Įkraunama...
Įkraunama...

Menkavertė(pigi) dovana...jubiliejaus proga

QUOTE(*Alicija* @ 2009 07 29, 10:17)
Idomu pasidare, kiek siais laikais einant i baliu reikia deti "i voka", kad nebutu izeidimas:
1. eilinio gimtadienio proga;
2. jubiliejaus proga;
3. vestuviu proga?
biggrin.gif

P.S. Si savaitgali kaip tik einam i 30-meti  smile.gif

žinoma, kad galima atsakyti į tokį klausimą rolleyes.gif na, kiekvienas sprendžia pagal save ir savo materialinę padėtį, taigi mes:
1. apie 50 litų (plius minus keli litai) + gėlės + butelis (kad reikia ir butelį neštis, išmokau ištekėjusi doh.gif ) bet broliui šiemet pirkau termosą, kadangi norėjau gerą nupirkti, 50 išaugo iki 90.
2. mažiausiai 100 + gėlės + butelis. bet mamai per 50 dovanojom 500 (su dar dviem giminaičiais susimetę nupirkome gerą daiktą, kuris labai nustebino ir kkurio jau beveik ir reikėjo), močiutei per 70 - 150 (pirkome susimetę nuo šeimos vėrinį, tai brolis 150 dėjo, o mama 300). žodžiu, atsižvelgiame į situaciją.
3. vestuvių proga maniau, kad 200 (mes didumoj per vestuves po 200 gavom), bet pasirodo, kad šiais laikais jau po 400-500 neša ax.gif

na, šiaip pinigus labai retai dovanojam (net negaliu dabar tokio atvejo prisiminti), dovanojam dovaną, o sumos apytikslės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 08 02, 14:27)
žinoma, kad galima atsakyti į tokį klausimą  rolleyes.gif na, kiekvienas sprendžia pagal save ir savo materialinę padėtį, taigi mes:
1. apie 50 litų (plius minus keli litai) + gėlės + butelis (kad reikia ir butelį neštis, išmokau ištekėjusi  doh.gif ) bet broliui šiemet pirkau termosą, kadangi norėjau gerą nupirkti, 50 išaugo iki 90.
2. mažiausiai 100 + gėlės + butelis. bet mamai per 50 dovanojom 500 (su dar dviem giminaičiais susimetę nupirkome gerą daiktą, kuris labai nustebino ir kkurio jau beveik ir reikėjo), močiutei per 70 - 150 (pirkome susimetę nuo šeimos vėrinį, tai brolis 150 dėjo, o mama 300). žodžiu, atsižvelgiame į situaciją.
3. vestuvių proga maniau, kad 200 (mes didumoj per vestuves po 200 gavom), bet pasirodo, kad šiais laikais jau po 400-500 neša  ax.gif

na, šiaip pinigus labai retai dovanojam (net negaliu dabar tokio atvejo prisiminti), dovanojam dovaną, o sumos apytikslės smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siaubas, nenorėčiau tokios bendradarbės/ kolegės/ draugės turėti. Tikrai, žymiai svarbiau yra dėmesys ir tikrai jis ne pinigais matuojamas. Nesuprantu aš ir tokio požiūrio, kad jei žmogus daugiau uždirba, tai ir dovanas brangesnes turi dovanoti. Keista g.gif
Atsakyti
o as visiskai sutinku su temos autore...pati isizeisciau tokia dovana blink.gif blink.gif ...juk dovanos dovanojamos tam tikra proga,jei kvieti i siaip gimtadieni,kuris kokioje kavinukeje vyks tai ir dovanos atitinkamos,o jei jau gauni kvietima i vestuves,jubilieju ar dar kokia svarbia svente tai man jau su 100lt-geda butu eiti,nebekalbu apie 30 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sanele: 07 rugsėjo 2009 - 13:55
QUOTE(sanele @ 2009 09 07, 13:55)
kokia svarbia svente tai man jau su 100lt-geda butu eiti doh.gif

su kiek nebutu geda?
Atsakyti
Nors ir sena jau tema, bet taip nustebino diskusija, kad negaliu pasisakyti ir as. 100 Procentu palaikau sia nuomone:
QUOTE(Hmmm... @ 2009 04 06, 10:46)
O aš skaitau skaitau... ir žinot, ką... neduok die tokių draugų... jau geriau iš viso lai nekviečia, nei paskui šitiek skaičiuoja, kas kiek ir ko atnešė... Man žiauru.
Jei aš kviečiu kažką į savo šventę, tai tikrai ne tam, kad man dovanas suneštų, o todėl, kad aš noriu matyti tuos žmones ir noriu su jais švęsti... O čia g.gif Toks vaizdas, kad dėl pakazuchos svečiai kviečiami ir dar, kad balius atsipirktų doh.gif
Ne visi (ypač jaunesni) gali sau leisti milijonus baliui išleisti, todėl gal tos, kurioms taip svarbu "po kiek" susimes svečiai, pirma apsvarstykit, kokios jų finansinės galimybės ir tik tada, pagal rezultatus, svečius rinkitės mastau.gif

