Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada eina mokyklon vieni?

QUOTE(Ūla @ 2013 08 31, 00:25)
Nu va tik vienas epizodas iš mūsų gyvenimo, nutikęs prieš kelis metus. Taigi dukra buvo maždaug penkerių. Džiausčiau balkone skalbinius. Atėjo dukra - su taburete - ir statosi ją prie aukštų balkono turėklų. Neleidau, aiškinu, kad tai pavojinga, o ji sako: aš žinau, bet aš atsargiai laikysiuosi...
Taigi - ji žino, kad tai pavojinga, bet nemoka įvertint pavojingumo laipsnio. Man reikėjo ja pasitikėt ir leist "atsargiai" pasilypėt?
Dabar, kai jai septyneri, iš esmės galėčiau palikt ir vieną - bet nėra būtino reikalo. Ugdyti savarankiškumą, atsakomybę galima ir leidžiant laiką su tėvais smile.gif.
Mano sūnaus klasiokus pirmoj klasėj visi tėvai vežiodavo/vedžiodavo.

Zinot, ir penkiolikmeciai ne vienas persisvere per balkona nesamones isdarineja. Asmeniskai pazistu viena kuris taip is 8 auksto iskrito ir zuvo. Nes persisveres per balkona su draugu kalbejo esanciu kitame balkone. Gal tas penkiu metu vaikas tikrai atsargiai paziures ir nulips, o didesni prisimasto dar daugiau nesamoniu, kartais. Todel ne tik amzius viska lemia, deja..

O ar visi klasiokai pirmoje klaseje budavo su tevais namie? Ar juos tik parvezdavo ir palikdavo vienus? Nes tikrai dauguma vaiku namie buna vieni. Tikrai ne visi turi galimybe sedet su vaiku 7 metus namie ar samdyti kas priziuretu. Seneliai ne visu salia gyvena. Todel tikrai daug seimu vaikus palieka namie vienus jau pirmoje klaseje.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 08 31, 09:18)
Zinot, ir penkiolikmeciai ne vienas persisvere per balkona nesamones isdarineja. Asmeniskai pazistu viena kuris taip is 8 auksto iskrito ir zuvo. Nes persisveres per balkona su draugu kalbejo esanciu kitame balkone. Gal tas penkiu metu vaikas tikrai atsargiai paziures ir nulips, o didesni prisimasto dar daugiau nesamoniu, kartais. Todel ne tik amzius viska lemia, deja..

O ar visi klasiokai pirmoje klaseje budavo su tevais namie? Ar juos tik parvezdavo ir palikdavo vienus? Nes tikrai dauguma vaiku namie buna vieni. Tikrai ne visi turi galimybe sedet su vaiku 7 metus namie ar samdyti kas priziuretu. Seneliai ne visu salia gyvena. Todel tikrai daug seimu vaikus palieka namie vienus jau pirmoje klaseje.

visi klasiokai lankė prailgintos dienos grupę. Kelis paimdavo ir veždavo į būrelius tik.
Atsakyti
Gerai kai tokios grupes yra. Ne visose mokyklose tik kiek zinau, pagal poreiki smile.gif
Atsakyti
musu 7 metis ,pabuna vienas kol mes nuvaziuojame iki parduotuves 4u.gif -iki 1,5 val ,dazniausiai zaidzia su masinelem arba kompu,uosviai irgi pataria po truputi pratinti,tai skambindavau kas 2 min klasut ka veiki,dabar kaip dirbu naktinej tai ryte atsikeles palukia manes kol gristu iki 3-min mazdaug,tai kaip gristu 8 ryto,jis dar guli savo lovoj thumbup.gif seip ziema buvom palike gal valandelei tai sumane nukirpt deganciu eglutes lempuciu laidus,matyt krestelejo ji ,tai ziema nebudavo net kol isnesu siuksles g.gif isigando matyt unsure.gif na o dabar kaip prades eit i mokikla vesiu visada,o pavasariop po ziemos tikimes kad gris jau pats 4u.gif nors as atsimenu mane vede 1 men,paskui pati...
Atsakyti
Ragana, labai rekomenduociau labiau pasidometi vaiku psichologija 4u.gif

Maniske jau antroke, bet as ja veziosiu i mokykla. Veziosiu i mokykla ir kitais metais, ir dar kitais biggrin.gif Nematau tame jokios problemos. Manes pacios tevai, pradinese klasese, vienos namuose nepalikinedavo. Ir nieko - uzaugau biggrin.gif
Atsakyti
Domejausi vaiku psichologija, aciu uz patarimus. Dar ir pora seminaru lankiau ta tema mirksiukas.gif

Uzauga ir tie kuriu niekas nevezioja ir kurie vieni namie buna. Uzauga visi. Ir cia ne rodiklis smile.gif

I mokykla veziosim ir mes, nematau ir as tame problemos.
Atsakyti
maniškė nuo pirmos klasės, rugsėjo vidurio, pareidavo pati iš mokyklos ir būdavo namie viena iki kol aš grįždavau iš darbo. Rytais tik vešdavau pas jos klasioką, kurio mama mano pažįstama, ir kurie gyveno prie pat mokyklos.
nu ir ką, išgyveno ta mano mergiotė biggrin.gif ir toliau sėkmingai nueina/pareina iš mokyklos ir būna namie viena.
Atsakyti
Manau visais atvejais didelę reikšmę turi ne tik vaiko charakterio savybės, bet ir atstumas (ir galimybe maksimaliai saugiai ją pasiekti) iki mokyklos. Mums reikia pereiti keleta pereju ir kirsti placia judria gatve, kelione namo su manimi normaliu zingsniu nesustojant paziuret vabaliuku, paukstuku ir pan. truko 30 min. Todel labai abejoju ar uzteks drasos 1 kl. paleisti vaika viena eit namo, nors prailginta grupe su maitinimais labai nepigi. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes savo pirmokę jau pratinsime nuo kitos savaitės vieną namo grįžti. Tačiau mes gyvename labai arti mokyklos, nereikia net didesnės gatvės pereiti.
Atsakyti
Manasis pirmokas į mokyklą važiuoja su broliu 6-oku viešuoju transportu. Nuo namų 3stotelės. Bet grįžta kiekvienas atskirai smile.gif
Atsakyti
maniske jau savaite kaip eina viena, nueiti tai dar kartu einam puse kelio nes pakeliui ir broliui, o grysta jau namo viena smile.gif
Atsakyti
gal nuo kokiu 9metu ir isleisiu viena,nors mokykla salia,bet dabar pvz.jos net ir neisleistu is mokyklos vienos niekas ir aciu dievui uz tokia tvarka mokyklos{dukrai 7m,dabar]
Atsakyti