Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 27, 17:57)
ką reiškia anksti? yra šalių kuri vaikai nuo 3-4 metų į mokyklą eina. o penkiamečiui pažinoti abėcėlę tikrai nėra anksti.

As gyvenu Olandijoje.Taip,cia vaikai gali eiti nuo 4 metu ir beveik visi taip daro,nors privaloma yra nuo 5metu.Bet pirmus du metus jie nesimoko nei skaityti,nei rasyti.
Atsakyti
Musu mergaitei greitai bus 5 ir ji moka visas raides tik aisku be galuniu.
O skaityti dar ne, tik rasyti sparciai mokosi 4u.gif
Atsakyti
maniskei seseri raides pazysta tik kelias skaito tik mama tete ir savo varda, mokytis nerodo jokio noro.
oooiiiiii kaip bus sunku jauciu su jaja doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 08 07, 13:16)
maniskei seseri raides pazysta tik kelias skaito tik mama tete ir savo varda, mokytis nerodo jokio noro.
oooiiiiii kaip bus sunku jauciu su jaja  doh.gif  doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif
mano bernuzelis tokio paties amziaus,skaito tik tai kas jam reikalinga. turi susirases telefono numerius visu artimuju su vardais,ir kompe pasiraso zaidimai. o toliau viskas g.gif nors nelabai ir pergyvenu dar blush2.gif va skaiciuojam tai iki simto bet labai greit atsibosta lotuliukas.gif
Atsakyti
dukra 5 metu raideles pazysta,o skaityti dar nemoka ax.gif Bet ateis laikas ir ismoks tongue.gif
Atsakyti
maniske raides pazista nuo 2,6 m. Manau iki 5m. tikrai skaitysim smile.gif
Atsakyti
mano dukryte 4.7 bet mes nesimokiname dar skaityt,raideles moka,nors nevisas. nelabai sekasi su skiemenimis,tai nusprendziua siek tiek palaukt smile.gif
Atsakyti
dar siandien kalbejau su seimos gyd.tai pasake ko jus norit is tu vaiku siais laikais,raides,kad pazintu vos tik pradeje vaiksciot,skaityt vos tik pradeje kalbet...berniukai visada atsilieka nuo mergaiciu,o pazint raides ir ismokt skaiciuot tam yra paruosiamoji grupe ir pirma klase,taip,kad dabar yra laikas zaidimams,o ne matematikai doh.gif mano tokia nuomone 4u.gif
Atsakyti
kaip teisingai pasake vichy 4u.gif
neatimkime is vaiku vaikystes - geriau dagia lavinamuju zaidimu, bendravimo, o ne beprasmio raidzi kalimo. nes raides nera labai kazkas ypating, ta tik tuscias bukas iskalimas, idomus zaidimas yra daug vertingesnis. ateis pradine klase - ir ismoks raidziu, skaityti, rasyti ir t.t. nes ka gi veiks vaias ten, jei ateis visa jau moedamas - tada ir atsiranda nenoras, tingejiams ir jokios motyvacijos mokytis. nes pagal tokia logika - visko reiketu pora metu i prieki mokytis jau namuose, o ne mokykloje.
Atsakyti
Mes niekada raidžių "nekalėm". Vaikas pats gal nuo 3 metų pradėjo klausinėti apuie raides, nes labai knygas megsta. Dabar greit penkeri, tai jau trumpus žodelius skaito. Nieks jo neverčia. Juk ir suaugusių yra mėgstančių skaitymą ir tokių, kam knygų visai gali neegzistuoti.
Atsakyti
Mano mergaitė raidėmis pradėjo domėtis nuo 3 m. Dabar jau pažįsta beveik visas, bet skaityti nemoka, geriau sekasi rašyti. Ateis laikas ir išmoks, manau po metų jau skaitys, jei tik noras nedings mokintis.
Atsakyti
Mano vyresnele ismoko skaityti peniu metuku. Niekas jos neverte, pati klausinejo, po to tokius zaidimukus zaideme ir tikrai labai lengvai ismoko. Nuejusi i pirma klase tik keli vaikai skaite. Zinoma laikui begant, ismoko skaityti ir kiti vaikai. O maniske susilygino su visais. Dar po metu atsirado nemazai vaiku, kurie skaito daug geriau uz ja sad.gif Daug vargau kol, sudominau skaityti knygas ir toliau tobulinti skaityma. Stai tokia musu patirtis.
Atsakyti