Įkraunama...
Įkraunama...

Menkavertė(pigi) dovana...jubiliejaus proga

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 04 15, 17:19)
labas visoms  4u.gif
perskaičiau visą temutę ir man iškilo pora klausimėlių...
daugkas kaltinate temos autorę kaip susireikšminusią materialistę, bet... o teigiančios, kad jų draugams, mylimiesiems, giminėms turėtų užtekti vien jų garbingo pasirodymo, mat tuo metu jos galėjo sau leisti smagiai laiką kabake, klube ar dar kur nors, bet va visgi atėjo... o jos tai nėra susireikšminusios  g.gif man asmeniškai patinka teikti dovanas, aš ir daug pinigų, ir daug laiko joms išrinkti išleidžiu. jei man asmuo svarbus, aš nepatingėdavau ir pasitaupyti, ir pasiskolinti, nes pinigais niekad nebuvau pertekus. puikiai žinau, kad gal ir užtektų vien mano pasirodymo, bet aš noriu stebint, džiugint, nes tai man širdžiai mielo žmogaus šventė ( į nemielų neinu ). Aišku, priklauso nuo šventės mąsto - neveži sode su šašlykais švenčiančiam žmogui krikštolinio servizo ar pan. bet jei žmogus stengiasi, nuomuoja patalpas, vadinasi, jam ta šventė yra pakankamai svarbi ir kažkaip į tai reiktų atsižvelgti. o pvz. kai jūs einat į vestuves ir skaičiuojat - čia pinigai mano suknei, makeupui, ševeliūrai, kas liks dovanai - va tai tai man grynas išskaičiavimas. man net neapsiverstų liežuvis tai pavadinti vestuvių dovana. Aš jau geriau jaunavedžiams geresnę dovaną įteikčiau, bet ateičiau su sena suknute.

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 04 23, 13:17)
Bet pvz jeigu aš negaliu leisti daugiau? Tai ką į vestuves pas draugę neiti, ar kaip? Tarkim praeitą vasarą ėjau pas vaikystės draugę šį vestuves, tikrai sunkus laikotarpis buvo, tai padariau dekupažinę dėžutę su angelais, nes ji juos kolekcionuoja. Sakė, kad buvo labai gera ir nuoširdi dovana, ir tikiu, kad nemelavo. Aišku, kad pravlgiau daugiau, ir pragėriau, bet juk ne kavinė, kad kiekvienas atsiskaitytų. Ar balius daromas tam, kad atsipirktų?ar kaip?

jei jau kalbama apie pinigų vertę - tai tokia dėžutė tikrai nėra pigi - piniginiu vienetu skaičiuojant
O svarbiausia - turėti savo namuose draugo rankų darbą, darbą skirtą būtent tai asmenybei, vardindinį - tai yra neįkainojama wub.gif

keista,kad jūs taip nuvertinat g.gif
Papildyta:
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 04, 14:10)
...ar tai taip...Jaučiuosi nelabai kaip, nes pokylis buvo tikrai prabangus, o kai gauni iš grupės žmonių grupinę dovaną už ...litų, tai ...Aš nematerialistė, bet galiu sau leisti pirktis ką noriu, tie žmonės tai žino...ir pasistengė, kad nebūtų man pergerai. Jei aš neteisi- smerkit ir barkit.Man tai įžeidimas...

o gal tai buvo tokia suma pinigėlikų kiek tau metų? g.gif ne? negalėjo būti tokia mintis?
Atsakyti
QUOTE(copita @ 2009 04 20, 18:23)
...geras. Man ypatingai patiko pabaiga. Po keliu puslapiu diskusiju taip ir neaisku, kiek buvo zmoniu (arba seimu) tame ypatingame baliuje, ir kiek is viso buvo dovanota tu pinigeliu. Perskaiciau viska 2 kartus  lotuliukas.gif
Patenkinkit smalsuma...a Mamule68  g.gif

drinks_cheers.gif nu jei no zmogaus po 30lt tai manyciau normaliai ziurint kiek tu zmoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tiem kurie skaiciuoja ar balius apsimoka siulau toki kvietimo teksta:

