Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Skaicius pazista , skaiciuoja puikiai, gali sudeti 3 skaiciu kombinacijas.
Raides pazista, skiemenis zodziu skaiciuoja, taciau skaityti dar nemoka, tik tuos zodzius, kuriuos atmintinai moka, tai zino ir parasyti geba. Taciau susidomejimas didelis, nes darzelyje grupeje yra vyresniu vaiku, kurie jau skaito. Manau greitai ismoksime, nes versti nereikia kol kas.
Atsakyti
Mano karalaitė skaitė penkių. Pati išmoko .... specialiai nemokinau. Dabar jai 6,5 metų , tai ir skaito ir rašo. Bijau , kad nebūtų nuobodu mokykloje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2009 04 14, 20:11)
Mano karalaitė skaitė penkių. Pati išmoko .... specialiai nemokinau. Dabar jai 6,5 metų , tai ir skaito ir rašo. Bijau , kad nebūtų nuobodu mokykloje  unsure.gif

atrodo, kad tie vaikai mokykloj daugiau nieko neveikia, tik skaito.
Atsakyti
o as irgi tik uz tai, kad per prievarta nereikia grusti, viskas savu laiku. tikiu tuo, kad vaikui norejimo ir nenorejimo fazes uzeina. taip, kad tik laikas ir kantrybe!
Atsakyti
sveikos mamytes. prisijungsiu ir as. nors daugumos jusu tokie gudrus vaikuciai kad net geda rasyti. manasis 3.4 vis dar kalba neaiskiai t.y. ne visus zodzius pasako. ir kalba dazniausiai pavieniais zodziais. i sakinius sudeda tik paprastus zodzius pvz.duok gerti noriu. kazka papasakoti taip pat nemoka. kaip paklausiu ka veikei darzeli atsako -veikei-.ir nezinau kaip pradeti mokinti bent jau kalbeti nes kaip pradedu tai sako gana
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2009 04 14, 22:11)
Mano karalaitė skaitė penkių. Pati išmoko .... specialiai nemokinau. Dabar jai 6,5 metų , tai ir skaito ir rašo. Bijau , kad nebūtų nuobodu mokykloje  unsure.gif

na mano ir abi nuo 5 m.ir skaite ir skaiciavo.Mazoji dabar pirmoke,na taip,is pradziu pora menesiu tikrai jai buvo nuobodu,kol kiti mokesi raides ,skaicius,bet dabar kartais vaikai aplenkia ja moksle,Taigi nuobodu tikrai nebus,nes tempai dideli,jau tuoj daugybos lentele,o ir diktantai.Turi jie ten ka veikti.O ir papildomai galima sprest uzduotis
Papildyta:
QUOTE(egleprincess @ 2009 04 24, 01:48)
sveikos mamytes. prisijungsiu ir as. nors daugumos jusu tokie gudrus vaikuciai kad net geda rasyti. manasis 3.4  vis dar kalba neaiskiai t.y. ne visus zodzius pasako. ir kalba dazniausiai pavieniais zodziais. i sakinius sudeda tik paprastus zodzius pvz.duok gerti noriu. kazka papasakoti taip pat nemoka. kaip paklausiu ka veikei darzeli atsako -veikei-.ir nezinau kaip pradeti mokinti bent jau kalbeti nes kaip pradedu tai sako gana

daugiau skaitykit pasaku girdes sakinukus,o ir pati jus,kaip man sake logopede,visada stenkites kalbet su juo pilnais sakinukais,neapsiribokit tik keliais zodziais,kai ka sakot.O kai ka mokinat tai tiesiog zaidimo forma,kad jis ne nesuprastu kad mokot.Tiesiog zaiskit ir kalbekit,jei jam patiks zaidimas tai vis :netycia: nauju zodziu panaudokit.Dar mano vk.labai patikdavo vakarais pasaku sekimas,iseiles visi po viena zodi,taip sukuriam pasaka.Sekmes thumbup.gif
Atsakyti
Na mano panelei tuoj,už kelių dienų 6 metai bet,ji dar neskaito ir visų raidžių nepažįsta blush2.gif nu neturi kažkodėl dar patraukimo joms,kelias pažįsta ir jai užtenka moka savo vardą ,brolio vardą parašyt ir tiek o geriau jau ji eis papiešt ,padainuot ,o ne raides mokintis g.gif doh.gif O va brolio mergytė tokio pat amžiaus kaip manoji ,jau ir skaityt moka unsure.gif
Atsakyti
Laba mano mazius atpazysta visas raideles,jam 2,3.Tiesiog gavom dovanu maza vaikiska kompiuteriuka,viena diena pati nustebau ,kad maniskis pataiko paspausti ta raidele kokios praso tame zaidime,taip po truputi,ir ismoko ,taip pat ir skaiciukai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mammukas @ 2009 04 24, 18:16)
Laba mano mazius atpazysta visas raideles,jam 2,3.Tiesiog gavom dovanu maza vaikiska kompiuteriuka,viena diena pati nustebau ,kad maniskis pataiko paspausti ta raidele kokios praso tame zaidime,taip po truputi,ir ismoko ,taip pat ir skaiciukai. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif Mano vaikis irgi nemazai ismoko raidziu vaikisko laptopo pagalba thumbup.gif
Nupirkom, kai buvo 3 metai .. ax.gif
Atsakyti
aciu pukuotukasss uz patarima.jau bandziau as jam skaityti, bet jis griebia is ranku knyga ir pats varto belenkaip puslapius, o man i rankas nebeleidzia paimti knygele. saukia- as noriu.po kazkiek laiko vel bandau, bet ir vel tas pats. velniskai uzsispyres schmoll.gif . ir niekaip negaliu paaiskinti-jis net nesiklauso.ir zaidzia tik taip kaip jis nori. jei nezaidziu taip, kaip jis reikalauja-supyksta baisiausiai,isizeidzia. bet viska zino, kas jam svarbu-kur saldainiai padeti.ir niekada nepamirsta.
Atsakyti
Nėr ko skubint. Viskam savas laikas. Nebent prieš pažįstamus pasigirt, kad mano vaikas daugiau už tavo moka, daugiautai mažam amžiui naudos jokios. Gerai jei vaikui pačiam įdomu labai, bet jei čia tėveliai pamokėles trimečiam tyčia pravedinėja...nesąmonė. Tegu vaikas pabūna. Atsižaidžia.
Atsakyti
wub.gif maniskis skaito angliskai be problemu, lietuviskai ne, skaiciuojam abiem kalbom.......... blush2.gif kaip ismokyt lietuviskos abeceles, neturiu ideju, ir laiko.
Atsakyti