kad vaikas per krikštynas ir paverks bus normalu, nes dauguma vaikučiu vrkia, nes tai kunigo bijo, tai naujos aplinkos...
Skaitau ir pradedu dvejoti, ar musu krikstomote islaikys visa ceremonija savo krikstadukte . Mat musu maziuke sveria virs 13 kg., o krikstamotei tik 15 metu, na, glezna mergaiciuke . Maniau kuri laika as pati laikysiu, nes prie tokio svorio jau pripratusi .Su suneliu tai viskas aisku, jis ir lengvesnis, ir krikstatevis kur kas daugiau jegu turi
mums kunigas sake taip kai krikstijom sunu - jei vaikas neramus ir ant ranku gali isbuti tik pas jus, tai pas jus lai ir buna. juk nerikdysi vaiko per visas apeigas
Mes krikštijom mergaitę ir visą laiką laikė krikštotėtis, ar yra koks skirtumas kas laiko, nebesuprantu čia perskaičiau kad mergaitę laiko krikštomama
Taigi tegu laiko krikšto tėvai kaip ir priklauso, o kai bus per sunku ir spręst vietoj kam laikyt.
Oksiuk, krikšto galiojimui tikrai nėra jokio skirtumo kas laiko ant rankų Ne kiekviena krikšto mama galų gale ir gali laikyti. Liturgiškai tai taip - duodama laikyti krikštamotei, bet pačiam krikštui ir jo galiojimui jei yra kitaip tai jokios įtakos nedaro.
Yra tvarka ir yra aplinkybės į kurias atsižvellgiama konkrečioje situacijoje. Kaip pvz. Mišių metu silpnesnės sveikatos ar turintiem kitų priežasčių žmonėm ten kur klūpima leidžiama stovėti ar kt., taip ir čia...
Aš savo vieną krikšto dukrą laikiau pati, bet jai supykus atidaviau mamai
Dauguma visos ceremonijos metu neverkia - pravirksta tik vandens užpylus. Bet po to jau ir taip greit vaikas "atiduodamas" tėvams.
Oksiuk, krikšto galiojimui tikrai nėra jokio skirtumo kas laiko ant rankų Ne kiekviena krikšto mama galų gale ir gali laikyti. Liturgiškai tai taip - duodama laikyti krikštamotei, bet pačiam krikštui ir jo galiojimui jei yra kitaip tai jokios įtakos nedaro.
Yra tvarka ir yra aplinkybės į kurias atsižvellgiama konkrečioje situacijoje. Kaip pvz. Mišių metu silpnesnės sveikatos ar turintiem kitų priežasčių žmonėm ten kur klūpima leidžiama stovėti ar kt., taip ir čia...
Aš savo vieną krikšto dukrą laikiau pati, bet jai supykus atidaviau mamai
Dauguma visos ceremonijos metu neverkia - pravirksta tik vandens užpylus. Bet po to jau ir taip greit vaikas "atiduodamas" tėvams.
kai krikstyjom savo dycki,kunigas pasake,bandykite duoti laikyti kr.tevui,jei prades verskti,laikysite patys..taip ir buvo,nes pas kr.teti Adomas neisbuvo nei minutes
iskarto atleiskit uz nuomone bet manau kad yra grazu ir nera tokiu problemu kai krikstijami mazi leliukai, juos laikyti nesunku, prisileidzia visus, o baznycioje nebegioja todel abu vaikucius pakrikstijau mazus, pirmam buvo 3 menesiai, o antrajam 4,5 menesio ir nei su vienu nebuvo jokiu problemu Zinau kad mano nuomone gal daug kam ir nepatiks, bet gal kam ir pravers
QUOTE(sanrea @ 2008 08 06, 00:12)
Tai reiketu krikstu teveliams dazniau ja aplankyti, kad priprastu prie ju ir nebijotu
mano busimi kisktateviai lankosi kas dien ,ir maziukas juos labai myli...bet deja jis nenori pas nieka eiti tik pas mane...
o jei uzsimano tai pats priena ir prasos apa...bet ne perprievarata nes tada asaru pakalne...
o vyresneli kriktijom 2 metuku ,tai laikiua as,nes klyke visa ceremo nija nuo iejimo i baznycia....tai net minciu nebuvo paduoti kriktateviui vaiko
tikiuosi kad per sis mano mazylis neverks ir ceremonija praeis graziai ,neskubant
Musu dukrytes krikstas buvo 08.02. Ja laikiau as ant ranku, nes tikrai jos niekas kitas nebutu islaikes visa kriksto ceremonija. Kunigas leido laikyti man. Kam traumuot vaika, kad jis prazviegtu ir kriksto paskui nenoretum net prisiminti.
Siulyciau vaikus laikyti pacioms mamoms, nebent vaikai labai patys noretu eiti pas kriksto tevus ant ranku .
Siulyciau vaikus laikyti pacioms mamoms, nebent vaikai labai patys noretu eiti pas kriksto tevus ant ranku .
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 09, 14:31)
Čia niekas didelių problemų ir nekelia, tik dalijas savo patirtim O kada krikštyt renkasi kiekviena šeima individualiai - patikėkit matyt kai mažiukas jau domisi aplinka, čiupina kunigą už rankovės ir pan. domisi veiksmu nė kiek ne mažiau miela.
tai ir as sakau is savo patirties mano maziukas vakar per savo krikstynas buvo ramus ir domejosi aplinka O kadangi dar buvom uzsisake Rumsiskese ta programa, tai ten ta moteris juk ima vaikeli, prausia ir pan. tai vaikas turi nebijoti ir prisileisti