Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinai turi krikštatėviai laikyti ant rankų?

Labai ačiū už paiaškinimą Karbynė clap.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2008 08 09, 10:27)
iskarto atleiskit uz nuomone  smile.gif bet manau kad yra grazu ir nera tokiu problemu kai krikstijami mazi leliukai, juos laikyti nesunku, prisileidzia visus, o baznycioje nebegioja  ax.gif todel abu vaikucius pakrikstijau mazus, pirmam buvo 3 menesiai, o antrajam 4,5 menesio ir nei su vienu nebuvo jokiu problemu  smile.gif Zinau kad mano nuomone gal daug kam ir nepatiks, bet gal kam ir pravers  ax.gif

Manau,kad visi supranta,kad maziukai krikstijami "lengviausiai", nors aisku ne visada.... buna ligu,ligeliu,kitokiu bedu ir problemu....tad kiekviena seima renkasi pagal save kada krisktyti vaikucius,o ar per kikrsta vaikuciai bus ant kriksto mamos ranku ar ant teveliu ranku,visiskai jokios esmes nesudaro--SVARBIAUSIA PATS KRIKSTAS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Liusii @ 2008 08 09, 16:33)
O kadangi dar buvom uzsisake Rumsiskese ta programa, tai ten ta moteris juk ima vaikeli, prausia ir pan. tai vaikas turi nebijoti ir prisileisti  tongue.gif

tikrai ne kiekvienas vaikas,kad ir visai maziukas budamas prisileis svetima zmogu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 08 10, 17:34)
Manau,kad visi supranta,kad maziukai krikstijami "lengviausiai", nors aisku ne visada.... buna ligu,ligeliu,kitokiu bedu ir problemu....

tai cia del to nesutinku, serga ir didesni vaikiukai ir bedu su jais dazniausiai daugiau smile.gif zodziu kiekvieni daro kaip jiems geriau smile.gif bet mazas vaikelis krikstijamas del to kad jeigu jam kas nutiktu tai butu krikstytas smile.gif zodziu kiti krikstijasi jau suauge ir nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Barlamėja @ 2008 08 05, 13:18)
Labukas supermamytes  smile.gif  vat iskylo viena didele problema, busimieji krikstateviai mane nugazdino, kad kriksto metu dukryte tures laikyti kriksto tevas. O as kadangi zinau jog paemes kitas zmogus ant ranku ji iskart pradeda verkt arba net ir spiegt, ka daryti? dukrytei pusantru metuku, gal sakau baznycioj nebutinai turi krikstateviai laikyti, gal leis tevams? ant zemes tai ji irgi nestoves, ar isviso tokiu atveju atideti kristynas, bet taip nesinori atidelioti verysad.gif Kal kam taip buvo?

as laikiau pati savo mazaja,o ne kriksto mama.kunigas nieko nesake,tik karteli susimaise kuri mama,kuri kriksto mama smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Barlamėja @ 2008 08 05, 11:18)
Labukas supermamytes  smile.gif  vat iskylo viena didele problema, busimieji krikstateviai mane nugazdino, kad kriksto metu dukryte tures laikyti kriksto tevas. O as kadangi zinau jog paemes kitas zmogus ant ranku ji iskart pradeda verkt arba net ir spiegt, ka daryti? dukrytei pusantru metuku, gal sakau baznycioj nebutinai turi krikstateviai laikyti, gal leis tevams? ant zemes tai ji irgi nestoves, ar isviso tokiu atveju atideti kristynas, bet taip nesinori atidelioti verysad.gif Kal kam taip buvo?

Mano mažiaus krikštynos buvo liepos 26d. Beveik visos ceremonijos metu jis buvo tai ant tėtės, tai ant mano rankų. Tik per patį krikštą, kai pilamas vanduo, kunigas paprašė, kad vaikelį paimtų krikšto tėtis mirksiukas.gif . Paskui ir vėl mažius kuo ramiausiai buvo pas tėtį ant rankų.

Beje, jei yra mergytė, tai ją turėtų laikyti ne krikšto tėtis, o krikšto mama smile.gif .
Atsakyti
Krikstijom cerkvei. Pagal tradicijas turejo laikyte kriksto tetis o po sventinimo vandeniu pasiima kriksto mama, nepriklausomai nuo vaiko lyties. Bet sventikas pasake jei mazule verks , kad galiu ja laikyti pati. Tik kad musu kriksto tetis labai jau pats laikyti norejo, tai laike ja tiesiog i mane atsukta, kad vaikas mane matytu ir kad paramint galeciau. ( tiesa mums 7men)
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2008 08 10, 15:59)
tai cia del to nesutinku, serga ir didesni vaikiukai ir bedu su jais dazniausiai daugiau  smile.gif zodziu kiekvieni daro kaip jiems geriau  smile.gif bet mazas vaikelis krikstijamas del to kad jeigu jam kas nutiktu tai butu krikstytas  smile.gif zodziu kiti krikstijasi jau suauge ir nieko  biggrin.gif

kadangi turiu du vaikucius,tai galiu palyginti,kad su didesniais,siuo atveju maziau vargu biggrin.gif ir maziau ligu biggrin.gif
O krikstas,tai nera toks dalykas,kad emiau,sugalvojau,pakrikstijau,asmeniskai mes labai atsakingai i tai ziurejom,neskubejom,rinkomes tinkamus krikstatevius,tam ruosemes.As asmeniskai norejau krikstyti paaugusius vaikucius,kad ir patys savo kriksta atsimintu wub.gif bet velgi kiekviena seima savaip nustato krisktynu data. 4u.gif
Atsakyti
as kazkaip nebijau,kad krikto tevu neprisileis...bet ka darysiu jei kunigo neprisileis.kas zino kas saus mano mergickai i galva.pamatys baltu rubu vyra pagalvos,kad gydytojas..
Atsakyti
Mano krikštadukra ant rankų išbuvo vos kelias minutes, tada pas mamą pabėgo. Bet nieko - ir taip pakrikštijom. biggrin.gif
Atsakyti
mes su vyru krikštijom mano brolio dukrytę,bet ant rankų teko palaikyt labai mažai,nes buvo išssigandus ir verkė,todėl beveik visą ceremoniją prabuvo pas tėvus,bet nieko čia baisaus smile.gif pakrikštijom smile.gif
Atsakyti
o musiske visai ant ranku nemegsta buti, nei pas mus, nei pas kitus...o cia tai bus doh.gif .Geguzes men.zadam atlikt sia ceremonija.Vyras juokiasi, sako tegu laksto po baznycia, pagausim kai reiks vandeniuko uzpilt, tada tegu toliau laksto...juk baznycioj vistiek blush2.gif Pries metus nepavyko susitarti su kunigu, tai ir uzsitese iki siol... smile.gif
Atsakyti
Na jokio skirtumo ant kieno ranku bus svarbu krikstas,mes savo maziu r vos islaikem jam viskas idomu reik beg visur 4u.gif
Atsakyti