Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

Labutis !

Esu naujoke ir labai noriu isiliet i darnu bei saunu Jusu kolektyva 4u.gif !!!

Turiu viena man aktualu klausimeli :kaip ir kuo geriausia nusveisti senu baldu medines dalis,kad po to vel butu galima jas perlakuoti.

Tuos baldus turiu jau metai laiko,bet niekas nesiima tai padaryt.
Vis motyvuoja,kad tai "n e a p s i m o k a ''.

Aciu uz atsakymus,kuriu tikiuosi sulaukt : smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija106 @ 2008 08 11, 13:25)
Labutis !

Esu naujoke ir labai noriu isiliet i darnu bei saunu Jusu kolektyva      4u.gif !!!

Turiu viena man aktualu klausimeli :kaip ir kuo geriausia nusveisti senu baldu medines dalis,kad po to vel butu galima jas perlakuoti.

Tuos baldus turiu jau metai laiko,bet niekas nesiima tai padaryt.
Vis motyvuoja,kad tai "n e a p s i m o k a ''.

Aciu uz atsakymus,kuriu tikiuosi sulaukt  : smile.gif

Oi neklausk, jei baldas dar ir su ivairiais islinkimais, tai tikrai vargsi.
As su vienu baldziuku jau trecia savaite zaidziu. Turiu 4 slifavimo masinytes, nuo elementariausios iki masinines, bet daug tenka ir rankomis paslifuoti.
Bet jei yra noro, tai i darba.
Is manes visa seima juokiasi, bet as nekreipiu demesio. Sedziu lauke su vaikuciu ir slifuoju. biggrin.gif
Svarbiausia, gerai laka nusveisti.
O pas mane jo sluoksnis nerealus. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domė: 11 rugpjūčio 2008 - 11:54
vija106, kaip supratau, ketini baldą restauruoti, o ne atnaujinti dekupažo technika.
Tasai "neapsimoka" gali savyje turėti įvairių poteksčių. Dažniausiai tai apsimoka tik baldo šeimininkui arba jei jau tas baldas antikvarinės vertės, tai tuomet viskas apsimoka tiek savom, tiek samdomom rankom mirksiukas.gif
Šveisti galima įvairiai...Jei reikia nuimti visą lako sluoksnį, tai, kaip sakė Domė, moraliai ir fiziškai pasiruošk ilgam darbui. Atkreipčiau dėmesį į tai, kad viską reikia daryti atsargiai. Jei šveičiama rankomis, nereiktų pamiršti, jog delnas nėra pati geriausia kaladėlė mirksiukas.gif , t.y., lygius paviršius reikia šveisti stengiantis nepadaryti įdubimų, tam tikslui naudojama kaladėlė...Jei yra įmantrių detalių, vargo bus, tačiau jis atsipirks.
Skatinčiau nusiteikti ilgam darbui ir po truputį po truputį jį daryti.
Jei atnaujinsi dekupažo technika plius perdažant, viso sluoksnio nuimti nebūtina, pakanka "pašiaušti". Jei naujoke būdama pasirinkai dekupažą, restauruotinas baldas pirmam blynui nėra pats geriausias pasirinkimas. Tuomet paviršiaus "šiaušimo" pertraukėlėse gera būtų, kad gimtų koks padėkliukų komplektas, keletas dėželių, vieni - kiti rėmeliai, pakabėlės... mirksiukas.gif , o tų darbų autorė jau atsirinktų medžiagas ir būdus ax.gif
Nors, kaip čia teko matyti, kai kurios auksarankės puikiai pradėjo nuo baldų, pasinaudodamos debiutanto sėkme...net pavydu joms ax.gif
Vadinasi, perskaitei ir gali padaryti savaip lotuliukas.gif
Vis tik, jei teisingai supratau, pasirinkai restauravimą, o ne dekupažą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 11 rugpjūčio 2008 - 12:11
sveikos!
gal kuri nors bandete paveiksliukus spausdinti rasaliniu spausdintuvu? g.gif ar atspausdinus paveiksliuka toliau darbo eiga tokia pati kaip ir su lazeriniu(lakuoti, ploninti,...)?
Atsakyti
bite teisi, isai pamirsau apie kaladele.
Yra net tokio spec.kaladeles su slifavimo popieriums. Kazkada pacioje pradzioje dar buvau nusipirkusi kelias, bet neapsimoka, nes popierius labai greitai nusislifuoja, uo jei laka slifuoji , tai juo pasinesa ir bereikalingai ismesti pinigeliai. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domė: 11 rugpjūčio 2008 - 12:55
Dome, teisingai sakai dėl švitrinio užsivėlimo, apsinešimo, tačiau toji pirktinė kaladėlė švelniam pašveitimui gerai.
O šiaip - viskas, kas nauja, - gerai pamiršta sena mirksiukas.gif ...geriausia paprasta medinė kaladėlė.
Toji pirktinė stipriam šveitimui tai privargina dėl dažno švitrinio keitimo...būni nusiteikusi šveist ir šveist, o čia tuos varžtelius sukiok...priveikia mirksiukas.gif
Įdomu būtų iš Tavęs sužinoti, kad jau prakalbai apie šveitimo mašinėles...Kokias naudoji, ką rekomenduotumei? Su dulkių surinkimu? Ir apskritai įdomu būtų Tavo vertinimas...rankinio šveitimo, šveitimo aparačiuku...
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2008 08 11, 14:54)
Dome, teisingai sakai dėl švitrinio užsivėlimo, apsinešimo, tačiau toji pirktinė kaladėlė švelniam pašveitimui gerai.
O šiaip - viskas, kas nauja, - gerai pamiršta sena mirksiukas.gif ...geriausia paprasta medinė kaladėlė.
Toji pirktinė stipriam šveitimui tai privargina dėl dažno švitrinio keitimo...būni nusiteikusi šveist ir šveist, o čia tuos varžtelius sukiok...priveikia mirksiukas.gif
Įdomu būtų iš Tavęs sužinoti, kad jau prakalbai apie šveitimo mašinėles...Kokias naudoji, ką rekomenduotumei? Su dulkių surinkimu? Ir apskritai įdomu būtų Tavo vertinimas...rankinio šveitimo, šveitimo aparačiuku...

