Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

o kitų cheminių medžiagų tikriausiai neina patikrinti g.gif .Nes žinau daug ūkininkų veža tą mėšlą iš valymo irenginių,tai galit įsivaizduot kiek ten visko blink.gif ir patikrint pačioms neina...o ir kainos milžiniškos,auginu jau pati tai tokios cukinijos ir moliūgai auga kaip ant mielių...ir galvoju kodėl tiek brangiai kainuoja g.gif .Žiemą laikosi puikiai...nemarinuoju ir nekonservuoju ,nes manau,kad nesveika.Tik rauginame.Ir laiko daug atima doh.gif
Atsakyti
Va del tu darzoviu ir man idomu, su testu istyriau lietuviskus ukininko agurkelius ir pirktus is Rimi, tai rezultas rimi agurkeliuose maziau nitratu, nors abu normos nevirsyjo. Vat but idomu gaut ekologisku agurkeliu istyrimui smile.gif
Atsakyti
kur gauti normalios silkės? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 09, 17:11)
Iskilo man toks klausimelis.

Neseniai buvau apie ta pati susimasciusi. Vienintele iseitis - ideti vaikui laukneseli. Bet ar imanoma kaskart tiek prikrauti, juk valgo vaikiukai keliskart per diena. Ar imanoma ipareigoti aukletojas, kad tavo vaikui duotu tik ta maista, o ne is bendro katilo, kad ji atskirai pasildytu ir t.t. Apie pagundas mokykloje net nera ka kalbeti. Taigi, padariau isvada, kad isleidus vaika is namu jo ekologiska gyvensena baigiasi.
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 09 09, 22:13)
kur gauti normalios silkės?  blink.gif

Paciam zvejoti nuosavame vandens telkinyje, paciam sudyti ir galiausiai paciam suvalgyti. Bet ka ten silke, kad ir padorios vistos negalima gauti. Kur gauti ne hormonines/antibiotikines paukstienos?
Atsakyti
neturiu nuosavo tvenkinio lotuliukas.gif

reikia bandyti paieškoti ekologiško maisto prekių parduotuvėse g.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 09, 23:35)
Neseniai buvau apie ta pati susimasciusi. Vienintele iseitis - ideti vaikui laukneseli. Bet ar imanoma kaskart tiek prikrauti, juk valgo vaikiukai keliskart per diena. Ar imanoma ipareigoti aukletojas, kad tavo vaikui duotu tik ta maista, o ne is bendro katilo, kad ji atskirai pasildytu ir t.t. Apie pagundas mokykloje net nera ka kalbeti. Taigi, padariau isvada, kad isleidus vaika is namu jo ekologiska gyvensena baigiasi.
Papildyta:

Paciam zvejoti nuosavame vandens telkinyje, paciam sudyti ir galiausiai paciam suvalgyti. Bet ka ten silke, kad ir padorios vistos negalima gauti. Kur gauti ne hormonines/antibiotikines paukstienos?

Na ka... turesim patys augintis darzoves, galvijus ir dar ISTEIGTI EKO DARZELI! biggrin.gif

Smiltpeliuke, kiek zinau, www.emaistas. lt ateity zada plesti asortimenta ir galim sulaukti ir paukstienos ir net zverienos blink.gif tik nepamenu ar ekologiskos blush2.gif pasiziuresiu lankstinuke

Radau silkes file - tik kiek supratau, pati zuvis nera ekologiska, tik zvaigzdutem pazymeti ingridientai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 10 rugsėjo 2008 - 06:51
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 10, 07:14)
Na ka... turesim patys augintis darzoves, galvijus ir dar ISTEIGTI EKO DARZELI!  biggrin.gif

Smiltpeliuke, kiek zinau, www.emaistas. lt ateity zada plesti asortimenta ir galim sulaukti ir paukstienos ir net zverienos  blink.gif tik nepamenu ar ekologiskos  blush2.gif pasiziuresiu lankstinuke
Radau silkes file - tik kiek supratau, pati zuvis nera ekologiska, tik zvaigzdutem pazymeti ingridientai.

eko darželis tai labai gera idėja,darželį jau tokį turiu,nu ir vištas kažkada laikysim thumbup.gif .Žemės turime daug ,tai kitą metą kaunietės galės pirkti pas mane,tikiuosi žemesnėm kainom gathering.gif ......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 10 rugsėjo 2008 - 08:15
QUOTE(*GREISI* @ 2008 09 10, 09:14)
tai kitą metą kaunietės galės pirkti pas mane,tikiuosi žemesnėm kainom  gathering.gif ......

