Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Mano ir skaito ir raso,dar daugybos jau mokam blush2.gif ,rugsejo pirma keliausim i pirma klase smile.gif
Atsakyti
Mano sūnui 4 metai, tai jau artėjant prie penkių, žadam pradėti po truputuką mokintis skaityti ax.gif . Vaikas jau ir dabar prašo pradėti mokyti doh.gif , bet galvoju gal truputuka per anksti, nes dar tik ne taip seniai su visomis raidemis susipazinom blush2.gif
Atsakyti
mano dickiui neuzilgo 5 metukai bus, bet jis tik skaicius visur mato, neidomios jam tos raides moka jau beveik visas, bet skaityti tai dar nelabai gaunasi...nesupranta kaip ten tas raides sujungti...
Atsakyti
Buvau tokios nuomonės, kad tikrai neskubinsiu vaiko. Raidėmis pradėjo domėtis 3 metų. Kadangi kai sirgdavo tai palikdavau su dieduku, tai tas skaitydamas laikraščius pamokino raides.Susipažinus su raidėm pati pradėjo zysti, kad papasakočiau ką reiškia kai raidės sujungtos, kaip reikia skaityti ir t.t. Pasimokėm jungti raides į skiemenis, skiemenis į paprastučius žodžius (pelė, žolė, rasa ir t.t.) Vieną dieną net išsižiojau kai pasiėmusi žurnalą "Žmones" žiūriu slebizavoja kažką. Pažiūriu - skaito. Buvo likę kelios dienos iki penktojo gimtadienio. Viskas gavosi savaime. Neverčiau, bet pati labai norėjo. Skaitydavo visus užrašus, etiketes, mano žurnalus. Jei neteisingai perskaitydavo, pataisydavau, paaiškinau kur daro klaidą, ir labai greit pradėjo normaliai skaityt. Neseniai užėjo noras rašyt. Sėdi ir perrašinėja knygas. Taip ir rašyt išmoko.
Atsakyti
QUOTE(Evelina*** @ 2010 04 08, 15:54)
Sveikutės smile.gif ,šiais metais mano sūnus eis į pirmą klasę,bet skaityti dar nemoka,tačiau pastebėjau jo grupėje mergaitės jau skaito,pati dabar stengiuosi vaiką mokinti rašyti ir skaityti raides,bet mano pedagoginiai sugebėjimai prasti,kadangi pastebiu vaiko nenorėjimo domėtis,raidėmis ,bei skaičiais,bent pasakas mėgsta klausytis,tačiau net nežinau ką daryti ?Laukti kol pirmoje klasėje mokins skaityti ir rašyti? g.gif

Nesijaudinkit,mokykla yra tam,kad ismokytu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuo penkelriu dukryte perskaitydavo kai kuriuos zodzius, kurias raides pazindavo.
Atsakyti
skaityt dar nemokam,o rašyt rašom tik dar nelabai atsimena ką parašo,gegužę sueis penkeri smile.gif
Atsakyti
As ismokau skaityt budama penkeriu, o mano dukryte(6,5m) kol kas nepasakyciau kad skaito... Moka perskaityt tik kai kurios zodzius,paprastesnius - po biski mokinames...
Atsakyti
Mano dukrai 4 metukai, dar skaityti nemoka, tik pazista raides, skaicius, moka sudeti atimti iki 10, bet is kitos puses pramoko kalbeti angliskai lotuliukas.gif
Pastebejau, kad musu mokyloje biski atsilikusi sistema, nes kiek teko pazinoti mamyciu is kitu saliu, tai dauguma vaikai ateje i 1 klase moka ne tik skaityti savo gimtaja kalba, bet ir rasyti, jau nekalbu apie matematikos sugebejimus....Dar pamenu mano brolis dar budamas pradineje klaseje budamas 3 kalseje tokias nesamone spresdavo, kad manau 5-6 metu vaikas sugebetu suprasti. Tai cia tik toks pastebejimas musu mokslo sistemos:)
Atsakyti
vaiko niekada neskatinau pati (pvz.:va ziurek cia skaicius 3 ar va cia yra ...raide) jis pats kada jau paklausdavo tai atsakydavau ir kiek laiko jis noredavo tiek ta tema gvildendavom kartu.
viskas prasidejo nuo masinu, jo aistra masinos o kiekviena masina turi numeri is raidziu ir skaiciu, eidami i darzeli ar is visada ziuredavo i numerius ir klausdavo, isimindavo pvz.: b tai bobutes raide smile.gif ir pan. cia buvo 2-3 metu. kai sukako 4 metai zinios astrejo,o va pries metus mazdaug (apie 5 metus) pradejo skaiciuoti iki 100 kazkaip pats ismoko sudeti, su musu pagalba atimti ir dauginti skaicius. raides jau visas zino ir moka rasyt visas. o skaityt pries kelis menesius pradejo, bet kaip ir sneket sakiniais pradejo taip ir skaityt sakiniais smile.gif zodziu daugiausia mano vaikas buvo savamokslis, jis dazniausiai toks impulsyvus del to su juo sunku, ner ka pasiulyt, labai retai jis uzsiims tuo ka pasiulai geriau jis ka kita darys tuo metu, o po pusvalandzio jam ateis noras pvz piesti jis ir pies taip ir su tuo mokymusi, kai siuliau ne visada norejo, dazniausiai kai paciam saudavo i galva imdavo ir mokinosi, nzn ar tai gerai ar blogai, tik tikiuosi pamokas darys ne tokiu principu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Erina @ 2010 04 21, 10:19)
Buvau tokios nuomonės, kad tikrai neskubinsiu vaiko. Raidėmis pradėjo domėtis 3 metų. Kadangi kai sirgdavo tai palikdavau su dieduku, tai tas skaitydamas laikraščius pamokino raides.Susipažinus su raidėm pati pradėjo zysti, kad papasakočiau ką reiškia kai raidės sujungtos, kaip reikia skaityti ir t.t. Pasimokėm jungti raides į skiemenis, skiemenis į  paprastučius žodžius (pelė, žolė, rasa ir t.t.) Vieną dieną net išsižiojau kai pasiėmusi žurnalą "Žmones" žiūriu slebizavoja kažką. Pažiūriu - skaito. Buvo likę kelios dienos iki penktojo gimtadienio. Viskas gavosi savaime. Neverčiau, bet pati labai norėjo. Skaitydavo visus užrašus, etiketes,  mano žurnalus. Jei neteisingai perskaitydavo, pataisydavau, paaiškinau kur daro klaidą, ir labai greit pradėjo normaliai skaityt. Neseniai užėjo noras rašyt. Sėdi ir perrašinėja knygas. Taip ir rašyt išmoko.

sunus mano irgi kai tik ismoko skaityt tai viska visur ir visada skaito biggrin.gif koks pavadinimas ar per reklamas ar siaip kur nu zodziu visur db skaito smile.gif
Atsakyti
Mano sunui 7 metai, jis baige pirma klase. o skaityt jau mokejo 5metu. nei mokinom,nei vertem. paprasciausiai buvom nupirke zaist kaladeles su raidem ir paveiksleliais. taip po biski ir ismoko. O dukryte yra 4metu, bet jau pries koki pusmeti mokejo skaiciuot iki 10 ir pazinti skaicius. Koks yra koks. Paraso savo varda. Aisku juokingai atrodo,bet vistiek paraso thumbup.gif
Atsakyti

[/quote]
ateis laikas ir ismoks mirksiukas.gif

o siep saunuoliai vaikai 4u.gif mokosi jie greitai ir noriia thumbup.gif
Atsakyti