Na aisku gaila baisiai gaila
ale matai as bandziau su vandeniu, tai su vandeniu man gaunasi ale tik ant keramikos o ant medzio ne
o vat mediumas toks glytus, na kaip koks kisielius ir servetele lengviau slysta jei reikia patempti, o kai ant medzio su vandeniu bandziau, man suplyso servetka
na bet turbut kiekvienam savas budas
na va su mediumu taip kaip rasei nebandzius, tik su vandeniu...eisiu ir as isbandyti....gal dar geriau bus...bet jauciu , kad taip daryti nebutinai su mediumu, galima ir lipala praskiesta irgi toks glitus butu... na reiks isbandyti...
o su vandeniu...tai kartais gerai, kartais ne...jauciu dar ir nuo servetkos priklauso...
o su vandeniu...tai kartais gerai, kartais ne...jauciu dar ir nuo servetkos priklauso...
Tai gal ant negruntuoto medžio? Jis tuomet geria labai viską į save, tiesiog siurbte siurbia...Nugruntavus (galima lakuoti), viskas kur kas geriau.
va atsiminiau...dabar ant pinotexu nutepto pavirsiaus dejau paveiksliuka...labai lygiai pasidenge tiesiog tepant klijus...o nuo pinotexo pavirsius pasidare toks poslydis...tai tas pats turetu buti ir pries tai padengus laku....manau pavursius butu panasus... pati kazkaip nebandziau...su laku, gal kas bandet????
na taip dejau ant gryno medzio nieko jam nedarius, nes norejau, kad matytusi medis o vat apie nulakavima pries tai net nepagalvojau
Na, šiaip pagal visas teorijas, taisykles, rekomendacijas, reikėtų medį gruntuoti, tačiau kartą paprašiau parduotuvėje grunto medžiui, tai pardavėja, paklaususi, kokius daiktus gruntuot ruošiuos, pasakė:"nejuokaukit, lakuokit ir bus puikus gruntas..." Taip ir darau.
O kad servetėlė slystų ant gryno medžio, tai jau tikrai skandint vandenuky reiktų
Be to, kaip teisingai pastebėjo Gabii__, negruntuotas (nelakuotas) medis ryte ryja visas nepigias priemones. Taip neapdairiai ir aš esu keliskart dariusi, bet dabar to vengiu...
O kad servetėlė slystų ant gryno medžio, tai jau tikrai skandint vandenuky reiktų
Be to, kaip teisingai pastebėjo Gabii__, negruntuotas (nelakuotas) medis ryte ryja visas nepigias priemones. Taip neapdairiai ir aš esu keliskart dariusi, bet dabar to vengiu...
Merginos norejau paklausti ar galima naudoti grunta tapybai mediniams daiktams? (as nusipirkau,kadangi ten parasyta gesso analogas...)
Gal kas nors bande...?Aciu.
Va toks
Gal kas nors bande...?Aciu.
Va toks
Labas
Arteja ruduo ir svarstau, kad visai butu idomu kokiu hobi uzsiimti
Labai traukia dekupazas, tik norejau patyrusiu paklausti, nuo ko pradeti? Zinau tik tiek, kad tai serveteliu klijavimas ant ivairiu pavirsiu, tuo mano zinios ir baigiasi
Gal galetumet patart nuo ko geriausia pradeti? Perskaityti visas temas? gal yra kokia nuoroda, kur nuodugniai viskas butu aprasoma?
As priimsit i savo rateli naujoke?
Papildyta:
Atsiimu visus pries tai buvusius klausimus Viska radau temos pradzioj
Labai traukia dekupazas, tik norejau patyrusiu paklausti, nuo ko pradeti? Zinau tik tiek, kad tai serveteliu klijavimas ant ivairiu pavirsiu, tuo mano zinios ir baigiasi
Gal galetumet patart nuo ko geriausia pradeti? Perskaityti visas temas? gal yra kokia nuoroda, kur nuodugniai viskas butu aprasoma?
Papildyta:
QUOTE(pepilota @ 2008 08 15, 00:47)
Labas
Papildyta:
Papildyta:
Nu va kokia saunuole, kad radai.
Senbuves dabar taves neuzsipuls, kad eik pati ieskoti.
Istikruju, tai bandyk per temas paiekos budu ziureti paie draba su konkreciom priemonem, nesmergaitem atsibosta kartais ta pati per ta ati naujokeliams aiskinti.
Reiktu pora dieneliu paaukoti ir pasiskaitineti ne viena ir ne dvi temelias.
Sveikos dekupazistes, noriu paklausti, o jei as nusipirksiu akriliniu baltu dazu ir pigmento, as galiu isgauti spalvas kokiu reikia ar butinai turiu pirkti jau spalvota pigmenta - klausiu todel jog internetinej parduotuvej maciau visokiu spalvu akriliniu dazu - tai ir pagalvojau , o jus kaip darot?perkat is karto spavotus dazus, ir ar yra skirtumas kaip daryti
Taip gali.
Labai daug apie tuos pigmentus kalbeta ir dar ioje temeleje. Netingek pasiskaitineti.
Panso net keliu pigmentu foto idejusios.
As taip pat perku balta akrila ir turiu susipirkus gal kokius 8 atspalvius pigmento.
Tik savo megemiausiu ir naudojamiausiu spalvu pirkausi gatavo akrilo, nes kiekviena karta vis kitokia spalvyte gaunasi.
Labai daug apie tuos pigmentus kalbeta ir dar ioje temeleje. Netingek pasiskaitineti.
Panso net keliu pigmentu foto idejusios.
As taip pat perku balta akrila ir turiu susipirkus gal kokius 8 atspalvius pigmento.
Tik savo megemiausiu ir naudojamiausiu spalvu pirkausi gatavo akrilo, nes kiekviena karta vis kitokia spalvyte gaunasi.
QUOTE(bite @ 2008 08 12, 16:29)
Marzde, pigmentus esu pirkusi Senukuose, ir man jie visai puikiai pasitarnauja.
Dėl spalvų tai patarčiau pačiai maišytis, išgausi kokių tik širdis užsigeis.
Tam reikalingos trys pagrindinės spalvos: mėlyna, geltona ir raudona.
Viskas priklauso nuo jų grynumo.
Tarkim, jei reikia rudos, tai maišai žalią su raudona ir, keisdama jų santykį ar dar įmaišydama šiek tiek kitų spalvų (jei truputį mėlynos, ruda jau "šaltesne" taps, neturės tokio šokoladinio šiltumo, įgaus pilkumo), gauni norimą rudą. O nusipirkusi jau paruoštą rudą, ir teturėsi vieną atspalvį.
...
Dėl spalvų tai patarčiau pačiai maišytis, išgausi kokių tik širdis užsigeis.
Tam reikalingos trys pagrindinės spalvos: mėlyna, geltona ir raudona.
Viskas priklauso nuo jų grynumo.
Tarkim, jei reikia rudos, tai maišai žalią su raudona ir, keisdama jų santykį ar dar įmaišydama šiek tiek kitų spalvų (jei truputį mėlynos, ruda jau "šaltesne" taps, neturės tokio šokoladinio šiltumo, įgaus pilkumo), gauni norimą rudą. O nusipirkusi jau paruoštą rudą, ir teturėsi vieną atspalvį.
...
O gal kas galėtumėt kokią nuorodą apie spalvų maišymą įmest?