Gerb Kostia ir Kostiene
Kvieciu jus i isskirtinio prabangumo ekskliuzyvini savo 150 metu jubilieju. Jubiliejus vyks prabangioje kavineje, kurioje bus uzsakytas karstas patiekalas is fazanu uz 120 litu / zmogui. Todel noreciau kad dovanu atnestumet ne maziau 200 litu nuo zmogaus.
Aciu uz supratinguma.
Jusu Valerijone.
BAlius turetu atsipirkti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
as ir nesuprantu zmoniu daranciu tokius balius,kad atsipirktu lotuliukas.gif jau man kai pasako mes tau duosim pinigais,o nusipirksi ka nori,tai sakau aciu ne, jau geriau betka, bet tai bus gauta dovana,nei pinigai,kuriuos dazniausiai isleisiu ne pagal paskirti. bet buvo pora situaciju,kai neitiko dovanos, na gal nedovanos, o sveciu neorginalumas lotuliukas.gif 25 gimtadienio proga nuo triju zmoniu gavau abonimenta i soliariuma uz 100lt. nesakau kad tai blogai, bet jie isanksto zinojo,kad noriu dovanos,kuri isliktu ir man butu ka prisiminti, todel gavusi abonemento lapeli ne itin apsidziaugiau (na isnaudojusi galesiu pasilikt ir isidet kaip koki knygos skirtuka lotuliukas.gif ) o ant5a, kai to paties gimtadienio proga gavau grafina ir taures viskiui, kurio mes niekada negeriame. velgi isleista pakankamai pinigu, bet veltui,nes net neispakuotas dulka kazkur lotuliukas.gif
nesakau,kad daugiau gyvenime tu zmoniu nekviesiu, bet jei paklaus ko noriu dovanu tai pasistengsiu isaiskinti ko tikiuosi arba pateiksiu keleta pavyzdziu,o jie jau rinksis pagal galimybes:)
Atsakyti
Razynka jus pati sau priekastaujat, kitoje temoje jus rasete, kad jau geriau Jusu draugai jums pinigus padovanuotu o ne plisini zaisla, kuri Jums atnese vestuviu proga g.gif 4u.gif
Atsakyti
O man atrodo, temos autore norejo pasakyt, kad draugai pasirinko lengviausia kelia, susimest po keleta lituku ir issprende gimtadienio dovanos problema. Nes atrodo, kad jau pasiturintis zmogus nenori dovanu ir jam tinka tik visokiausi niekalai. Gali ir maza suma pinigu, padovanot kazka isradingo. Svarbu ideja ir geras noras, o draugams matyt to pritruko. Todel ir jauciama nuoskauda. Suprantu, kad svente yra ne del dovanu, bet kai pamatai, kad del taves nesistengia arba daroma atmestinai, tai nuoskauda jauciama.
Juk nereiskia, kad turi pinigu tai tu jau nieko negali noreti ir privalai tik kitiems dovanot dovanas ir daryti svente.Kiekvienam zmogui reikalingas demesys turi jis pinigu daugiau ar maziau. Taip pat nemanau, kad draugai tokie vargsai, jei jie tokie butu, manau sitos temos ir nebutu, bet cia kalbama apie zmoniu poziuri.
Galbut butu atejes toks gimtadienis, kaip jubilijate savo kvietime vietoj dovanos nurodytu atsinest po viena rozes zieda ar kazkas panasaus, bet kai pamatai kitu "pastangas" suteikti tau dziaugsmo, nusvyra rankos ir daugiau nebenori daryti sventes kitiems... Cia mano tokia nuomone.
Juk vistiek kalbiesi su draugais, zinai savo galimybes ir t.t. pazistam vieni kitus ne vienus metus ir pagaliau nusistatai sau leistina riba kiek tu gali isleisti dovanoms, zinai kiek gali tavo draugai isleisti ir nesistengi persokti pats saves ir apzaveti savo dosnumu. Pavyzdziui su vienais draugais mes savo gimtadienio dovanoms skiriam apie 50lt, su kitais 100lt ir jokiu klausimu nekyla. O kartais stengiesi padovanoti kazka juokingo ir labai mielo. Cia man atrodo autores ir buvo didziausias nusivylimas, kad draugai pasirinko lengviausia buda ir labai sau nesukdami galvos.
Papildyta:
QUOTE(Razynka @ 2009 05 16, 17:56)
as ir nesuprantu zmoniu daranciu tokius balius,kad atsipirktu lotuliukas.gif  jau man kai pasako mes tau duosim pinigais,o nusipirksi ka nori,tai sakau aciu ne, jau geriau betka, bet tai bus gauta dovana,nei pinigai,kuriuos dazniausiai isleisiu ne pagal paskirti. bet buvo pora situaciju,kai neitiko dovanos, na gal nedovanos, o sveciu neorginalumas lotuliukas.gif  25 gimtadienio proga nuo triju zmoniu gavau abonimenta i soliariuma uz 100lt. nesakau kad tai blogai, bet jie isanksto zinojo,kad noriu dovanos,kuri isliktu ir man butu ka prisiminti, todel gavusi abonemento lapeli ne itin apsidziaugiau (na isnaudojusi galesiu pasilikt ir isidet kaip koki knygos skirtuka lotuliukas.gif  ) o ant5a, kai to paties gimtadienio proga gavau grafina ir taures viskiui, kurio mes niekada negeriame. velgi isleista pakankamai pinigu, bet veltui,nes net neispakuotas dulka kazkur lotuliukas.gif
nesakau,kad daugiau gyvenime tu zmoniu nekviesiu, bet jei paklaus ko noriu dovanu tai pasistengsiu isaiskinti ko tikiuosi arba pateiksiu keleta pavyzdziu,o jie jau rinksis pagal galimybes:)

