Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

QUOTE(WildCat @ 2008 08 29, 19:49)
Juk aš nepiktybiškai  blush2.gif  4u.gif tiesiog nuoširdžiai  wub.gif
Nes aš kai dekupažo temas skaičiau, tai buvo parašyta apie craftladies forumą. O čia taip paprastai pasakei, kad savaime nuotaiką pakėlė. Beje, aš irgi dar tik domiuosi ir mokausi  ax.gif

supratau, kad nepyktybisaki.... blush2.gif bet pasikuokus galejai ir konkreciau parasyti blush2.gif

gerai, kad yra geru zmogeliu kurie skuba i pagalba wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 30, 19:01)
supratau, kad nepyktybisaki.... blush2.gif  bet pasikuokus galejai ir konkreciau parasyti blush2.gif

gerai, kad yra geru zmogeliu kurie skuba i pagalba wub.gif

smile.gif konkrečiau nerašiau, net pastebėjau, jog prieš mano žinutę kažkas mėgino paaiškinti. Tai nutariau, jog jau tu viską supratai smile.gif
console.gif
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2008 08 30, 22:43)
smile.gif konkrečiau nerašiau, net pastebėjau, jog prieš mano žinutę kažkas mėgino paaiškinti. Tai nutariau, jog jau tu viską supratai smile.gif
console.gif

WildCat, nepergyvenk, viskas gerai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 31 rugpjūčio 2008 - 11:12
Merginos,

sugalvojau dekupažinti balkono palangę smile.gif Tokia aptrinta buvo, tai negaila visai bandymams smile.gif Tai va, norėjau paklausti, kaip man pasendinti. Turiu veinkomponentinį ir dvikomponentinį tą laką (ar kaip ten jis vadinas) smile.gif Atrodo, darau viską pagal instrukcijas, ale nieko nesigauna... verysad.gif

Pirmiausia, noriu kad tamsus pagrindas (bordo spalva) suskilinėtų, o į trapleius įtrinti švisesnė spalvą... Kaip tai padaryti? Nenoriu dažyti viską šviesia spalva ant viršaus. Tai man naudot vienkomponentinį ar dvikomponentinį tą laką tokiam tikslui? Tiesa, ir kaip įtrinti tą šviesų akrilą? Gal sausu teptuku ar kempinėle, kad nesimatytų dažymo, o vos ne grioveliuose būtų šviesi spalva?

Tiesa, nors pirkau priemones iš Artmanijos, bet ant jų neparašyta, kiek laiko džiūsta.
Atsakyti
QUOTE(Rytiete @ 2008 08 31, 12:19)
Merginos,

sugalvojau dekupažinti balkono palangę smile.gif Tokia aptrinta buvo, tai negaila visai bandymams smile.gif Tai va, norėjau paklausti, kaip man pasendinti. Turiu veinkomponentinį ir dvikomponentinį tą laką (ar kaip ten jis vadinas) smile.gif Atrodo, darau viską pagal instrukcijas, ale nieko nesigauna...  verysad.gif

Pirmiausia, noriu kad tamsus pagrindas (bordo spalva) suskilinėtų, o į trapleius įtrinti švisesnė spalvą... Kaip tai padaryti? Nenoriu dažyti viską šviesia spalva ant viršaus. Tai man naudot vienkomponentinį ar dvikomponentinį tą laką tokiam tikslui? Tiesa, ir kaip įtrinti tą šviesų akrilą? Gal sausu teptuku ar kempinėle, kad nesimatytų dažymo, o vos ne grioveliuose būtų šviesi spalva?

Tiesa, nors pirkau priemones iš Artmanijos, bet ant jų neparašyta, kiek laiko džiūsta.

Pirmiausiai pradėsiu nuo pastabos - jei kyla kokių klausimų, tai įvardinkit konkrečias priemones (su gamintoju ir pavadinimu), su kuriom ruošiatės dirbti. Kitaip klaust tiesiog beprasmiška, nes neįmanoma atsakyti su visais galimais variantais.

Dabar apie palangę. Jei nori, kad galutinis vaizdas būtų bordo spalva su šviesiais įtrūkimais, galimi 2 variantai.

1. Sendinimas vienkomponenčiu.
Darbo eiga:
- paruoši paviršių dažymui (pašvitrini, nugruntuoji ir t.t.).
- dažai šviesiais dažais visą paviršių.
- tepi vienkomponentį sendinimą (pasiskaityt ant turimos priemonės instrukciją, kaip teisingai elgtis su šiuo sendinimu); Dideliam plotui galima naudoti Sadolin "Antique", gaunasi pigiau nei perkant iš rankdarbių parduotuvių.
- dažai bordo dažais. Jie suskilinėja ir pasimato šviesūs įtrūkimai.
- kadangi paviršius tamsus bordo, tai reiktų dekoruoti dekupažiniu ar velo popierium, ne servetėlėm. Servetėlės nesimatys ant tamsaus bordo paviršiaus.
- nulakuoji visą paviršių.