Būtų super drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 09, 22:35)
Papildyta:

Jo, gerą temą palietėt thumbup.gif tik va turinys nedžiugina schmoll.gif visąlaik galvoju, kokį ten maistą duoda mokykloj, juk pradinukų maitinimas nemokamas, ir nepasakysiu juk vaikui nevalgyk jokiu būdu g.gif

Kol nebuvo įvestas tas nemokamas maitinimas, tai maniau, kad tiesiog neužpirkinėsiu pietų mokykloj ir parėjęs pavalgys. O į mokyklą įdėsiu ekologiškų sumuštinių.

O dėl visokių čipsų tai manau jei vaikas namie bus neįpratęs tokių valgyt, gal ir nenorės labai g.gif Aišku, nenusaugosi... norės ir valgys.

Galima tik aiškint aiškint aiškint. Nors kartais kai aš persistengiu beaiškindama, tai vaikai pradeda galvot, kad tie ekologiški yra kažkoks iškrypimas blink.gif

Bet mėgsta pieną būtent Dobilą (kitas neskanus), sūrį irgi Dobilą... bet pvz. sausus pusryčius tai jiems vienodai rodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 09 10, 08:14)
eko darželis tai labai gera idėja,darželį jau tokį turiu,nu ir vištas kažkada laikysim  thumbup.gif .Žemės turime daug ,tai kitą metą kaunietės galės pirkti pas mane,tikiuosi žemesnėm kainom  gathering.gif ......

Na ir as stoju i eile kitiems metams lotuliukas.gif ypac prie vistienos
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 10, 07:14)
Na ka... turesim patys augintis darzoves, galvijus ir dar ISTEIGTI EKO DARZELI!  biggrin.gif

Smiltpeliuke, kiek zinau, www.emaistas. lt ateity zada plesti asortimenta ir galim sulaukti ir paukstienos ir net zverienos  blink.gif tik nepamenu ar ekologiskos  blush2.gif pasiziuresiu lankstinuke

Kažin ar gali silkė būti ekologiška, juk kiek žinau, ji gaudoma plačiuosiuose vandenyse, taip sakant gyvena laisvėje biggrin.gif , ne kažkokiuose uždaruose tvenkiniuose.

Beje, gal kas jau žinot, kiek nuo rugsėjo kainuoja emaisto pristatymas g.gif ? Neseniai prireikė išsiųsti siuntinį, tai labai puikiai pasitarnavo emaisto dėžutė thumbup.gif .
Atsakyti
:
QUOTE(dilditele @ 2008 09 10, 11:54)
Na ir as stoju i eile kitiems metams  lotuliukas.gif ypac prie vistienos

Nu reiks kitiems metams sąrašą sudaryt,ak žinočiau kur relizuoti lotuliukas.gif .Nes visą vasarą kaimynams pomidorus ,agurkus dalinau ...nu ir cukinijų šimtais skaičiuoti galima.Bet šiemet dar nepardavinėsiu,nes kitų daržovių daug neturiu...o auginu dukrą,kurią beria nuo pirktinių ......esu susižavėjus dažininkyste ir visais naujais auginimo būdais...Šiaip viską mulčiuju,o bulves pirmą kartą po šienu auginau rezultatas neblogas,ravėti nereikia.
Darželyje dirba mano uošvinė,tai žinau ,kad naudoja daug daug SVIESTO SAULUTĖ...o jis ne tik ne sviestas,bet ir dar modifikuoti produktai įeina,nu bet MAXIMA tikriausiai naudingus kontraktus sudaro su darželiais unsure.gif
Atsakyti