QUOTE(Ūla @ 2013 08 31, 00:25)
Nu va tik vienas epizodas iš mūsų gyvenimo, nutikęs prieš kelis metus. Taigi dukra buvo maždaug penkerių. Džiausčiau balkone skalbinius. Atėjo dukra - su taburete - ir statosi ją prie aukštų balkono turėklų. Neleidau, aiškinu, kad tai pavojinga, o ji sako: aš žinau, bet aš atsargiai laikysiuosi...
Taigi - ji žino, kad tai pavojinga, bet nemoka įvertint pavojingumo laipsnio. Man reikėjo ja pasitikėt ir leist "atsargiai" pasilypėt?
Dabar, kai jai septyneri, iš esmės galėčiau palikt ir vieną - bet nėra būtino reikalo. Ugdyti savarankiškumą, atsakomybę galima ir leidžiant laiką su tėvais .
Mano sūnaus klasiokus pirmoj klasėj visi tėvai vežiodavo/vedžiodavo.
Taigi - ji žino, kad tai pavojinga, bet nemoka įvertint pavojingumo laipsnio. Man reikėjo ja pasitikėt ir leist "atsargiai" pasilypėt?
Dabar, kai jai septyneri, iš esmės galėčiau palikt ir vieną - bet nėra būtino reikalo. Ugdyti savarankiškumą, atsakomybę galima ir leidžiant laiką su tėvais .
Mano sūnaus klasiokus pirmoj klasėj visi tėvai vežiodavo/vedžiodavo.
Zinot, ir penkiolikmeciai ne vienas persisvere per balkona nesamones isdarineja. Asmeniskai pazistu viena kuris taip is 8 auksto iskrito ir zuvo. Nes persisveres per balkona su draugu kalbejo esanciu kitame balkone. Gal tas penkiu metu vaikas tikrai atsargiai paziures ir nulips, o didesni prisimasto dar daugiau nesamoniu, kartais. Todel ne tik amzius viska lemia, deja..
O ar visi klasiokai pirmoje klaseje budavo su tevais namie? Ar juos tik parvezdavo ir palikdavo vienus? Nes tikrai dauguma vaiku namie buna vieni. Tikrai ne visi turi galimybe sedet su vaiku 7 metus namie ar samdyti kas priziuretu. Seneliai ne visu salia gyvena. Todel tikrai daug seimu vaikus palieka namie vienus jau pirmoje klaseje.