musu vyrukui 5 metukai, raides pazista, bet ne visas, kai pradedu aiskinti kaip jas sujungti ir perskaityti, tai matau,kad dar nelabai supranta, tai dar atidejom, ziuresim kaip bus toliau...
mano dukrytei 5m. visas reides pazista nuo 3m. Dabar moka ir gali bet ką parašyt, kai paraidziui diktuoji . Bet skaityt tai ne , tik mama ir tete gali perskaityt, dar savo varda. Bandziau mokyti jungti raides, skiemenis det, bet rodos dar ankstoka nlb supranta.
o jus mokot rasyti didziosiomis (spausdintinemis) raidemis?
QUOTE(scholastika @ 2010 10 06, 16:16)
o jus mokot rasyti didziosiomis (spausdintinemis) raidemis?
mano moka tik didziosiom rasyt (spausdintinem, jei pati ismokysiu ir rasytinem, tai ka mokykloj mokytoja tada mokys )
As savo zuikai labai gera knyga nupirkau, su raidem ir paveiksliukais, tai super mokykla musu buvo Ir dar turejo Adidas kedukus su raidem ant priekio, tai masinoj visada diktuodavo atsisedus raideles. Bet kai pagalvoju, tai jai tada turejo but apie 2 metus . Bet skaityt tai ,gal as jai nemoku paaiskint . Nu vat tada sita paliksiu paruosiamuku aukletojai
O mano dukterecia ispaniskai (Ispanijoj gyvena jie) kuo puikiausiai nuo 5 metu skaito dabar jai jau 6m.
Mano vaikinas 5 metu, raides visas pazysta, betskaityti nesigauna, irgi bandom aiskinti kaip reikia jungti raides, bet nelabai supranta ko mes is jo nori, tikriausiai dar per mazas, reiks palaukt koki pusmeti
QUOTE(vichy_ @ 2010 08 25, 21:25)
dar siandien kalbejau su seimos gyd.tai pasake ko jus norit is tu vaiku siais laikais,raides,kad pazintu vos tik pradeje vaiksciot,skaityt vos tik pradeje kalbet...berniukai visada atsilieka nuo mergaiciu,o pazint raides ir ismokt skaiciuot tam yra paruosiamoji grupe ir pirma klase,taip,kad dabar yra laikas zaidimams,o ne matematikai mano tokia nuomone
cia teisingai parasyta,ateis laikas, ir viska ismoks.tegul dabar zaidzia.
maniskei uz 2men. bus 5m. raides pazysta visas, moka jas parasyt, bet nei sakiniu, nei skaityt dar nesimokom.
mokomes tiek kiek ji pati nori
na mano sunui yra 4,5 metu, bet jis puikiai skaiciuoja iki 1000, pazista skaicius, ziadzia loginius zaidimus su skaiciais, kur reikia atimti, prideti, nors skaiciu ir raidziu neraso pats, bet puikiai surenka zodzius, jei raides sukelia asociacijas, pvz. A- Audinga, S- saulius ir t.t. Tada jis paraso zodi, pvz., miesto pavadinima ir per Google map paziuri koks miestas yra pavyzdziui Ciurichas. Moka naudotis internetu, Skypu, surenka slaptazodius, redaguoja nuotraukas net nepamenu kokia programa ir telefonu moka fotografuoti, pasijungti filmukus. Tad tenka slepti kompiuterius, telefonus, " nulauzia" visus. Cia jau i teva matematika-kompiuterista Apskritai ji domina ne vaikiski dalykai, t.y. anatomijos atlasas, skaiciai, zemelepiai, kelio zenklai, uzsienietiski zodziai. na masinu modelius pazista nuo 2 metu. Bet stai netaria raides "R"
Beje jis pats to mokinasi, niekas nevercia, tiesiog jo nedomina piesimas, karpymas ir kt. darzely mokomi dalykai, o stai tokie mokslai ir pats bekl;ausinedamas mokinasi. Aisku nuo tu klausimu tai kartais norisi nusisauti, bet kuno dalis jau moka nuo 2,5 metu, t.y. ne tik koja, ranka, bet ir kelis, slaunis, pakausis, skrandis, sirdis, kepenys, antakis, blakstiena - gal cia mano itaka, nes studijavau medicina, kad ir ji domina, o anatomijos atlasas kuri tai laika buvo jam zaidimu knyga
Beje jis pats to mokinasi, niekas nevercia, tiesiog jo nedomina piesimas, karpymas ir kt. darzely mokomi dalykai, o stai tokie mokslai ir pats bekl;ausinedamas mokinasi. Aisku nuo tu klausimu tai kartais norisi nusisauti, bet kuno dalis jau moka nuo 2,5 metu, t.y. ne tik koja, ranka, bet ir kelis, slaunis, pakausis, skrandis, sirdis, kepenys, antakis, blakstiena - gal cia mano itaka, nes studijavau medicina, kad ir ji domina, o anatomijos atlasas kuri tai laika buvo jam zaidimu knyga
na maniskis tikrai nemoka skaityti raidemis visai neseniai pradejo dometis, bet skaiciai jam labiau patinka. skaicius pazista, skaiciuoja, bet tikrai ne iki 100. nes paprasciausiai turime biski problemu su kalba, netaria k ir g raideliu todel ir skaiciai 11, 12 ir taip toliau sunkiai tariami.
rupintis rupinames, pagaliau priprasiau pas darzelio logopede taciau mustruoti ir sedeti prie knygu kol kas nemanau, kad tikslinga, nes vaikas yra super aktyvus, pastoviai uzsiemes o raidelem sudominu tik pakisusi po nosim knygeles su klijuojamom raidelem ir pan.
rasyti nukopijuojant raides, zodzius, skaicius moka puikiai, taciau iki skaitymo dar toloka bet viskas su laiku...reikia ziureti i savo vaiko poreikius, o ne i kaimyno
rupintis rupinames, pagaliau priprasiau pas darzelio logopede taciau mustruoti ir sedeti prie knygu kol kas nemanau, kad tikslinga, nes vaikas yra super aktyvus, pastoviai uzsiemes o raidelem sudominu tik pakisusi po nosim knygeles su klijuojamom raidelem ir pan.
rasyti nukopijuojant raides, zodzius, skaicius moka puikiai, taciau iki skaitymo dar toloka bet viskas su laiku...reikia ziureti i savo vaiko poreikius, o ne i kaimyno
[/quote]
As taip pat manau, kad reikia savo vaiko poreikiu ziureti. Ateis laikas mokes ir skaityt. Pabandziau paiskint kaip jungti raide ir t.t linksi galvyte tipo supranta, o paskaui sako nieko nesupratau. Vadinasi ne laikas dar. Kai rodo nora rasyt, tada ir rasom. Nemustruoju jos. Ko nesimokysiu pati, mokykloj ismoks
[/quote]
As taip pat manau, kad reikia savo vaiko poreikiu ziureti. Ateis laikas mokes ir skaityt. Pabandziau paiskint kaip jungti raide ir t.t linksi galvyte tipo supranta, o paskaui sako nieko nesupratau. Vadinasi ne laikas dar. Kai rodo nora rasyt, tada ir rasom. Nemustruoju jos. Ko nesimokysiu pati, mokykloj ismoks
[quote=aurkev,2010 10 11, 15:19]
[/quote]
[/quote]
Aš manau, kad viskam savas laikas ir nėra ko iš tų vaikų daryti visokių vunderkindų arba įprasminti per vaikus, ko patys vaikystėj nepadarėm Ateis laikas ir išmoks skaityti, rašyti, skaičiuoti. Beraščių pas mus nėra. Čia ne koks Zanzibaras ar Afrikos kita valstybė, kur kas kelintas tik moka skaityti Nebent pats vaikas rodo norą mokytis. Tada jau kita kalba. Aš pati išmokau rašyti pirmoje klasėje ir ką: pabaigiau su pagyrimu mokyklą, medicinos ir valdymo apskaitos aukštąsias studijas. Dėl tų mokslų tik va vaiką vieną turiu, kuriam dar tik 4,5 metų.
[/quote]
[/quote]
Aš manau, kad viskam savas laikas ir nėra ko iš tų vaikų daryti visokių vunderkindų arba įprasminti per vaikus, ko patys vaikystėj nepadarėm Ateis laikas ir išmoks skaityti, rašyti, skaičiuoti. Beraščių pas mus nėra. Čia ne koks Zanzibaras ar Afrikos kita valstybė, kur kas kelintas tik moka skaityti Nebent pats vaikas rodo norą mokytis. Tada jau kita kalba. Aš pati išmokau rašyti pirmoje klasėje ir ką: pabaigiau su pagyrimu mokyklą, medicinos ir valdymo apskaitos aukštąsias studijas. Dėl tų mokslų tik va vaiką vieną turiu, kuriam dar tik 4,5 metų.
va irmaniske ,raides tai moka,parasyt diktuojant raides paraso,bandziau mokint suvest raides,atrode,kad nesuprata,nu niekaip,bet pries kelias dienas pradejo skaityt,galvojau durnina,gal darzelyje jau buvo perskaicius ir ta pati atkartoja,isrinkau kitus zodzius,bet ir juos perskaite,aisku skaitydama ji garsiai susijungia raides kol gaunasi zodis,o ir siaip ji pries mane visad nenoriai viska daro,lyg nesuprata,o jau ne karta pastebejau,kad to ko prie manes nemoka,kitur puikiai moka...
Neskaitom mes . Raides jau pazysta, pasako kuri kokia, kai ziurime knygutes, bet kaip sujungti ir perskaityti jis turbut dar nesupranta . Labai aktyvus vyrukas, pastoviai laksto, sauda- gauda, prie knyguciu ar kokio stalo zaidimo prisedame tik kartu, vienam nuobodu matyt