Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

atsiprašau smile.gif merginos skaičiau, bet pražoplinau tą ats. na mano tas pasakymas nepikatas buvo, bet susinervinau, nes mano kruvinas didelęs servietėlės karpinas išėjo š... nes klijuojant servietėlę ji susiraukšlėjo sad.gif o jei lakuosiu, jaučiu vistiek matysis ane? Jaučiu net neverta lakuoti..
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 08 12, 10:19)
Aš esu kelias spalvas Stamperios nusipirkus - dažai skystesni truputį nei iš dailininkų prekių. Šiaip dengiasi gražiai, bet kaina tai nesvietiška blink.gif Todėl dažniausiai perku iš dailininkų parduotuvių arba gaminu pati (perku baltą akrilą kokybišką ir pigmentus) 4u.gif

Nesidomejau dar blush2.gif ,bet labai greitai balta isnaudoju ir pagalvojau,kad gal pigiau bus didesni kieki nusipirkti ,nes tu po 100 ml jau tiek isnaudojau blink.gif
Tie is Maximos tirstesni,geriausi- su drambliuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 08 12, 10:12)
Dažų iš Maximos nesu bandžius, tai neturiu komentarų.
Ryžinė ir paprasta servetėlė skiriasi popieriumi. Man atrodo, kad kažkas tikrai atsakė į šį tavo klausimą... ryžinė tvirtesnė, ne taip raukšlėjasi, lengviau priklijuoti. Kainos taip pat skiriasi 4u.gif

perskaiciau vienoje nuorodoje,kad norint klijuoti servetele ant tamsaus pavirsiaus
reikia nudazyti baltai ir priklijuoti.Ar butina dazyti baltu akrilu blogaja serveteles puse? g.gif
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2008 08 12, 10:56)
atsiprašau smile.gif merginos skaičiau, bet pražoplinau tą ats. na mano tas pasakymas nepikatas buvo, bet susinervinau, nes mano kruvinas didelęs servietėlės karpinas išėjo š... nes klijuojant servietėlę ji susiraukšlėjo sad.gif o jei lakuosiu, jaučiu vistiek matysis ane? Jaučiu net neverta lakuoti..

Jei tai pirmas tavo darbelis, tai viskas yra normalu - daug kam pirmą kartą servetėlė susiraukšlėjo. Tiesiog reikia daugiau bandymų padaryti, kad "atmuštum" ranką ir tuomet jau eisi viskas gerai - raukšlių vis mažės.

QUOTE(IrmaAmbr @ 2008 08 12, 11:03)
perskaiciau vienoje nuorodoje,kad norint klijuoti servetele ant tamsaus pavirsiaus
reikia nudazyti baltai ir priklijuoti.Ar butina dazyti baltu akrilu blogaja serveteles puse? g.gif

Šiaip servetėlę galima klijuoti tik ant šviesaus paviršiaus - kitu atveju ji tiesiog pranyks. Jei nori ant tamsaus fono klijuot, tai yra keli variantai:

1. Nudažyti daiktą šviesiai, klijuot servetėlę ir paskiau foną apdažyti tamsiai (neuždažant servetėlės). Reikiai daug kantrybės ir kruopštumo.

2. Nudažyti daiktą tamsiai, apsibrėžti maždaug tą vietą, kur klijuosis servetėlė, tada tą vietą dažyti šviesiai ir klijuoti servetėlę. Labai sunku tiksliai uždažyti vietą, kur bus servetėlė, nes sušlapęs popierius išsitempia ir užklijuota servetėlė užima daugiau vietos nei prieš klijavimą.

3. Nudažyti daiktą tamsiai. Tuomet nudažyti baltais dažais blogąją servetėlės pusę (apie tai pasiskaityt čia, po nuotraukomis). Ir klijuoti paruoštą servetėlę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 12 rugpjūčio 2008 - 10:39
justess22, tau medali už kantrybę 4u.gif hi.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Susidomėjau dekupažu, bet kol kas tik skaitinėju apie tai, kaupiuosi, semiuosi žinių ax.gif

QUOTE(justess22 @ 2008 08 12, 11:38)
Šiaip servetėlę galima klijuoti tik ant šviesaus paviršiaus - kitu atveju ji tiesiog pranyks. Jei nori ant tamsaus fono klijuot, tai yra keli variantai:

1. Nudažyti daiktą šviesiai, klijuot servetėlę ir paskiau foną apdažyti tamsiai (neuždažant servetėlės). Reikiai daug kantrybės ir kruopštumo.

2. Nudažyti daiktą tamsiai, apsibrėžti maždaug tą vietą, kur klijuosis servetėlė, tada tą vietą dažyti šviesiai ir klijuoti servetėlę. Labai sunku tiksliai uždažyti vietą, kur bus servetėlė, nes sušlapęs popierius išsitempia ir užklijuota servetėlė užima daugiau vietos nei prieš klijavimą.

3. Nudažyti daiktą tamsiai. Tuomet nudažyti baltais dažais blogąją servetėlės pusę (apie tai pasiskaityt čia, po nuotraukomis). Ir klijuoti paruoštą servetėlę.