Jo cia priestaraujama paciai sau. Tai nesuprantu zmoniu kurie daro balius del atsipirkimo, po to neitinka zmoniu dovanos, nes neoriginalu. g.gif
Tai jei neitinka dovanos, tai paprasykite kazko konkretaus, nes zmones dovanoja galvodami, kad jums itiks. O jums vis negerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edre: 20 gegužės 2009 - 12:12
QUOTE(aiskauda @ 2009 04 30, 14:06)
Na tiem kurie skaiciuoja ar balius apsimoka siulau toki kvietimo teksta:

Gerb Kostia ir Kostiene
Kvieciu jus i isskirtinio prabangumo ekskliuzyvini savo 150 metu jubilieju. Jubiliejus vyks prabangioje kavineje, kurioje bus uzsakytas karstas patiekalas is fazanu uz 120 litu / zmogui. Todel noreciau kad dovanu atnestumet ne maziau 200 litu nuo zmogaus.
Aciu uz supratinguma.
Jusu Valerijone.
  BAlius turetu atsipirkti.... mirksiukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Burbulas cia didelis is to viso reikalo ispustas g.gif na bet galima suprast autore... Man asmeniskai jei darau svente ir kvieciu i ja artimus zmones, tai man bus geriausia dovana tai, kad jie ateis i ta svente, nesvarbu, ar su dovana, ar su gelem, ar su vokeliu ar visai tusciomis... Cia tokia mano nuomone...
Kaip cia buvo pasakyta... Neturi pinigu dovanai tai visai neik... blink.gif schmoll.gif Didziausia nesamone... Pabandyk isivaizduoti... Pakvietei tarkim 20 ar daugiau zmoniu, atejo 7... Nes kiti neturejo pinigu dovanai ar gal net gelems... O tu 2 dienas prie virykles stovejai, ruosei viska, gaminai, norejai sukurti puikia sventine nuotaika, sventei ruoseisi kelis menesius... Bet ne tai svarbiausia... Norejai gerai praleist laika su tau svarbiais zmonemis 4u.gif o jie tau paskambina ir pasako a la atleisk,pinigeliu neturiu, zinau, kad isizeisi, jei ateisim be dovanos, bet na niekaip nesigauna gaut pinigu, tai mes neateisim... Ir taip 13 sveciu... Vat tada sedek sau laiminga ir ''svesk''... doh.gif Ypac jei tie 7 ateje kaip tik yra ne is paciu artimiausiuju rato... Gal net nemegstami... Juk taip gali buti, jei svente yra bendra seimos ar poros, o ne tavo vienos gimtadienis...
Atsakyti
QUOTE(Astron @ 2009 05 21, 19:00)
Burbulas cia didelis is to viso reikalo ispustas g.gif  na bet galima suprast autore... Man asmeniskai jei darau svente ir kvieciu i ja artimus zmones, tai man bus geriausia dovana tai, kad jie ateis i ta svente, nesvarbu, ar su dovana, ar su gelem, ar su vokeliu ar visai tusciomis... Cia tokia mano nuomone... 
Kaip cia buvo pasakyta... Neturi pinigu dovanai tai visai neik...  blink.gif  schmoll.gif  Didziausia nesamone... Pabandyk isivaizduoti... Pakvietei tarkim 20 ar daugiau zmoniu, atejo 7... Nes kiti neturejo pinigu dovanai ar gal net gelems... O tu 2 dienas prie virykles stovejai, ruosei viska, gaminai, norejai sukurti puikia sventine nuotaika, sventei ruoseisi kelis menesius... Bet ne tai svarbiausia... Norejai gerai praleist laika su tau svarbiais zmonemis 4u.gif  o jie tau paskambina ir pasako a la atleisk,pinigeliu neturiu, zinau, kad isizeisi, jei ateisim be dovanos, bet na niekaip nesigauna gaut pinigu, tai mes neateisim... Ir taip 13 sveciu... Vat tada sedek sau laiminga ir ''svesk''... doh.gif  Ypac jei tie 7 ateje kaip tik yra ne is paciu artimiausiuju rato... Gal net nemegstami... Juk taip gali buti, jei svente yra bendra seimos ar poros, o ne tavo vienos gimtadienis...

