Įkraunama...
Įkraunama...

Ar laikotės šunų vedžiojimo taisyklių?

QUOTE(Robytex @ 2010 12 24, 04:23)
labutis, norejau paklausti....kaimyne parase skunda kad neve mes vedziojam savo suni VA jam db 8men be pavadzio. nors visada vedam tik su pavadziu bet be antsniuko( vaikstom i dresuros mokykla ir dresuotoja sake kad nedeti antsnukio), suo uzregistruotas. ketvisrtadieni turim eiti pas igaliotine ar galim tiketis baudos?

Kokiame mieste gyvenate? Taisyklės skiriasi. O dresuotoja geriau padėtų pripratinti šunį prie jam tinkamo antsnukio, o ne patarinėtų kaip baudą užsidirbti. Vilniuje vedžioti be antsnukio galima tik išsilaikius socializacijos testą. Kituose miestuose, berods, net to nėra. Galit tikėtis baudos, ypač jei ji turi įrodymų.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 12 24, 10:54)
Kokiame mieste gyvenate? Taisyklės skiriasi. O dresuotoja geriau padėtų pripratinti šunį prie jam tinkamo antsnukio, o ne patarinėtų kaip baudą užsidirbti. Vilniuje vedžioti be antsnukio galima tik išsilaikius socializacijos testą. Kituose miestuose, berods, net to nėra. Galit tikėtis baudos, ypač jei ji turi įrodymų.

Jei įstatymai verčia mane žaloti šunį, tai įstatymų nesilaikysiu tiek, kol nekenksiu aplinkiniams. Vilniuje iš tiesų padarytas papildomas mažas žinksnelis link civilizuotesnio gyvūnų laikymo nei tai yra kituose miestuose, t.y. yra galimybė šunį vedžioti be antsnukio išsilaikius socializacijos testą. Vedžiojant savo mažylį teko jau kelis kart jį pakišti policijai po nosimi, nors jie patys dar nežino kas tai yra. Bet kai dar auginau airių seteriukę esu apturėjęs kelis konfliktus su policija. Sakydavau jiems sutiktiems gatvėje, kad verčiau mokėsiu baudą, bet šuns psichikos antsnukiu nežalosiu - atsikabindavo, baudos nesu mokėjęs.
Robytex, manau, kad tavo vietoje tokios pozicijos ir laikyčiausi: šunį vedžioju tik prisegtą prie pavadėlio, o antsnukio nededu, nes šio šuns psichika stabilesnė nei kai kurių mano kaimynių ir tikrai nenoriu jos žaloti dėdama antsnukį.
Atsakyti
QUOTE(Robytex @ 2010 12 24, 05:23)
labutis, norejau paklausti....kaimyne parase skunda kad neve mes vedziojam savo suni VA jam db 8men be pavadzio. nors visada vedam tik su pavadziu bet be antsniuko( vaikstom i dresuros mokykla ir dresuotoja sake kad nedeti antsnukio), suo uzregistruotas. ketvisrtadieni turim eiti pas igaliotine ar galim tiketis baudos?

8 men suo dar negali laikyti socializacijos testo, tad kaip ir privaletu buti su antsnukiu. Idomu ka pasakys igaliotine, juk suo dar labai jaunas ..
Mes socializacijos testa esam issilaike, bet per 5erius metus niekad neturejom problemos, o ir pasivaiksciojimuose pavadys dazniausiai tik del vaizdo. Suo nemazas (kurtsharas), taciau dresuotas ir paklusta komandoms, juolab jokios agresijos aplinkiniams, i zmones nebega, i kitus sunis demesio praktiskai nekreipia, tad visad atsegus pavadi esu rami, nors ir stebiu kiekviena jos zingsni. Pavadi naudojama vaiksciodami po centra, senamiesti bei eidamos per gatve smile.gif
Atsakyti
ir pirmą kartą turėtų duot įspėjimą, o ne baudą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gimine @ 2010 12 24, 13:07)
Vilniuje iš tiesų padarytas papildomas mažas žinksnelis link civilizuotesnio gyvūnų laikymo nei tai yra kituose miestuose, t.y. yra galimybė šunį vedžioti be antsnukio išsilaikius socializacijos testą.

Nemeluokit. Klaipedoje antsnukis neprivalomas ir dedamas tik esant reikalui seimininko nuoziura.
Atsakyti
QUOTE(Nikodema @ 2010 12 24, 14:36)
ir pirmą kartą turėtų duot įspėjimą, o ne baudą wink.gif

butent smile.gif tik jau ne karta esu girdejus kad iskart dave bauda, tik nepamenu kokio dydzio..
Atsakyti
QUOTE(kashtanka @ 2010 12 24, 12:19)
8 men suo dar negali laikyti socializacijos testo, tad kaip ir privaletu buti su antsnukiu.

Gali nuo 6mėn.

O va baudos pobūdis ir dydis priklauso nuo to, kaip bendrausit su policininkais. Jei pradėsit šakotis, kelis šimtus sumokėsit. Jei gražiai pavyks ir įspėjimu gali apsiribot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 24 gruodžio 2010 - 13:32
Man tai šitos temos pradžia patiko biggrin.gif skaičiau ir juokiaus biggrin.gif
O šiaip tai ne visada ir ne visų taisyklių laikomės.
Vedžioju kieme visada su pavadžiu,paleidžiu tik nuėjus miškan,kur sutikti žmogų didelė retenybė. antsnukio va nelabai mėgstam ax.gif tik miestan imame ir pas veterinarą važiuodami,dėl visa ko.
Kakučių miške irgi nerenku,bet važiuodami į miestą,į stovyklavietę,prie jūros,ežerų...visada pasiimame maišiukų ir susirenkame.
Tiesa,vieną kartą važiuodami į šunų parodą pamiršome maišiukų pasiimti blink.gif ir tik išėję pievon prisiminėme,kad neturime.. tai buvo labai gėda blush2.gif tos kelios sekundės užsitęsė iki amžinybės ir atrodė,kad visi žiūri būtent į mane blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gimine @ 2010 12 24, 13:07)
Jei įstatymai verčia mane žaloti šunį, tai įstatymų nesilaikysiu tiek, kol nekenksiu aplinkiniams.

Jei šuo stabilus, tai nemanau, kad jį gali "sužaloti" antsnukis. Tuo labiau, kad visokie apynasriai priimami irgi kaip antsnukiai.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2010 12 24, 15:25)
Gali nuo 6mėn.

O va baudos pobūdis ir dydis priklauso nuo to, kaip bendrausit su policininkais. Jei pradėsit šakotis, kelis šimtus sumokėsit. Jei gražiai pavyks ir įspėjimu gali apsiribot.

hmm, sorry, matyt susiklaidinau, nes girdejau kad tik nuo 1metuku galima laikyti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kashtanka @ 2010 12 24, 13:44)
butent smile.gif tik jau ne karta esu girdejus kad iskart dave bauda, tik nepamenu kokio dydzio..

kiek žinau agresyvių veislių šunims, neduoda įspėjimo, o iškart baudą smile.gif
Atsakyti
o VA priskiriamas prie agresyviu veisliu....?aciu visiems uz patarimus.mes gyvenam siauliuose tai ten kiek skaiciau tai antsnukis tik nedresuotiem sunim... nu siaip igaliotine lb gera paskambino pasake kad jei norim maziau problemu kad uzregistruotumem suniuka.... smile.gif
Atsakyti