Airijoj vaikai iki 12 metu vieni eiti is / i mokykla negali pagal istatyma. Is vienos puses pritariu ir dziaugiuosi. Is kitos Jei mokykla prie namu, o mama vistiek turi pasitikti prie mokyklos vartu tai keistai atrodo. Juolab kaip sunku tevams suderinti darbus - mokyklos baigiasi 14:30 ir kas nors is suaugusiu tokiu metu prie vartu turi laukti atzalos.
Musu sunus yra vezamas i mokykla geltonuoju autobusiuku, tai jam nera galimybes pasimokinti savarankiskumo Jei mokykla butu salia, tikrai mokinciau ji savarankiskumo nuo pat pirmos klases.
Savo dukrą į mokyklą nuvežam, o pareiti pati pareina arba su troleibusu parvažiuoja. Visada žinau kada pamokos baigiasi ir pakontroliuoju. Kartą mačiau kaip troleibuse šalia moters sėdėjusi mergaitė užmigo, moteris išlipo, o mergaitė pasirodo visai ne jos. Visi puolė žadinti mergaitę, pergyveno ar nepramiegojo, o žiema buvo jau tamsu. Ta vargšelė akis pramerkė ir mieguista išlipo, savo stotelėj, ne savo? Aš išlipusi savo stotelėj, po to mačiau, kad ta mergaitė su kitu troleibusu iki mūsų stotelės atvažiavo...
QUOTE(vavute @ 2010 03 08, 21:25)
Musu sunus yra vezamas i mokykla geltonuoju autobusiuku, tai jam nera galimybes pasimokinti savarankiskumo Jei mokykla butu salia, tikrai mokinciau ji savarankiskumo nuo pat pirmos klases.
Manau prievolė spėti laiko į tą autobusiuką - irgi puikus būdas mokytis savarankiškumo, kai turi rūpintis pats kada ateiti laiku.Papildyta:
QUOTE(Naujokai @ 2009 10 08, 14:17)
o kaip esat tikros kad vaiakai po pamoku eina tikrai namo? as susiduriau su sia beda, ne sdu kartus nukrypo nuo kurso, tai dabar kas pusvalandi tikrinu ar troileibusa peme, ar ir jo islipo, kur islipo ir tt, ir taip kol grizta namo (( sunku taip kontroliuot, bet nenoriu kad iprastu nulekt kur i sona
Nedarykit iš vaiko roboto ar atskaitingo už kiekvieną žingsnį, nes užaugęs bus paranoikas. Nuklydo kartą, nuklys ir antrą, jokia čia kontrolė ir nesveikas persekiojimas nepadės
mums iki m-klos 1 km, bet po šiai dienai vežiojam (antrokas ir ketvirtokas) ir vežiosim iki 12 mjetų
JAV vaiko iki 12 metų negalima palikti vieno pagal įstatymus ir manau ne šiaip sau
JAV vaiko iki 12 metų negalima palikti vieno pagal įstatymus ir manau ne šiaip sau
na as labai pritariu uzsienio saliu praktikai- kai vaikai iki 12 ar 14 metu vieni negali buti paleidziami i gatve cia mamos kalba apie vaiko savarankiskuma- ta jis gali issiugdyti ir kitais budais... as suprantu kad pasitikite savo vaiku, bet ar pasitikite neatsakingais ar neblaiviais vairuotojais vazinejanciais gatvese? ar pasitikite pedofilais ar kitokiais nusikalteliais? o kaip del palaidu sunu? ar pasitikite kitais vyresniais agresyviais vaikais? su visu situ jusu vaikas kada nors gali susidurti pakeliui i mokykla, ir netgi vienintelis kartas gali buti lemtingas... juk net ir lietuvoj buvo atvejis kai beeinanti i mokykla 7 ar 8 metu vaika prie liudininku pagyvenes vyriskis jega nusitempe,veliau reikalavo ispirkos is tevu; ir didele laime kad tos pacios dienos vakare gyva sveika ta vaika rado policija, o jeigu ne? vaiko grobikai is anksto nesirinko, griebe pirma pasitaikiusi net nepasidomeje tevu turtine padetimi... mano mieste nepasitaike tokio atvejo, bet kaip zinia visada buna pirmas kartas... o save maza kai prisimenu- tai is tiesu as bijodavau eiti i mokykla pradinese klasese, vyresni vaikai daznai apstumdydavo, pargriaudavo ir tampydavo- grizau kiaurais keliais namo. yra ir futbola su mano kuprine pazaide, gaila neturejau tokio pasirinkimo, kad tevai nuveztu, parveztu, tiesa po tu incidentu tevas kelis kart ejo pasitikt, siaip ne taip isaugau ta amziu, bet prisiminimai nemalonus
vieno atsakymo nera... aisku, labai priklauso kaip toli mokykla ir koks vaikas, ir, aisku, kokie tevai. Negalima vieno vaikucio issiusti i mokykla, jei iki tol niekur vienas neidavo. Bet tie 12 metu (kaip JAV) LT, mano nuomone, nepasiteisintu - o kas garantuoja kad nestumdys 12-mecio, nezais su jo kuprine futbolo ar nesisaipys.... Juk ir 17-meciai zudosi del patyciu mokykloje.
Pradėjus lankyti mokyklą, sūnų į mokyklą ir iš jos lydėjom pusmetį
Mes su sese skiriamės metais (aš vyresnė), o mūsų mokyklos - 15-20 min. pėstute pėsčiųjų gatve, gerais šaligatviais, su keliomis perėjomis. Mane į mokyklą pavedžiojo gal mėnesį, po to paleisdavo vis toliau nuo mokyklos, grįždavau pati, su klasioke, kuri gyvena netolies. Sesę mama pavedžiojo dvi savaites, vėliau ją iki jos mokyklos lydėjau aš, bet ir tai neilgai - gan greit abi įpratom eit pačios, o mama pradėjo dirbti.
Tuo tarpu dabar pusbrolį, jau antroką, tėvai į mokyklą, esančią taip pat gan netoli, nuveža. Manau, jau galėtų leisti pačiam bent grįžti namo.
Tuo tarpu dabar pusbrolį, jau antroką, tėvai į mokyklą, esančią taip pat gan netoli, nuveža. Manau, jau galėtų leisti pačiam bent grįžti namo.