kaip galima bet kokią situaciją verst, pervers, interpretuot ir iškastruot... o atsakymo vieningo vistiek nėra.
Aš problemą akcentuočiau daugiau tokiuose dalykuose kur dovanotojai nepaiso solinizanto bigsmile.gif nuomonės ir principų dovanose. Pvz aš nemėgstu masažų, dovanų gavau masažuoklį rolleyes.gif nors dovanotojui tai pasirodė nesvarbu bigsmile.gif tai čia man būt dėkingai už tą masažuoklį ar jau šiandien mest į šiukšlų dėžę ar palaukt mėnesiuką ir išmest?
Žinoma galima užlankstyt, kad svarbus dėmesys, o man kaip čia pasakius...
Kitas mielas įvykis, buvom pakviesti į prabangų jubiliejų, šeimininkė turbūt mėnesį ruošėsi šiam įvykiui kepė, virė, stalai lūžo, atvažiavo krūva giminių, visi išsirikiavo sveikint jubiliato, tai va visos tos genties žentas pokštininkas įteikė dovaną dėžę taurių ir iš kart pasiūlė išgert iš jų įpylė šampaną, jubiliatas gers, o pasirodo koks stebūklas taurės tirpsta, žentas žvegia kaip kumelys, tipo vo koks stebūklas nuostabi dovana, o šeimininkai... na žmonės ruošės, svečius norėjo pamalonint, o jų triūsas tokiu fainu stebūklu buvo įvertintas. Gal aš materelistė, bet kažkokie pigūs šūdukai iš suvenyrų parduotuvių man lygu nepagarbai, neturi pinigų, ateik ranką paspausk na bet dišovkių nenešk
Atsakyti
žentas įteikė dovaną uošvienei laugh.gif (gal buvo "nusipelnius")
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 14, 15:21)
kaip sakant. jei ten kokie silpni pažįstami, kuriuos matai kartą metuose, tai bala nematė ką jie dovanoja. bet jei "artimas" žmogus tau įteikia šūdą ir vaidina kad dovaną atnešė, o tu turi vaidint kad širdingai dėkoji, tai parodo kuo tas žmogus tave laiko.

QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 15, 15:28)
artimais laikau draugus, šeimos narius, ir gimines su kuriais daugiausiai bendraujama. ir jeigu tokie žmonės sumąsto, kad gera dovana gali būti koks nors nudėvėtas daiktas, ar pats pigiausias dezodorantas, tai čia rodo kad žmogus ne tik tavęs, bet ir savęs negerbia.

