ae dvieju vaiku mama mergyte kriksta prieme budama 10men (Rumsiskese) ji tikrai nieko neprisileidzia net gi dabar, o tada as laikaiu ant ranku, kad butu kuo maziau asaru, kai reikejo moteriskei kazka padaryti tai ir darydavo. Su antru buvo daug lengiau tiesa as tiesiog stovejau ne jo akiu horizonte uz vyro nugaros ir viskas. Galima rasti ivairiu budu, bet kiek zinau kunigai nepriestarauja bele vaikas butu ramus
tikrai nebūtinai, gali ir mama laikyti, ne sykį taip teko matyti
Musu atveju as taip pat puse kriksto ceremonijos pralaikiau sunu rankose, nes buvo pietu metas ir jis beveik snaude, tai buvo baisiai piktas , bet paskui kai prabudo normaliai, pas kumina perejo i rankas . Bet kunigas del sito tikrai nieko nesake, nes mate, kad vaikas suirzes.
Tikrai nebūtinai, mums ir kunigas sakė, tegu laiko tas pas ką ant rankų vaikelis jaučiasi ramesnis, ir kad per apeigas nepultų visi vienu metu ramint mažylio. Tegu tai daro vienas, o kiti klauso kunigo
Pernai Šiauliuose krikštijome savo mergytę-per visą ceremoniją mažoji prabuvo ant tėvelio rankų, pas krikštatėvius nenorėjo eiti... Kunigėlis dėl to nieko nesakė-suprato situaciją
mes kai krikstyjom tai visi po truputy laikem visur cia skirtingai
Musu vaika visas kriktynas laike vyras, kunigas nieko nepasake. Jeigu vaikui taiop geriau, prasom
Sveikos,
ka tik pakrikstyjom savo klecka. Tai mums kunigas sake, ka daryti. Turejo laikyti ant desines rankos kriksto tetis. Deja, maniskis tokiom stresinem situacijom buna tik pas mane, ty mama. Tai laikiau as, bet kriksto tevai ji liete - laike uz kojytes, rankytes. Tik jau virkdem ant kriksto tecio ranku, kai buvo pilamas vandenukas.
ka tik pakrikstyjom savo klecka. Tai mums kunigas sake, ka daryti. Turejo laikyti ant desines rankos kriksto tetis. Deja, maniskis tokiom stresinem situacijom buna tik pas mane, ty mama. Tai laikiau as, bet kriksto tevai ji liete - laike uz kojytes, rankytes. Tik jau virkdem ant kriksto tecio ranku, kai buvo pilamas vandenukas.
mes krikštijom šeštadienį, tai dukrytę turėjo krikšto mama laikyti, o krikšto rūbelį ir žvakę krikšto tėtis. mes tėveliai, stovėjom šalia.vėliau kunigas pasakė, jau po krikšto ceremonijos, kad dukrytę paimčiau aš, o žvakę tėtis ir apsikeistume vietomis su krikšto tėvais. Tada dar tarė kalbą, pašventino mūsų atsineštus kryželius, medalikėlį, rožančių ir pan. Mūsų mergytė buvo pakankamai rami, tai viskas vyko pagal tvarką, tačiau manau, jeigu vaikas verktų, kunigas leistų mamai laikyti
QUOTE(bumbasi @ 2008 08 05, 20:20)
Galima laikyti ir tevams.Mano mazoji neporisileidzia svetimu.Tai ja laikiau as.Ir kai vandenuka pyle,taip pat laikiau as.Tik krikstateviai rankas sudejo ant merginos.
pas mus tas pats buvo
Kadangi mano mažoji verkti pradėjo tik įėjus į pačią bažnyčią, tai kunigas liepė man su vaiku atsistoti per vidurį, o krikšto tėvams iš abiejų pusių. Tai buvo šiek tiek ramiau. Bet kai pradėjo šventinti vandeniu - tai vėl pradėjo rėkti ir jau jai tada nesvarbu kas laiko Bet gerai kad ceremonija neilga Viskas praėjo...