Įkraunama...
Įkraunama...

Menkavertė(pigi) dovana...jubiliejaus proga

Na tau gal ir izeidimas bet mana smeniskai jei tie keli litai butu padovanoti is sirdies butu labai geras ... o padovanoje kartais didelius pinigus atmestiani be nuosirdumo,meiles tai man yra nesmagu ... na tai mano nuomone cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 10, 16:39)
ačiū, laiką praleidome tikrai labai gerai, o viską ką noriu tikrai galiu įsigyti, ir be tų litukų...Jie tai žino, ir turbūt pagalvojo, kad tik man  per daug gėrybių nebūtų...Norėčiau, kad negalvotumėt, kad esu materialistė, nes man pačiai ypač patinka dovanoti dovanas, labiau negu jas gauti, tai tiek norėjau...O kad yra žmonių be supratimo ir kito vertinimo- tai tikrai, patikėkit.Aš jiems esu labai daug gero neatlygintinai daug padariusi ir atlygio nelaukiu, bet , kaip kažkuri mamytė pasakė, kad tai yra nepagarba ir tiek.Juk ne paprastas kavos pagėrimas buvo.Manau, kad kai kurie iš jų pirmą kart tokiam renginyje buvo...


Girdisi susireiksminimo gaidele.

Na, negrazu.
As tai galvoju, kad siais laikais - dovanos- daiktai- atgyvenes reikalas. O jei organizuoji del kitu- tai negrazu is ju reikalauti atlygio uz tavaji rengini.
Is vis- toks negrazus isizeidimas- per mazai, menkas....Neskoningi 30 lt.


Atsakyti
Puikiai suprantu autore. Manau cia pabreziama ne tai, kad PER MAZAI padovanojo, o tai , kad jiems buvo nesvarbu ka dovanot. Juk ir uz maza pinigu suma buvo galima sugalvot ka nors, o nieks tuo nesirupino, tai iseina kad jiems kaip ir nusispjaut buvo ka dovanot ir kaip tai priims jubiliate. Jei tai buvo svetimi zmones tai aisku nusispjovei ir uzmirsai, bet is artimu numanau kad turejo but skaudu.

Teko ir man viena karta priimti is draugu burio dovana-puodukus su lekstutem, dar su uzmirstu cekiu, kad pastarieji kainavo 25lt. Praejo, pamirsau, bet dabar stengiuosi dovanu reikalus patiketi vyrui. Sakau ko noreciau, o jau jis sukontroliuoja kad draugai susimete ta ir nupirktu. P.S. Nereikalauju aisku labai brangaus daikto, kazko simbolinio, bet bent jau sidziai mielo. Taip ir jiems nereikia galvot ir man gerai kai gauni ko troksti.
Atsakyti
Perskaičiau temą...susireikšminimas per didelis.Nors gal požiūris į gyvenimą toks.Aš kaip tik jaučiuos nejaukiai brangesnes dovanas gaudama.Jei sumąstau gintadienį švęsti,stengiuos užsiminti,kad man patinka ryškios žydinčios gėlės ir daugiau nieko nereikia.Kartais gaunu kažko daugiau,kartais nea,o balius keliamas tokiam lygį kiek aš tuo metu galiu sau leisti.Vat jei visai gėlių negaučiau,gal įsižeisčiau.Neperseniausiai irgi jubiliejų švenčiau,gavau ir banknotų,ir kelis visiškai nereikalingus daiktus,kelis labai reikalingus daiktus ir gėlėm apkrauta buvau.Ir man dovanų vertė dzin tiesą sakant...Va jei gėlių visai būčiau negavus,tada būčiau įsižeidus.O šiai faina,kad žmonės susirinko,linksmai pašventėm.
Atsakyti
Buvo toks sunkus laikas- kai viskas, kas normalu buvo deficitas- matyt nuo to karto ir liko tas dovanu "kultas"
o dabar- jei ko troksta sirdis- eini i parduotuve ir perki... O gimtadieniai ir kitos sventes- tai yra proga susitikti su brangiais zmonemis, todel ir organizuoji tokius pobuvius. O dovanos- tai daugiau tradicija- kazka atnesti i namus. Kad ir gele.
O cia mat- as organizuoju vestuves ir kvieciu svecius, o jie man atnesa vokeli su tam tikra suma dovanu ir ta suma gali mane izeisti....nes as renginiui isleidau tiek ir tiek, sitos poros dalyvavimas man kainavo tiek. Jei neissimoki, tai ir nedaryk...
O gal tie kolegos ar draugai uz tuos 20 ar 70 litu labiau noretu nueiti ta vakara i koncerta, ar alude, o ne i jusu "super" rengini. Jau ir laikas "sauniajam" renginiui paaukotas turi verte. Todel sakykit aciu uz sypsena, ir ju buvima salia.
Papildyta:
QUOTE(zeniania @ 2008 08 13, 10:25)
.... Sakau ko noreciau, o jau jis sukontroliuoja kad draugai susimete ta ir nupirktu. P.S. Nereikalauju aisku labai brangaus daikto, kazko simbolinio, bet bent jau sidziai mielo. Taip ir jiems nereikia galvot ir man gerai kai gauni ko troksti.


doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

Na tiesiog nezinau....
O as visada galvojau, kad daiktas- dovana turi buti siurprizas, dovanojancio ir mylincio zmogaus poziuris i tave ir tavo gyvenima, i tavo namus... Zaidimas.
O cia- na jus susimeskite doh.gif , o as pakontroliuosiu.

Kaip baisu, kada nesi dovana, o gaves zmogus ta dovana pavercia i skaiciu kalba, ir pagal skaiciu nori ivertinti tavuosius jausmus jam. unsure.gif Aciu mielosios.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2008 08 13, 10:29)
Buvo toks sunkus laikas- kai viskas, kas normalu buvo deficitas- matyt nuo to karto ir liko tas dovanu "kultas"
o dabar- jei ko troksta sirdis- eini i parduotuve ir perki... O gimtadieniai ir kitos sventes- tai yra proga susitikti su brangiais zmonemis, todel ir organizuoji tokius pobuvius. O dovanos- tai daugiau tradicija- kazka atnesti i namus. Kad ir gele.
O cia mat- as organizuoju vestuves ir kvieciu svecius, o jie man atnesa vokeli su tam tikra suma dovanu ir ta suma gali mane izeisti....nes as renginiui isleidau tiek ir tiek, sitos poros  dalyvavimas man kainavo tiek. Jei neissimoki, tai ir nedaryk...
O gal tie kolegos ar draugai uz tuos 20 ar 70 litu labiau noretu nueiti ta vakara i koncerta, ar alude, o ne i jusu "super"  rengini.  Jau ir laikas "sauniajam" renginiui paaukotas turi verte. Todel sakykit aciu uz sypsena, ir ju buvima salia.
Papildyta:
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Na tiesiog nezinau....
O as visada galvojau, kad daiktas- dovana turi buti siurprizas, dovanojancio ir mylincio zmogaus poziuris i tave ir tavo gyvenima,  i tavo namus... Zaidimas.
O cia- na jus susimeskite doh.gif , o as pakontroliuosiu.

Kaip baisu, kada nesi dovana, o gaves zmogus ta dovana pavercia i skaiciu kalba, ir pagal skaiciu nori ivertinti tavuosius jausmus jam.  unsure.gif Aciu mielosios.



o kas čia blogo, man pvz žmonės gyvenimą palengvina kai pasako, kad dovanų norėtų to ar ano ir tada aš žinau, kad nebus prašauta pro šalį, nes man gali susivaident, kad čekis į masažo saloną relaksiniam masažui arba savaitgalis Druskininkuose yra gera dovana, o pasirodys, kad gal tiesiog jam ar jai norisi visai kažko kito smile.gif
Atsakyti
aš irgi bijojau, kad nebūtų tokių dovanų - kaip masažo salonas, grožio procedūros ar Druskininkų vandens parkas. Būtų padėta į stalčiuką arba būčiau kam nors atidavus.
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 14, 18:51)
aš irgi bijojau, kad nebūtų tokių dovanų - kaip masažo salonas, grožio procedūros ar Druskininkų vandens parkas. Būtų padėta į stalčiuką arba būčiau kam nors atidavus.



o aš tai laikau, gana naudinga ir patogia dovana, tik žinoma paklausiu prieš tai ar nori žmogus į tuos Druskininkus, rolleyes.gif

o ir pati mielai priimu dovanas čekių forma, žinodama, kad kvepalus nusipirksiu tokius kokius noriu o ne tokius kurie lyg ir turėtų patikt ir t t t rolleyes.gif


Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 14, 19:51)
aš irgi bijojau, kad nebūtų tokių dovanų - kaip masažo salonas, grožio procedūros ar Druskininkų vandens parkas. Būtų padėta į stalčiuką arba būčiau kam nors atidavus.

kzk nesuprantu, bijote gauti vienokiu dovanu, gaunate kitokiu - vel isizeidziate...isvis tai gal tie zmones tiesiog bijojo jums neitikti ir todel nusprende pinigus dovanot? o ko isizeist tai vel gi nesuprantu, na kiek galejo, tiek sudejo..kas cia baisaus? o nepagalvojote, kad gal ir jusu tas "didelis indelis i ju gyvenimus" taip pat kada nors galejo nepatikt? kiekvienas esame su savom vertybem...netikiu, kad draugai norejo jus taip izeist schmoll.gif , vel gi nezinant faktiniu aplinkybiu, labai sunku ka nors konstatuot...bet is tiesu, taip stengiates itikinti, kad nesate materialiste, tai ir neskaiciuokite tu litu, kiek kas idejo, ar ne smagu buvo, kad tie draugai atejo, kartu linksmai praleidot laika? isvis tureti geru draugu - puikiausia dovana 4u.gif , o jei jie nera tie, kuriu buvimas salia pradziugina, gal neverta isvis ju kviestis, nes kitaip tai panaseja i eilini pasipuikavimo baliu blush2.gif o del kai kuriu pasisakymo, kad jei neturi pinigu, geriau isvis neiti - man tai visiskas absurdas...del tokio poelgio tikrai labiau isizeisciau, nei del to, kad kzk dovana neitiko...siaip tai man atrodo, kad nera cia dideles problemos, o tiesiog per didelis ego... biggrin.gif
Atsakyti


Kažkokia nesąmoninga problema čia išpūsta.

Jubiliejus temos autorės čia buvo koks? 50? 60? O gal visgi viso labo 25 ar 30?

Kita vertus - jei kompanija didelė (tarkim, dešimt žmonių) - galima nupirkti tikrai gražų ir gerą daiktą už 300 Lt. Vat ir gausis po trisdešimt susimesti. Ar jau čia kiekvienas būtnai privalo dėt po 200 Lt?

Briedas kažkoks. Manau, kad temos autorė visgi veidmainiauja gerokai - sako, kad padarė daug gero kolegoms ir nelaukia atpildo, bet vat vistiek pasipiktino "per menku" pagarbos parodymu. Vadinasi, visgi to dėkingumo ir paliaupsnimo norisi kaip ten bebūtų.

Kita vertus, būna žmonių, kurie tiesiog turi prastą skonį ir dovanoja totalias nsąmones ne iš blogos valios. Mano vyrui draugai padovanojo tokį net nežinau kaip pavadint - suvenyrinį rinkinį, kurį sudaro stiklinis butelis su kraniuku ir keturios čierkos. Na, neva degtienei ar viskiu perpilt ir ant stalo pastatyt. Beskonybė klaiki. Plius, draugai žino, kad mes stiprių gėrimų išvis negeriam. Bet vat tokis jų supratimas - dovanas perka pagal tai, kas patinka jiems, o negalvodami, kas patiks apdovanotajam.

Atsakyti
Ech tos dovanos ,dziaukimes kad isvis gaunam smile.gif
Na neilisim i autores vidu ir nesuprasim , Bet prisipazinkit su dovanu gavimu esam visos nusivyle bent karta . As pvz per vestuves irgi daug nesamoniu nesuprantamu gavau ,na bet ka padarysi ,jei zmogus nesupranta .O siaip irgi labai nemegstu gaut labai brangiu dovanu
Atsakyti
Kad ir neilga tema, bet visos neperskaičiau, tik pirmus du puslapius. rolleyes.gif bet iš tų dviejų supratau, ką autorė norėjo pasakyti ir pritariu jai. Jei svečiai, šeima-du suaugę ir vaikas, ateina į gimtadienį ir atneša dovanų a la maximinį rinkinuką (kvepalai/dėzikas muilas, gal dar kokia smulkmena), man nelabai suprantama. Ir prieš tai buvo pasakyta, dovanų nereikia. Tai manau, tikrai jau geriau nieko neneškit, nei tokią dovaną arba dovaną, kuri ir taip visiems aišku, nereikalinga, tik dar vienas eilinis š.. namuose.
Atsakyti