catyte,ir man baisu pasidare nuo tokio vaiko meniu.. Taip, jo skrandis suvirškina, bet ateity tikrai bus problemų su virškinimo sistema, kuri dar būdama nesubrendusi tokį krūvį, t.y. maistą gavo. Čia moksliškai yra įrodyta. Nesipykit čia taip baisiai, bet aš noriu tik gero patart.
QUOTE(catyte @ 2009 09 22, 23:35)
rusu laikais ateidavo sesele i namus , vieno menesiuko vaikui jau liepdavo obuoliu sulciu duoti, kiausinio trynio ir aishku vitamino D, IR DAR VIENO PROCENTO KARVES PIENO ))) ir dar muilo vaikui i subinyte ikishti! niekad vaikui muilo nekisau ir nekisiu ir nelauksiu dvi dienas kol vaikas prasiskakos... mes einame pas gydytoja iskart kai reikia , nelaukiam savaitemis kol vaikas pakakos ir nekaisiojame muilo. taip kad atsikabink tu sesele , tu tokia tupa ir smartumo pas tave ne uz kapeika, komuniste kaip sakiau...nieko nepadarysi , tai turbut i krauja iauge, ir tavo vaiku vaikaiciai turbut demokratais nepataps.
Nereikia tu rusu laiku cia kaip pavyzdzio duoti , ir siais laikais viskokiu seseliu ir gydytoju yra visame pasaulyje ir visose salyse. Esu isitikinusi, kad dauguma gydytoju pakrauptu isgirde jusu vaikelio meniu su apelsinu sultimis bei cukrumi. Ir nereikia cia durninti bei putotis. Jeigu jusu 3 men kudikis sausainiukus valgo pienuku uzgerdamas tai nereiskia, kad vaikutis turi protinga ir apsiskaiciusia mama. O del pakakojimo, tai kiekvienas vaikas yra individualus, vieni kakoja iki keleto kartu per diena, kiti- viena karta per savaite. Ir nera jokio reikalo begti pas gydytoja bei forsuoti, jei vaikas nepasitustino 2 dienas.
Politinemis temomis diskutuot cia ne vieta, cia renkasi mamos. Taciau esu isitikinusi,kad jusu politisprusimo lygis yra nulinis.
QUOTE(catyte @ 2009 09 23, 00:13)
tai kad ji cia mane uz durna laiko, jau tikrai neleisiu kad kazkas man shiktu ant sprando. ash gi nesakiau kad neduokit vitamino D , ash gi pati irgi duodu po lasheli , bet normaliai pasakiau ka mes shnekejome su keliomis midwifemis, su keliais daktarais ir visi man sake cia uk vitamino D neduoda. kam gi ash buciau tiek klausinejusi kada savo pirmam vaikui priesh 18metu daviau. bet tai buvo pries 18 metu. yra gal skirtumas, klausinejame daktaru nebereikalo gi, o cia kazkokia muzike " o cia priejo angelu galva su savo baisuoklishka nuotrauka ant profailio )) " ir pasake... o cia priejo kinziulis ir pasake... ka ji cia mane uz shuni laiko, ka ar ash pirma puoliau, tai inai stringus siulo visoms ... pati net dukros neturedama .... ir su tokia pagieza ji cia man komentuos... moderiatore supista sorry
Panasu, kad esat is tu, kurios pacios musa ir pacios rekia. Nesugebat priimti kitokios nuomones nei jusu bei suvirskinti kritikos - jusu bedos. Ir nereikia cia dabar vekslenti, kad uzsipuole. Gal pasiskaitykit savo postus, ju nera daug, bet issiskiria is mases keiksmazodziu gausa.
Reikia drasos tureti sitaip issidergti viesam forume, jeigu kas ir sika jums ant sprando, tai jus pati save ismatom terliojat ir paskui verkslenat kad kazkas puola ar komentuoja. Turetumet is gedos prasmegt skradziai zeme rasinedama padugniu lygio keiksmazodzius. Kazkaip gaila man jusu darosi, ka jus savo dukrai duosit, jei pati tuscia, kaip sukirmijes grybo kotas?
QUOTE(catyte @ 2009 09 23, 00:48)
o dar viena gydytoja ( moteru gydytoja) sake neklausyk seseliu nes su jom shneketi tai tas pats kas su valytoja shneketis...
"tik angelu kava ar galva su tais griauciais neprieik ir nekomentuok manes daugiau pls )))))
Papildyta:
"tik angelu kava ar galva su tais griauciais neprieik ir nekomentuok manes daugiau pls )))))
Papildyta:
Sunku, patiket, kad gydytoja nusileido iki jusu lygio ir koleges pavadino valytojomis, cia ne jusu fantazijos vaisus kartais?
Komentuoti teise turiu, kaip ir visi bei visos sitam forume Avataras jums neturetu trukdyti.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 23, 05:58)
na as lietuvoje pirkau jis irgi nevadinamas vitaminu D. pas man vadinasi aquadetrim, o kai paziuri i sudeti nurodyta cholekalciferolis.
matai anglijoje visiskai nepopuliaru maitinti krutimi ir toks jausmas, kad kol neprasideda rachitizmo pozymiu ten niekas nieko nedaro.
matai anglijoje visiskai nepopuliaru maitinti krutimi ir toks jausmas, kad kol neprasideda rachitizmo pozymiu ten niekas nieko nedaro.
