Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada eina mokyklon vieni?

Mano pirmokėlį su vyru pradėjom pratinti vasarą. Nueidavom iki mokyklos ir grįždavom kartas nuo karto. Rugsėjį gal max mėnesį pavaikščiojom kartu. O po to vyras kulniuodavo vienas. Po pusės metų jau ir nueidavo vienas į vėliau vykstančius būrelius. Antroje klasėje ryte pažadindavom išeidami ir pats nueidavo. Man atrodo, kad kuo greičiau vaiką įpratinti prie savarankiškumo tuo geriau.
Atsakyti
mano antrokas ryte buna nuveztas i mokykla, nes kitaip veluotu, bet namo jau grizta pats. Tiesa kelio tik 10 min.
Atsakyti
Iki mokyklos arti, gyvename miestelyje, ryte nuvežame važiuodami į darbą, o grįžta pats, o šiaip vienas į mokyklą ėjo jau pirmoje klasėje smile.gif
Atsakyti
nuo pirmos klasės keliauja į mokyklą ir iš mokyklos pati, tik pradžioj maždaug mėnesį laiko, kol priprato, palydėdavau.

p.s mokykla netoli namų..
Atsakyti
O mes i mokykla veziojame savo pirmokeli, nes mokykla tolokai. Bet manau nuo kokios trecios klases reikes pratinti ji gryzineti autobusu.
Atsakyti
Nuo pirmos klases antros puses jau keliavo pati smile.gif
Atsakyti
Vedžiojau savaitę.
Atsakyti
Saviškius vedžiojau maždaug tris mėnesius, nes judri nereguliuojama perėja, kol išmoko nesiblaškyti. Vėliau patys nueidavo. Kažkurį laiką dar parsivesdavau, nes ryte, kai daugiau žmonių eina į mokslus/darbus, tai vairuotojai atidesni, o dienos metu žmonių mažiau. Taip po truputį tapo savarankiški.
Atsakyti
Mes nuo pirmos klasės ir ėjom vieni... priklauso manau nuo vaiko savarankiškumo ir gyvenamosios vietos. Mums mokykla netoli - tai ir pareidavo ir išeidavo vienas. Gal pora kartų parsivedžiau, nes vyras sako - būni namie tai nors parsivesk... bet kad ėjau tada aš - mano sūnus, ir dar trys klasiokai, nes gyvena šalimais, tai pasijaučiau kaip kokia tamsta mokytoja... ir daugiau nėjau biggrin.gif
Atsakyti
Nuo pimų dienų paleidžiam vieną, nes m-kla netoli, tik su grįžimu būna problemų. Vaikas nejaučia laiko tongue.gif , užsibūna pas mokytoją, tai su draugais užsikalba.
Pasijaudinti tenka.
Atsakyti
Is tikruju viskas priklauso ir nuo galimybiu,ir dar nuo gyvenamosios vietos. Maniske jau trecioke,bet vis dar nuvezu ir parvezu. Uztat nervai kokie ramus...Griztant dar ir kelias klasiokes,kurioms pakeliui,pavezame. Mergaites labai dziaugiasi ir niekas nesijuokia,-priesingai. O pesciomis tektu eiti kokia 20 min ar pusvalandi,arba per miska,arba salia judraus plento. O vaikai grizdami megsta pasikalbeti,gelyciu pasiskinti ar paciuzineti....grizta valanda ar dviem veliau...Tai man lengviau nuvaziuoti,ir ramiai be nervu gyventi bigsmile.gif
Atsakyti
Na, pasiskaicius Jusu pasisakymus, tai as atrodysiu nelabai normali mama, arba mano sunus keistas. Bet jis tiek nuvaziuoja su autobusu, tiek grizta su autobusu pats. Uzsilaikes, ar negrizes laiku niekada nebuvo schmoll.gif . O jis tik pirmokas. Na, aisku jis savarankiskas gana, tas tai taip. Bet dabar paskaicius Jusu atsiliepimus, tai jau ir baugu pasidare...kad as ji taip viena paleidziu. Deja kitos iseities neturiu.
Atsakyti