Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(rinna @ 2009 01 29, 22:18)
maniškė jau daug  raidelių pažysta, tik dar nelabai išeina raideles sujugti į skiemenukus. skaityti pati ne labai mėgsat, o rašyt tai tik duok. rašom visokius pagaliukus, taškučius.

Saunuoliai thumbup.gif , taip ir toliau
Atsakyti
QUOTE(onne @ 2009 01 29, 20:50)
Butent drinks_cheers.gif
Papildyta:
Mano ankstyvas mokymas pasiteisino - palengvino jai pirmokelio dalia tos zinios thumbup.gif

Aš irgi tos nuomonės, kodėl gi nepalengvinti vaikui tos pradžios. Galbūt, jei pradžia bus itin sunki, vaikas kaip tik iš karto nusivils, kad jam nesiseka ir nebeliks noro bandyti ir stengtis. O tas, kuriam nebus sunku pradžioj, gal kaip tik turės daugiau pasitikėjimo savimi.
Galų gale kiekviena darom taip, kaip atrodo yra geriau. Tik tą kategoriškumą ir bandymą įrodyti, kad kitos elgiasi netinkamai kažkodėl pastebiu tik iš vienos pusės, t.y. tų, kurių vaikai viską daro laiku, bet ne šiek tiek anksčiau.
Atsakyti
Vyresnysis išmoko skaityti mokykloje, namie nemokiau. Mažajam dar nėra 5 m., bet daugumą raidelių jau pažįsta. Gali būti, jog po kelių mėnesių išmoks ir skaityti.
Atsakyti
Musu mazei 3 metai, pazysta keleta raideliu, moka skaicius ir skaiciuoti iki 10, bet jau rimtai mokinsiu 4 metuku, nors raideles ir skaciukai tarp zaislu jau nuo kokiu 2 metu, tad tikrai zino kas tas yra. Tikrai neversiu, nes manau normalus vaikas pats turi dometis , vieni anksciau, kiti veliau. 4u.gif
Atsakyti
sūnus 4metų pradėjo skaityti,raides mokinau skaityti ne,o dukrytei 3,6metai raides pažįsta,ir turbūt iš atminties trumpus žodelius,ar perskaito ar atspėja nežinau smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
manoji jau 6 metu ,moka visas raides ir skiemenimis jau bando skaityt bigsmile.gif
Atsakyti
Penkeriu jei skaito, tai thumbup.gif Mano mokinukams jau 8 kai kuriems ir tai neskaito arba skiemenuoja dar vis ax.gif
Atsakyti
Galiausiai vaikinukas pradejo aukstinkojom skaityti ir sekmingai perskaito thumbup.gif labiausiai siuo graziu stebuklu dziaugiasi mociute 4u.gif o man tai naturalu jau patapo doh.gif
Atsakyti
Skaitymas, rašymas ikimokykliniame amžiuje turi vykti ne prievarta, o pačiam vaikui norint. Net priešmokyklinėje grupėje vaikas neprivalo mokėti skaityti ir rašyti. Palikime tai mokyklai. 4u.gif
Labai greitai pastebime patemptą čiurną, bet nepastebime pertemptų vaiko smegenų.
Galima išmokyti ir trijų metų vaiką laisvai skaityti, vaikai imlūs, bet paskui visą gyvenimą teks nešioti akinukus.
Atsakyti
pas mus sis procesas ivyko tiek naturaliai,kad net nespejau pasidziaugti....nes mazius pats savaime darzelyje matyt su vyresniais ivalde si mena...mokedamas raideles jau seniai seniai... smile.gif
tiesiog viena diena besiprausdamas vonioje eme ir pademonstravo savo gebejimus...aisku dziaugiuosi...bet pati dar net neplanavau to mokyti...tam ateina laikas mirksiukas.gif pas kiekviena skirtingai
Atsakyti
Manoji raides pažinojo visas, skiemenavo , bet neskaite, o dabar, kai sirgome - pati pradejo pasakas skaityti. Kita men. bus šeši mums. Labai smagu dabar jai , kad man pasakas vakarais paskaityti gali biggrin.gif
Atsakyti
maniske raides jau seniai visas pazinojo, net nepamenu nuo keliu metu, o nuo 5,5 ismoko ir skaityti. tiesiog pamokem kelis skiemenis deliot ir nepajutau, kaip mano mergina pasaku knyga pasiemus, kad skaito sesei 2,5 metu. o ir siaip skaiciuoja net iki 1000. perprato sistema, kad visi tie skaiciai kartojasi. tad i pirma klase keliaus 6,5 m.
Atsakyti