Sutinku visu 100 proc.
Pati labai ilgai galvoju ką dovanot, kad žmogui patiktų ir galėtų panaudot bei būtų gražu ir ne už 5Lt, nes mano manymu tai taip pat jau yra nepagarba kai esi ne studentas, o jau pajamas gaunantis žmogus. Galų gale jei jau toks metas kad tų pinigų na labai trūksta nuperki gėlių ir mielą smulkmenėlę jei ne jubiliejus kokios gražiai supakuotos kavos, arbatos, saldainiukų iš specializuotų parduotuvių mirksiukas.gif
Bet galima žmones ir pakreipt žinok, va vieniem visada per kalėdas ar gimtadienius dovanojom išieškotas dovanas, o vis bele ką gaudavom už 5-20Lt, (nors materialinė jų padėtis gal 5 kart geresnė nei mūsų), nieko dovanojom toliau ir ką susiprato, kad negražu įkurtuvėm gavom čekį iš mums patinkančios interjero parduotuvės thumbup.gif
Su kita drauge buvo atvirkštinė situacija, ėmiau užpykus ir nupirkau vienais metais iš drogo žvakę belekokią, tai kitakart gavau jau normalesnę dovaną, kad ir ne visai mano skonio, bet matėsi, kad bent stengėsi ir rinko, plius supokavo gražiai biggrin.gif Kas ką veikia mirksiukas.gif

QUOTE(Brėkšta @ 2009 04 21, 08:31)
Kita situacija ima už tuos pinigus ir nuperka mergelės Marijos paveikslą inkrustuotą dirbtinais gintarais (arba kitą beskonybę),
O jei žmogus ir susireikšmino, tikėjosi labiau būt pagerbtu nei pagerbė ir ką?
Kam nepasitaiko  cool.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Brėkšta @ 2009 05 21, 23:38)
Aš problemą akcentuočiau daugiau tokiuose dalykuose kur dovanotojai nepaiso solinizanto  bigsmile.gif  nuomonės ir principų dovanose. Pvz aš nemėgstu masažų, dovanų gavau masažuoklį  rolleyes.gif nors dovanotojui tai pasirodė nesvarbu  bigsmile.gif tai čia man būt dėkingai už tą masažuoklį ar jau šiandien mest į šiukšlų dėžę ar palaukt mėnesiuką ir išmest?

Aš tai ilgai nelaukus išmetu, kad vietos namie neužimtų 4u.gif
Vat būtent, per draugės 25-erius abi po to aptarinejom dovanas tai pasiskundė, kad gavo neaišku ką, tokius metalinius šaratus, žaidimą lauke mėtyt ir dar kažkokį nepanaudojamą daiktą. Kur ji tuos šaratus mėtys, bute Vilniuj lotuliukas.gif lauko žaidimų ji nemėgsta, geriau patinka gražiau pasipuošt ir kur išeit jai, mėgsta save prižiūrėt ir keliaut, vat ir gavos mano dovana geriausia, nes galvojau kas jai patiktų ir padovanojau pasaulio žemėlapių atlasą, su šalių aprašymais, gražią knygą, sakiau galės žymėt vietas kur jau buvo. Tai labai tiko, sakė seniai norėjo nusipirkt, bet vis pagailėdavo pinigų knygai tongue.gif Kad ir ne pati brangiausia dovana, bet svarbiausia tinkama mirksiukas.gif
Beje aš iš jos irgi iš savo draugių vienintelės gaunu tai kas man patinka, gal todėl kad įsiklauso į tai kas man patinka, atkreipia dėmesį kokie daiktai traukia akį smile.gif
Dar pusseserė labai pataikė su įkurtuvių dovana prie buto stiliaus, padovanojo senoviniu stilium dekupažuotą lėkštę wub.gif
Gavus kokį niekalą praeina noras ir dėl to žmogaus stengtis ypač jei pažysti jį visą dešimtmetį unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ankara: 27 gegužės 2009 - 16:07
QUOTE(Brėkšta @ 2009 05 21, 22:38)
pakviesti į prabangų jubiliejų...
...genties žentas pokštininkas įteikė ...

Vienas pazistamas yra analogiskas pokstininkas. Skirtumas gal, kad jis visad kazka iteikia "ant prikolo" ir kazka tikrai atsakingai rinkto. Bet cia zmogaus budas ir visi per sventes laukia, ka jis naujo sumaste. Dar ir nuo "publikos" priklauso. Tarkim, tevams ar uosviams jis tikrai nedaro tokiu "siurpraizu", kompanijoje visai smagu cool.gif
Atsakyti