Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kartų per naktį valgo?

Zinokit nebezinau ka ir daryti mano mazoji per nakti valgo kokius 5-6 kartus tai tikrai, as net nebeskaiciuoju. Kadangi mes kartu miegam vienoj lovoj, nes neturim tevelio ir mums kartu smagiau, tai sunkumu dideliu nera, bet ji jau didele palyginus, tai manau turetu miegoti bet 4-5 val.tarp valgymu nakti, bet ji max. 3 val.ismiega ir vel praso. As nelaba issimiegu taip. Vakar nakti klykinomes, nes noriu palikti nakciai tik du maitinimus, bet siandien nzn. kaip gausis man per sunku klausyti jos isterisko klykimo, kuris tesiasi puse val., o paskui dar puse val. dusavimo ir kukciojimo, man per sunku, asaros paciai kaupiasi. Ka siulot mamos? Reikia pagalbos!
Atsakyti
QUOTE(TheSweetest @ 2008 08 04, 22:13)
Zinokit nebezinau ka ir daryti mano mazoji per nakti valgo kokius 5-6 kartus tai tikrai, as net nebeskaiciuoju. Kadangi mes kartu miegam vienoj lovoj, nes neturim tevelio ir mums kartu smagiau, tai sunkumu dideliu nera, bet ji jau didele palyginus, tai manau turetu miegoti bet 4-5 val.tarp valgymu nakti, bet ji max. 3 val.ismiega ir vel praso. As nelaba issimiegu taip. Vakar nakti klykinomes, nes noriu palikti nakciai tik du maitinimus, bet siandien nzn. kaip gausis man per sunku klausyti jos isterisko klykimo, kuris tesiasi puse val., o paskui dar puse val. dusavimo ir kukciojimo, man per sunku, asaros paciai kaupiasi. Ka siulot mamos? Reikia pagalbos!

o jei sworis gerai auga?
Atsakyti
Ar cia pati maitini ar su misinukais taip? Itariu kad pati. Galbut duosiu labai bloga patarima ir daug kas mane sukritikuos uz tai, bet siulyciau pereit prie misinuku ir tokios bedos turetu baigtis.
Atsakyti
QUOTE(Jagrus @ 2008 08 04, 22:25)
Ar cia pati maitini ar su misinukais taip? Itariu kad pati. Galbut duosiu labai bloga patarima ir daug kas mane sukritikuos uz tai, bet siulyciau pereit prie misinuku ir tokios bedos turetu baigtis.

istikruju as tau pritariu 100% g.gif
gal dar baisiau nuskambes bet as uz misinukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jagrus @ 2008 08 04, 22:25)

taip pritariu.vaikuciui tiesiog per liesas pienukas arba jo mazai o jam daugiau reiktu wub.gif
jei nepradesi duoti misinukovaikutis augdamas dar labiau valgyti nores ir taps labai irzlus ir verkiantis tarp maitinimu. patyriau ta pati. pradejau duoti misinuka viskas susitvarke. tik reikia neperdozuoti misinuko o duoti pagal svori..
jei problema alkyje jus misinuku ji isspresit, be abejo gali dar plius palikti maitinima ir krutimi, bet misinuko reiktu pamatysi viskas susitvarkys ir aukselis taves nebevargins 4u.gif
Atsakyti
na as irgi turiu tokia problema, mes keliames po 4-5 kartus, bet tai nereiskia, kad vaikui neuztenka pieno, ar jis per liesas (taip nebuna). paprasciausiai mazylis nori prie mamos kruties buti, o jei dar soskes neima, tai nori nuolat zysti. mano padetis buvo kuriam laikui pagerejusi, kai as is savo lovos pradejau pratinti vaika migdyti lovyteje, tai ji keldavosi tik po 1-2 kartus, bet paskui pradejo dygti dantys ir buvo auksta temperatura, tai nuo to laiko prasidejo nemigo naktys. sianakt jau pati pradejau galvoti, kad reiks pradeti duoti misinuka pries naktini miega, o diena ir toliau MP. bet taip nenoriu to daryti doh.gif schmoll.gif
Atsakyti

O kaip su svoriu reikalai? Gal pienelio mažai? Pabandyk dažniau dėti prie krūties vakare, daugiau pamaitinti. O gal tiesiog nori prie mamos prisiglausti? Nors to lyg ir neturėtų būti, jei miegate kartu g.gif

Kadangi jums jau greit 6mėn, galite pradėti duoti papildomą maistą. Pvz vakarienei jeigu sočiau užvalgys, tai ilgiau pamiegos. Tik, žinoma, pradėkite nuo šaukštelio, keleto. Tikrai nepatariu duoti mišinuko, nes pienelis kaip mat užsibaigs.
Dėl primaitinimo pasitarkite su gydytoja.
Papildyta:
QUOTE(mabi @ 2008 08 05, 09:14)
na as irgi turiu tokia problema, mes keliames po 4-5 kartus, bet tai nereiskia, kad vaikui neuztenka pieno, ar jis per liesas (taip nebuna). paprasciausiai mazylis nori prie mamos kruties buti, o jei dar soskes neima, tai nori nuolat zysti. mano padetis buvo kuriam laikui pagerejusi, kai as is savo lovos pradejau pratinti vaika migdyti lovyteje, tai ji keldavosi tik po 1-2 kartus, bet paskui pradejo dygti dantys ir buvo auksta temperatura, tai nuo to laiko prasidejo nemigo naktys. sianakt jau pati pradejau galvoti, kad reiks pradeti duoti misinuka pries naktini miega, o diena ir toliau MP. bet taip nenoriu to daryti doh.gif  schmoll.gif