2. Sendinimas dvikomponenčiu.
Darbo eiga:
- paruoši paviršių dažymui (pašvitrini, nugruntuoji ir t.t.).
- dažai bordo spalvos dažais;
- klijuoji dekupažinį ar velo popierių; po to rekomenduočiau bent vieną kartą nulakuoti.
- tepi pirmą sendinimo komponentą (ant viso ploto ar ant tam tikrų vietų).
- tepi antrą sendinimo komponentą tose vietose, kur buvo teptas pirmas.
- priklausomai nuo naudojamos sendinimo priemonės įtrini tarpelius dažais/porporina/patina. Naudojant Artmanijos "Antika" įtrinti akriliniais dažais. Įtrinti galima tiesiog su pirštu ir perteklių nuo paviršiaus nuvalyti skudurėliu ar popieriniu rankšluosčiu.
- nulakuoti paviršių.
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 08 31, 12:00)
Pirmiausiai pradėsiu nuo pastabos - jei kyla kokių klausimų, tai įvardinkit konkrečias priemones (su gamintoju ir pavadinimu), su kuriom ruošiatės dirbti. Kitaip klaust tiesiog beprasmiška, nes neįmanoma atsakyti su visais galimais variantais.

Dėkui už tokią išsamią info. Vis gi nieko nesigavo su tom servetėlėm ir sendinimu doh.gif Gražiausiai atrodo bordo spalva kaip pagrindas, o aš pabandžiau ant viršaus uždažyti šviesesnę ir jokio vaizdo... schmoll.gif Netinka balkonui... Tiesa, girdėjau, kad galima ant sviestinio popieriaus atsispausdinti paveiksliukus su rašaliniu spausdintuvu. Manau, reikės pabandyti, nes pagrindo noriu tamsaus.

O tose priemonėse iš Artmanijos nieko nerašo, tik:

Sendinamasis vienkomponentis lakas "Kraklė". Pagaminta Vengrijoje smile.gif
ir
Sendinamasis dvikomponentis lakas "Antika Nr.1" ir "Antika Nr.2". Irgi pagaminta Vengrijoje smile.gif

Atsakyti
Nieko, tik Antika 1, Antika 2 user posted image
Papildyta:
Aš nepyktibiškai, kiauliuką gražų radau, labai norėjos įdėt
Atsakyti
QUOTE(Rytiete @ 2008 08 31, 15:08)
Dėkui už tokią išsamią info. Vis gi nieko nesigavo su tom servetėlėm ir sendinimu  doh.gif Gražiausiai atrodo bordo spalva kaip pagrindas, o aš pabandžiau ant viršaus uždažyti šviesesnę ir jokio vaizdo...  schmoll.gif Netinka balkonui... Tiesa, girdėjau, kad galima ant sviestinio popieriaus atsispausdinti paveiksliukus su rašaliniu spausdintuvu. Manau, reikės pabandyti, nes pagrindo noriu tamsaus.

O tose priemonėse iš Artmanijos nieko nerašo, tik:

Sendinamasis vienkomponentis lakas "Kraklė". Pagaminta Vengrijoje smile.gif
ir
Sendinamasis dvikomponentis lakas "Antika Nr.1" ir "Antika Nr.2". Irgi pagaminta Vengrijoje smile.gif

niu aš pati turiu Artmanijos "Antika" dvikomponentį ir ant buteliukų kuo išsamiausiai visa info yra. Nelabai suprantu, kokius antikus tuomet tu turi blink.gif

Man kartais atrodo, kad žmonės pačios technikos esmės nesupranta - tokiu atveju nei mano paaiškinimai, nei spausdinti paveikslėliai nepadės. Jei jau taip visiškai nieks neaišku, tai nueik į Artmaniją ir pasiklausk. Arba nueik į kursus, kur išsamiai parodys viską nuo pradžių. Nes iš tavo pasisakymų man kartais atrodo, kad čia dar oi kiek daug klausimų neatsakytų doh.gif Arba linkiu daug kantrybės pačiai viską bandymų keliu išsiaiškinti 4u.gif
Atsakyti
merginos,o lakuota pavirsiu galima dekupazinti? Ar ta laka nusveisti reiketu blink.gif as turiu omeny toki blizgu stora lako sluoksni
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 08 31, 14:33)
niu aš pati turiu Artmanijos "Antika" dvikomponentį ir ant buteliukų kuo išsamiausiai visa info yra. Nelabai suprantu, kokius antikus tuomet tu turi blink.gif

Man kartais atrodo, kad žmonės pačios technikos esmės nesupranta - tokiu atveju nei mano paaiškinimai, nei spausdinti paveikslėliai nepadės. Jei jau taip visiškai nieks neaišku, tai nueik į Artmaniją ir pasiklausk. Arba nueik į kursus, kur išsamiai parodys viską nuo pradžių. Nes iš tavo pasisakymų man kartais atrodo, kad čia dar oi kiek daug klausimų neatsakytų doh.gif Arba linkiu daug kantrybės pačiai viską bandymų keliu išsiaiškinti 4u.gif

Buvau aš tuose kursuose ir darau pagal instrukcijas. Tik klausimas, gal aš neišlaukiu, kol išdžiūs. Pas mane nėra parašytas laikas, kurį reikia išlaukti...
Ir gavau aš tas instrukcijas tuose kursuose...
Tiek to, ačiū už pagalbą, daugiau nebeklausinėsiu... nes kažkaip Jūs sunkiai priimate naujokes... Jau čia ne kartą skaičiau panašius komentarus...
Atsakyti
Labai jau keista, kad po tokiu issamiu Justess22 paaiskinimu papunkciui (jai medalis uz kantrybe ir geranoriskuma) nesigavo g.gif Net nelankius jokiu kursu, tiesiog darant kaip parasyta turejo viskas gautis.Nes aiskiau jau nepaaiskinsi smile.gif O del nenurodyto laiko instrukcijose, manau, svarbiausia, kad visi sluoksniai butu isdziuve.
Atsakyti
Naujas darbukas.

user posted image

"Užpakalinė" pusė ne ideali, dar nesudraugauju su ištisine servetėle... karsta.gif
Atsakyti