Tu zinok, net nezinau ka patarti.
As nepirkau nei vienos, ne smano vyras dirba su medziu tai turejau ju nuo senu laiku...
Viena, masinine su surinkeju, bet as jo patingiu ieskoti ir sveiciu be jo.
Viso BOSH firmos, tik viena turiu Makitos.
Dvi baldines trikampiu galu ir dvi apvaliu.
Ta stiriausia, tai neduok dieve per stipriai paspausi ar kreiviau pacioje pradzioje uzdesi, tai liks duobes. Reikia stipriu ranku, kuriu as neturiu. lotuliukas.gif Patarciau turbut ta elementariausia baldine, nes ji dezutems geriausia.
o su tom masininem, tai as didesniu daigtus ir daug lakuotus slifuoju, tik lauke, tik su respiratorium, ir labai atsargiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domė: 11 rugpjūčio 2008 - 13:03
Sveikutes,
o sendinimo priemones perkate tik is specializuotu internetiniu parduotuviu ar galima ju kur nors dar isigyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2008 08 11, 13:19)
sveikos!
gal kuri nors bandete paveiksliukus spausdinti rasaliniu spausdintuvu?  g.gif  ar atspausdinus paveiksliuka toliau darbo eiga tokia pati kaip ir su lazeriniu(lakuoti, ploninti,...)?

Bandėme. Su lazeriniu atspausdintą paveiksliuką nereik lakuot, jei noris, galima ploninti popierių.
Su rašaliniu atspausdintą paveiksliuką reik užfiksuot dažus purškiamu laku. Ir jei noris,plonint kai išdžius lakas.
Papildyta:
O kokios maždaug kainos decoupage.lt? Jie nemano, jog nepakenktų surašyt kainas ir inetrnet.parduotuvėj? Ar jos kasdien keičias/kyla, todėl nerašo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2008 08 11, 14:55)
O kokios maždaug kainos decoupage.lt? Jie nemano, jog nepakenktų surašyt kainas ir inetrnet.parduotuvėj? Ar jos kasdien keičias/kyla, todėl nerašo? rolleyes.gif

Matyt kadangi internetu nepardavinėja, tai ir kainų nerašo. Man irgi labai nepatinka, kada be kainų produktus pateikia doh.gif O gal pas juos kainos dažnai keičiasi... aišku, juokauju aš čia mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos saunuoles,turiu klausima...

ar galeciau savo odinius baltus batukus dekupazuoti? o sendinti? kaip tai padaryti ir ko reikes?

arba noreciau pati juos ispaisyti,bet ir pasendint kazkaip... doh.gif

aciu uz ats blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 08 11, 13:04)
Matyt kadangi internetu nepardavinėja, tai ir kainų nerašo. Man irgi labai nepatinka, kada be kainų produktus pateikia doh.gif O gal pas juos kainos dažnai keičiasi... aišku, juokauju aš čia mirksiukas.gif

Ant produktu kainu neraso, bet uztant ant savo dirbiniu tai kainu nepamirso tongue.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti