Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(lauruuuke @ 2009 06 04, 10:05)
Raideles jau pazystame visas ax.gif ,bet skaityti dar nemokam, bet as nepergyvenu kiti vaikai tik mokykloje ismoksta skaityti tongue.gif

Butent drinks_cheers.gif Dauguma ismoksta normaliai skaityti pirmos klases pabaigoj..
Mes jau mokam dauguma raidziu, bet tik tada mokomes, kai vaikas praso, neverciu per prievarta rolleyes.gif
Atsakyti
Prievarta nieko niekada nepasieksi...Musu atveju net siek tiek "liudnoka",nes neteko sunaus mokyt skaityt...Ir ZYLUTE nupirkau...taip ir guli kaip nauja...is ten mazasias ismoko smile.gif Skaityt ismoko darzelyje 4,5m stebedamas savo draugus priesmokyklinukus.Dabar jau ir raso laiskus ir dziugina visus aplinkui skaitomomis pasakomis...daugiaskiemeniais zodziais...Idomu kaip bus su skaiciavimu g.gif
Atsakyti
mes raides pazinojom budamos 2.5 metu, o skaityt dar iki siol nemokam. is kitos puses netgi siek tiek dziaugiuosi, tures ka mokykloj veikti lotuliukas.gif . skaiciuot virs simto moka, skaicius visus pazista tai jei dar ir skaityt moketu neturetu ka toj mokykloj veikti lotuliukas.gif . ateis laikas ir ismoks, visai del to nesibaiminu.
Atsakyti
raides pazysta, skaiciuoja iki simto, paraso savo vardus, ir kaikurius zodelius,angliskai patys ismoko iki 10 skaiciuot, taip pat moka angliskai pasakyt mama ,tete, medis kate, suo ir tt. lengvu zodeliu, bet deja dar skaityt neismokom, siemet tikrai mokinsimes.
Atsakyti
Nu net nesmagu,mums tuoj 6 o skaityt nemokam 4u.gif ir raides ne visas pazistam
jam neidomu sake,dar nori su masinikem ,kareivukais zaist.tai as net pas psichologus ejau,tai pareiske kad per daug is joreikalauju,tipo mokykloj ismoks.
kazkaip neramu kad paskutinis nebutu unsure.gif
Atsakyti
kiekvienam vaikui savo, jei neskaito tai dar nereiskia, kad kazkuom blogesnis uz kitus, manau pasivys ir gal net aplenks kitus mirksiukas.gif
manoji ir skaito ir raso (spauzdintinem). nuo 5m. bet va yra issiblaskius... graziai spalvinti nemoka... arba tiksliau kantrybes neturi
irnesakyk.gif
Atsakyti
Aš tai norėčiau iki mokyklos kaip nors išmokyti skaityti. Dabar šiek tiek raidžių jau pažįstam 4u.gif
Atsakyti
Mniškis nenori raidžių mokintis g.gif , vis nukreipia tema ax.gif , o skaičiuoti jam patinka, suskaičiuja iki 100, moka sudeti ir atimsi iki 20 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano mažoji skaito nuo 5-erių,aną savaitę užrašiau į biblioteką tai laiminga baisiausiai,vis tempia mane knygų pasikeist doh.gif O skaityt išmokė ją sesė,tiesiog žaisdavo namie mokyklą biggrin.gif Bet galiu pasakyt,kad tas ankstyvas skaitymas nėra kažkoks pranašumas prieš kitus.Va,vyresnioji mano skaityt ir rašyt išmoko prieš pat septynerius,susirašinėdavo su seneliu per Skype ir kažkaip labai greit prasilaužė, o pirmos klasės pabaigoje jau visą Harį Poterį perskaitė doh.gif dabar skaitovė ir literatė didžiausia biggrin.gif
Taigi nepergyvenkit,viskas savo laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
mūsiškiui neseniai suėjo penki skaitom po truputį thumbup.gif , raides tai jau seniai pažįsta, ir skaityti pradėjom po truputį jungdami priebalsius ir balses biggrin.gif , perskaito jau dviskiemenius žodžius, tai manau kad po kokio pusmečio tai skaitysim knygutes thumbup.gif o va su skaičiais tai labai jam patinka skaičiuoti, pažįstam irgi juos gerai smile.gif tik mane labai nustebino, kad mokam piešti raideles. ir taip savo vardą po piešinėliu darželyje pats pasirašo thumbup.gif
bet manau kad skaityti ir rašyti vaikai išmoksta labai individualiai, ir jei vaikas nerodo didelio noro, tai ir nereikia jo spausti, jug tam yra mokykla biggrin.gif
Atsakyti
Skaityt gal ir nebūtina mokėt prieš mokyklą, bet raidytes būtų gerai kad pažintų, nes pirmoj klasėj tempai tokie, kad ohoho. Kasdien po raidę. Vieną dieną didžioji, kitą mažojį, trečią jau kita raidė...O dar ir rašytinės tuo pačiu. Tad tiems kurie nepažįsta raidžių iš tikro labai sunku.
Atsakyti
ydomu ka moterytes turi galvoje kai rasho, kad vaikas -skaito?As tai isivaizduoju kad vaikas skaito, kai savarankiskai perskaito sakinius.Manoji tai va5m, o tik zodzius skaito,nors i biblioteka einam nuo 3metuku. Nemanau, kad reikia stengtis, kad vaikas per prievarta butu mokomas, juk prisiminkit save vaikysteje- ar jau taip kiekviena ir mokejote iki mokyklos skaityti.Va pvz.mano mama-logopede, padeda kitiems vaikams net mokytis , pati prisipazino, kad tik mokykloje visko ishmoko, tevai sakydavo, juk tam ir yra mokykla!
Atsakyti