Man siais laikais dovanos isvis tapo grynu gryniausia materializmo israiska. Ir tik demesys, tik noras buti su tavimi irodo, kad tu rupi tam zmogui. Ir tik to tereikia gyvenime. Man atrodo kaip tik zema sureiksmint dovanas, ir dar del to isizeidinet. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzimute: 09 spalio 2009 - 15:34
Pries keleta meteliu svenciau ir savo mazyti jubilieju.Baliaus nedariau,pasikvieciau keleta artimiausiu draugiu.Na taip paskaiciavus jos man dovanom(4asm) isleido apie 50-60lt.Reikejo matyt su sluota isvyti jau tarpdury doh.gif O juk as puse dienos ruosiau jom meksikietiskus uzkandzius visokius,tiek laiko ir pinigu isleidau doh.gif doh.gif
Bet jei rimciau,tai mane labiau izeide tai kad jos trumpai pabuvo,o ne kokia dovana atnese.
Jei manes kas paklaustu kiek tau gimtadieniui/vestuvem ideti i voka turbut paspringciau.Dar labiau apsalciau,jei kas pasakytu kad per mazai pati idejau.Niekiniu dovanu neperku ir suvenyrais draugu lentynu nekraunu.Net smulkmena pirkdama galvoju ar man/ar tam zmogui patiktu.Stai kolege svente gimtadieni.Dviese susimetem po 15lt ir nupirkom is geros parduotuves kvapnias lazdeles kambariui.As asmeniskai be galo apsidziaugciau ir man visai nebuvo geda del sumos.
Jei zmones dejuoja kad va atnese vos 30lt nuo zmogaus, o as tooooki baliu padariau,tai po velniu ko ten eiti.As einu linksmintis,pasveikinti zmogaus,o ne skaiciuoti kiek cia jis galvai paskaiciavo ir ar atsipirksiu.Fui!
Atsakyti
Na ir as svenciau savo 30-meti kavineje...buvo 20zmoniu...
ir viena pora atnese man Alitos Brendzio...ir pasake:
Tu sakei , kad labai ant geliu neislaidauti...tai pamastem kad bonka kavineje(inesta kaip dovana ) pravers... g.gif
buvo keista...bet as nesigilinau...balius buvo linksmas mirksiukas.gif
Atsakyti
Dovana yra privaloma !!! tongue.gif biggrin.gif Tame viena iš šventės vinių! Bet juk būna taip, kad dovanų gauni iš viso nieko vertą dovaną (materialia išraiška), tačiau ji brangi. vien jau tuo, kad tau asmeniškai ją darė, arba skyrė laiko kažką sugalvoti, sukurti. TAU skyrė laiko. O vertinti finansais dovanas...Aš manau, kad į šventę draugus reikia kviestis, o norint surinkti aukso puodą, reikia kviestis žmones kurie jį suneš (jeigu to reikia)
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2009 10 15, 16:16)
Pries keleta meteliu svenciau ir savo mazyti jubilieju.Baliaus nedariau,pasikvieciau keleta artimiausiu draugiu.Na taip paskaiciavus jos man dovanom(4asm) isleido apie 50-60lt.Reikejo matyt su sluota isvyti jau tarpdury doh.gif O juk as puse dienos ruosiau jom meksikietiskus uzkandzius visokius,tiek laiko ir pinigu isleidau doh.gif  doh.gif
Bet jei rimciau,tai mane labiau izeide tai kad jos trumpai pabuvo,o ne kokia dovana atnese.
Jei manes kas paklaustu kiek tau gimtadieniui/vestuvem ideti i voka turbut paspringciau.Dar labiau apsalciau,jei kas pasakytu kad per mazai pati idejau.Niekiniu dovanu neperku ir suvenyrais draugu lentynu nekraunu.Net smulkmena pirkdama galvoju ar man/ar tam zmogui patiktu.Stai kolege svente gimtadieni.Dviese susimetem po 15lt ir nupirkom is geros parduotuves kvapnias lazdeles kambariui.As asmeniskai be galo apsidziaugciau ir man visai nebuvo geda del sumos.
Jei zmones dejuoja kad va atnese vos 30lt nuo zmogaus, o as tooooki baliu padariau,tai po velniu ko ten eiti.As einu linksmintis,pasveikinti zmogaus,o ne skaiciuoti kiek cia jis galvai paskaiciavo ir ar atsipirksiu.Fui!

bet kas užspringtų jei asmeniškai paklaustų ar užteks tau 100 litų į voką dovanai bigsmile.gif
jei asmeniškai taikyt tau ir sumestinei dovanai smilkalams, aš pati dievinu kokybiškus smilkalus, kurie nepigūs ir gavus nors kelias lazdeles labai apsidžiaugčiau, man negrotų kad sakysim 5 žmonės atnešė 3 lazdeles, likčiau patenkinta.
Po tavo posto galutinai supratau ką turiu galvoje menkavertė dovana, tai dovana neturinti išliekamosios vertės tam, kuriam ji dovanota ir dažniausiai arba neatsižvelgia į kito žmogaus skonį pomėgius ir dovanoja arba sako na galiu išleist dovanai 20 litų na viskas gerai 20 tai 20, bet ima ir nuperka kokiam larioke stiklinę beskonybę doh.gif nes ji ir kainuoja kažkur 20, aišku ir už 500 lt galima nupirkt bronzinį arklį bigsmile.gif kurį nebent spalvoto metalo supirkėjam perparduot belieka blush2.gif
Atsakyti
Niekad nesusimąsčiau, ką kiti galvoja apie mano dovanas rolleyes.gif Visada dovanoju tai, ką manau patiktų kitam žmogui, nekreipdama dėmesio į sumą 4u.gif
Atsakyti
Rinkdama dovana visada renku tokia kokia ir pati norėčiau gaut o ne tai kiek daiktas kainuoja
Atsakyti