Ir neduokit, jeigu nenorit mirksiukas.gif Nesuprantu, juk mama tik džiaugtis turėtų, kad turi pienelio ir gali duoti vaikučiui wub.gif O ar duodat papildomo maisto? Dabar vėl kartu miegat?
Atsakyti

Ir neduokit, jeigu nenorit mirksiukas.gif Nesuprantu, juk mama tik džiaugtis turėtų, kad turi pienelio ir gali duoti vaikučiui wub.gif O ar duodat papildomo maisto? Dabar vėl kartu miegat?
[/quote]

papildomai maitinu, bet per pietus, o vakare labai retai kada valgo. kosiu isvis neikisi, tai kartais puse indelio vaisiu tyreles ar siek tiek obuoliuko. nebemiegam kartu, nes tai didziausia kancia buna.mazoji skersai lovos atsigula, tai teveliai turi ant lovos krasciuko susispaude guleti lotuliukas.gif .
bet kartais stogas atrodo pradeda vaziuoti, kai po tiek kartu keliesi prie vaiko. dar kai kartu miegodavom, tai tik kruti duodi ir pati uzmiegi, bet kai nusprendziau, kad daugiau nebemiegosim kartu, tai dabar maitinu ant ranku. tai kartais atrodo, kad sededama uzmigsiu.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 08 05, 09:45)
papildomai maitinu, bet per pietus, o vakare labai retai kada valgo. kosiu isvis neikisi, tai kartais puse indelio vaisiu tyreles ar siek tiek obuoliuko. nebemiegam kartu, nes tai didziausia kancia buna.mazoji skersai lovos atsigula, tai teveliai turi ant lovos krasciuko susispaude guleti lotuliukas.gif .
bet kartais stogas atrodo pradeda vaziuoti, kai po tiek kartu keliesi prie vaiko. dar kai kartu miegodavom, tai tik kruti duodi ir pati uzmiegi, bet kai nusprendziau, kad daugiau nebemiegosim kartu, tai dabar maitinu ant ranku. tai kartais atrodo, kad sededama uzmigsiu.

Žinau, kaip būna doh.gif
Bandykit vakare pamaitint papildomai. O pradėt reiktų nuo daržovių, po to košės pieniškos. Nes po tų saldžių vaisinių tyrelių vaikai nieko nenori valgyt blush2.gif
Atsakyti

Problema tikrai ne alkyje, kaip kitos mamytės rašė. (nebent vaikiukui svoris visai neauga). Nemanau, kad mišinuką reikėtų pradėt duoti. Žinoma, tuo atveju vaikas tikrai turėtų nustoti keltis. Bet ne todėl, kad sotesnis. Tiesiog mišinukas apkrauna labiau skranduką, jis sunkiau virškinamas ir pasisavinamas nei MP. Taip pat vaikutis jau pajunta, kad nusiraminimas tai nėra mamytė, o gali būti ir soskė, ir valgyt galima gauti ne iš mamytės, o iš buteliuko. Bet tai savanaudiška. Atimsit iš vaiko papildomą apsaugą nuo bacilų, imuniteto stiprinimą. Ir vardan ko? Ogi vardan to, kad mamytė geriau išmiegotų g.gif Juk nereikia, kad pamaitintum keltis, eiti kažkur. Pusiau snausdama pamaitini ir viskas, toliau miegi. O ir vaikiuks ne tiek valgo tokio amžiaus, kiek nusiramina, įsitikina, kad mama šalia, tiesiog patenkina žindymo poreikį. Ir čia niekuo dėtas pieno riebumas. Taip būna daugumai MP maitinančių. Tai labai natūralu. Paaugs vaikas, iškeliaus į savo lovytę, baigsi pamažu MP ir nustos keltis. Negi taip sunku palaukti metelius ar pusantrų? Pagalvokim apie tas mamytes, kurios nemiega dėl ligotų vaikiukų. Ir ne vienus metus nemiega. Reikia džiaugtis, kad turim sveikus vaikučius ir neatimkim iš jų MP labai anksti.
Aš ne iš oro kalbu. Nors auginu pirmą vaikutį, bet labai daug skaičiau, kalbėjau su mamytėm kitom. Maniškis taip pat neišmiega ilgiau nei 2 val naktį. Netgi vakare jį užmigdžius negaliu nueiti į vonią pagulėt, nes dažniausiai greit nubunda ir niekas be papuko nenuramins jau. Ir ką? Gyvenam. Gi nebus taip amžinai. Iki mokyklos nemaitinsiu tongue.gif O dabar džiaugiuosi, kad galiu duoti jam tai kas geriausia. Žinoma, truputį vargina toks ritmas, bet tikrai galima gyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
vieną. apie 3 valandą
Atsakyti
o as vargstu ir su misinukais doh.gif misinukus jau valgo nuo 2 men. dabar jam 6.5 men. bet pabunda kiekviena nakti maziausiai du kart. Buna kad ir 5 kartus pabunda doh.gif tai ne mamyte ne tevelis gerai neissimiega blink.gif net nezinau, mama sako neduok valgyt atpras, bandziau kai neduodu tada nemiega ir pradeda klykt! pries pradedant valgyt 'normalu' maista buvo naktu kai nesikeldavo ne karto thumbup.gif ot tada buvo rojus kai pagalvoju ir ismiegodavom ir energijos ryte buvo, o dabar... viskas pasikeite kai pradejo kosytes valgyt... o gal ir tie dantukai daro savo...dar neturim ne vieno unsure.gif
Atsakyti