Norėčiau paklausti: o tai ar galima klijuot servetėlę tiesiog ant medžio, na pvz. ant pakabos, bet aš noriu, kad ji išliktų medžio spalvos. Negi čia jau tamsu skaitosi unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2008 08 12, 11:46)
justess22, tau medali už kantrybę    4u.gif  hi.gif

aciuks.gif kantrybės pas mane užtektinai hihihi.gif Gal tikrai reik kokia mokytoja eit dirbti lotuliukas.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2008 08 12, 12:28)
Norėčiau paklausti: o tai ar galima klijuot servetėlę tiesiog ant medžio, na pvz. ant pakabos, bet aš noriu, kad ji išliktų medžio spalvos. Negi čia jau tamsu skaitosi unsure.gif

Galima klijuoti tiesiai ant medžio. Tamsi spalva t.y. juoda, tamsiai mėlyna ir pan. Bet ant medžio klijuojant reikia pasirinkti motyvą, kuris bus tamsesnis nei medžio spalva. Pvz. kokių baltų ramunių jau neužklijuosi - pradings ant to medžio paveiksliukas.

Čia pvz, kaip atrodo ant medžio ir kas yra tamsus fonas:

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 12 rugpjūčio 2008 - 11:43
QUOTE(Žydraakė @ 2008 08 12, 11:28)
Laba 4u.gif
Susidomėjau dekupažu, bet kol kas tik skaitinėju apie tai, kaupiuosi, semiuosi žinių ax.gif

Galima, išskyrus tuos atvejus, kai servetėlėje yra strategiškai svarbi balta piešinio vieta.
Pavyzdžiui, Tavo pasirinktoje servetėlėje - pakalnutės. Juk jų baltumas ir atspindi visą grožį bei kvapą, tad turi nuspręsti, ar nori ją matyti medžio spalvos, o ne baltą.
Viską įsivaizduoti labai paprasta nepamirštant, kad servetėlė savo pirminį vaizdą išsaugo tik ant balto fono, o per baltąsias servetėlės vietas labiausiai persišvies pagrindo spalva, kuo tamsesnės spalvos servetėlės piešiny, tuo joms mažiau įtakos turės daikto, ant kurio ją klijuoji, spalva.
Šviesus medis palyginus mažai įtakoja spalvas (išskyrus, kaip minėjau, baltą).
Atsakyti
Ziurint ko tau reikia, nes tada grazi medzio struktura sauniai persisvies per tavo uzklijuotus serveteles fragmentus o jei nori kad paveiksliukai butu ryskus kaip ir priklauso tai tada islaikant medi nedazyta tau tinka justes pasiulyti variantai 2 ir 3. As rinkciaus varianta 2 nes pataikyti mazesni fragmenta lengviau nei dideli nes paklaidos ir isskydimas mazesnis.

Ir dar man keista kodel jus naudojat baltus PAGRINDINIUS dazus tutelemis blink.gif juk nusiperki baltu akriliniu dazu senukuose normalia banke ir dazai kiek tik sirdis leidzia nes vistiek dazniausiai balti dazai buna ir gruntas ir pagrindas dekupaze, nors aisku laimejus aukso puoda galima ir po 5 ml pirkti bet as numirciau zaist su tokiu kiekiu. Jauciu kad justes nuorodoje rasit naudojamus akrilinius dazus statybinius o tutelemis perku tik spalvas piesimui jei kartais truksta kazkokio akcento ar servieteles neuztenka padengti norima pavirsiu tai tada dapiesi su toms tuteles spalvotom. Manaiu kad visos taip darom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 08 12, 11:45)
... Manaiu kad visos taip darom  g.gif

Ne visos mirksiukas.gif
Neturiu nė lašo jokio spalvoto akrilinio dažo.
Litrinėse talpose baltas akrilas, bespalvis beicas, lakas plius pagrindinių spalvų pigmentai.
Šiek tiek spalvų maišymo žinių bei praktikos ir turi visko, ko reikia: pastelines spalvas su baltu akrilu, reikiamų spalvų beicą, imant baze bespalvį beicą, bei norimas skaidrias spalvas su laku.

Atsakyti
shrekiuke norėjau parodyt tau foto ryžinės servetėlės ir paprastos. Bet iš foto (kai ryžinė su paveiksliuku) nelabai matos skirtumai. Juos Justess aprašė. Pasirinkimas paveiksliukų netoks gausus ir kaina didesnė už paprastas, o šiaip dirbt su ryžinėm labai smagu.
Papildyta:
Dabar man patarkit. Prireikė man pigmentų, buvau Senukuose Ukmergės g., nieko gero. Kur perkat pigmentus, normalesnius? Ir būtų neblogai, kad būtų sodresnės spalvos.Nes yra pigmentų tokių, kaip čia pavadinus, neryškių spalvų. Tarkim ruda, tai ne ruda, o tamsiai kakavinė kažkokia.

Tūtelės maximinės ir pan. po 5ml netinka smile.gif
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, gal žinot, kokia čia priemone sendinta, nes mano darbelių įtrūkimai kitokie, o norisi kažko panašaus kaip čia: Įtrūkimai 1, Įtrūkimai 2
Atsakyti