niu gi neismenulio nukrite esame , vigantol oil vadinasi, vaistinese duoda vitamina D tik tabletemis, o vigantol oil turbut tik su receptu, bet kad gyditojai sako nereikia tai ir recepto nieks neduoda ))
QUOTE(jurda @ 2009 09 23, 06:19)
catyte,ir man baisu pasidare nuo tokio vaiko meniu.. Taip, jo skrandis suvirškina, bet ateity tikrai bus problemų su virškinimo sistema, kuri dar būdama nesubrendusi tokį krūvį, t.y. maistą gavo. Čia moksliškai yra įrodyta. Nesipykit čia taip baisiai, bet aš noriu tik gero patart.
nepykstu , ko cia pykti. tik as nekreipiu demesio i negatyvia nuomone nes esu lb comfident su tuo ka darau, rusu laikais mamos manu kose serdavo jau nuo 2 men, kurioje ne su ziburiu vitaminu nerasta, buljonais su darzovemis maitindavo nuo 2 men, o musu babe sausainiukai kalcio 615mg,folik asit 50mcg,vitamino B12,B6,B2,B1,Vitamino D3,Vitamino E ir A turi , jie lb maziukai ir lb greit tirpsta pienuke, sekundziu begyje, skirti nuo 4men, turkijoje gaminti, net londone nekiekvienoje parduotuvoje rasti galima. as kai gyvenau turkijoje tai ten lb populiarus tie sausainukai mazyliams. o del apelsinu sultyciu tai ir cia niekas neshneka garsiai, is lupu i lupas, mano drauge gimde ankshciau ir ta pacia problemele su kakuciu turejo tai jai gydytoja sake taip daryti, o kai ash atejau pas savo gydytoja ir masakaiu kokias metodais bandziau prakakodinti mazyle ( sakiau daviau sultyciu ir iskart pakakojo ,o paskui kitas dienas nebebuvo jokio efekto ,tai sakiau kad nustojome duoti todel) man pasake kad noretu jog testume duoti shvieziai spaustas apelsinu sultytes ir truputelio rudu cukrumu pasaldintas kiekviena diena. ta mes ir darome , todel visi kolikai isgaravo ir nebereikia jokiu lasiuku duoti. vaikas laimingas ir sveikas. to man ir reikia .
ps:
o arbatytes tai hipp lenkishkas duodu, ir bobovita, ir baby drink egiptietishka
[quote=Vituleee,2009 09 22, 14:51]
Maniskiai naktim nevalge nuo 3men
[/quot noreciau is as isijunkti i jusu pokalbi ir taip pat siek tiek pasigirti kad mano dukryte jau nuo 1.5men ismiega visa nakti ir naktimis nevalgydavo paskutini karta pavalgo 9 val vakaro ir keliasi tik 9val ryto valgyti
[/quot noreciau is as isijunkti i jusu pokalbi ir taip pat siek tiek pasigirti kad mano dukryte jau nuo 1.5men ismiega visa nakti ir naktimis nevalgydavo paskutini karta pavalgo 9 val vakaro ir keliasi tik 9val ryto valgyti
[quote=FaRieLa,2009 09 23, 11:18]
[/quote]
niu shaunuole! mano irgi eina miegoti apie 9, 9/30 o keliasi puse sheshiu arba shendien pvz be penkiolikos septynios, atsigeria 100g pieniuko ir vel miega iki 9, 9.30
[/quote]
niu shaunuole! mano irgi eina miegoti apie 9, 9/30 o keliasi puse sheshiu arba shendien pvz be penkiolikos septynios, atsigeria 100g pieniuko ir vel miega iki 9, 9.30
rusu laikais mamos manu kose serdavo jau nuo 2 men, kurioje ne su ziburiu vitaminu nerasta,
[/quote]
Na, manu koseje be C ir D vitaminu dar yra ir sociuju riebaliniu rugsciu, kalcio,baltymu, angliavandeniu, gelezies bei cinko. Pastarasis labai reikalingas vaiko vystymuisi.
[/quote]
Na, manu koseje be C ir D vitaminu dar yra ir sociuju riebaliniu rugsciu, kalcio,baltymu, angliavandeniu, gelezies bei cinko. Pastarasis labai reikalingas vaiko vystymuisi.
Esu pasiurpusi kad vaika 3men maitina vos nesuaugusiuju maistu.manau,tikrai veliau bus problemu su skranduku nuo visokiu svieziai spaustu sultyciu su cukrumi... kosmaras...
QUOTE(Dianuliukas @ 2009 09 23, 11:54)
Esu pasiurpusi kad vaika 3men maitina vos nesuaugusiuju maistu.manau,tikrai veliau bus problemu su skranduku nuo visokiu svieziai spaustu sultyciu su cukrumi... kosmaras...
sorry kad sukeliame jums negatyvius jausmus. daugiau tolerancijos, zingeidumo, skaitymo ne vien kaip mamos lt augina vaikucius, ir zinoma tolerancujos, tolerancijos ir dar karta tolerancijos
sekmes!
Papildyta:
[quote=angelu kalva,2009 09 23, 11:54]
rusu laikais mamos manu kose serdavo jau nuo 2 men, kurioje ne su ziburiu vitaminu nerasta,
[/quote]
[/quote]
o tai reiks pradeti duoti karta i savaite. nes ash obuoliu pyraga ish jos kepu ... niu dekui uz tokia informacija
Prasom. Obuoliu pyragas ir man labai patinka su manais keptas.
QUOTE(catyte @ 2009 09 23, 14:21)
na seip jei jos nepulciau prausti pamperiaus keisti tai manau ji man taip pat toliau miegotu bet kazkaip jau pripratau ir kai atsikelia iskarto einu ja prausti tai taip ir prasiblasko kiek tavo vaikuciui laiko?