Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Abi @ 2008 08 24, 08:59)
Gal kas matėt kur nors pirkti ekologiškų avižinių dribsnių? Mūsų šeima labai juos valgo, bet niekur neužtinku ekologiškų  verysad.gif

Dar Mark§Spenser yra ekololishku avizhiniu dribsniu keletos rushiu, berods dar su ivairiais priedais.
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 24, 10:39)
Neseniai pirkau aviziniu dribsniu kosei virti Stepono 6, vieno kg kaina-17Lt  doh.gif

Na kaip sau norit, bet vis tik maitinti ekologiškai - brangus malonumas doh.gif verysad.gif .

QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 08 24, 10:55)
Turetu buti ir lietuvisku, pazymetu Eko-Agros zenkliuku, neseniai pirkau zirneliu ir kt kruopu kazkuriame prekybos centre, tik dabar nepamenu gamintojo pavadinimo  g.gif Manau ir aviziniu dribsniu jie turetu tureti  g.gif
Papildyta:
Radau viena gamintoja - Ustukiu malunas. Bet mano pirkti man rodos kito gamintojo, tad gal yra ir daugiau g.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/65

Tarp Ustukių malūno produkcijos nėra avižinių dribsnių schmoll.gif . Parduotuvėje žirnių ir kitų kruopų galima rasti, bet avižinių dribsnių neteko matyti. Turbūt tik Užupio krautuvėlėj ir būna jų.
Atsakyti
QUOTE(taormino @ 2008 08 24, 12:40)
Dar Mark§Spenser yra ekololishku avizhiniu dribsniu keletos rushiu, berods dar su ivairiais priedais.

Aha,esu ten pirkusi. Bet jie neekologiški,tik pažymėti ta saulėgraža ,o be to ir su priedais(pieno milteliai,cukrus) nelabai man patiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 08 24, 14:25)
Na kaip sau norit, bet vis tik maitinti ekologiškai - brangus malonumas  doh.gif  verysad.gif

taip sad.gif Arba uždirbti daugiau turėsim, arba tai liks elito malonumas (tfu tfu) smile.gif
Atsakyti
Patarkit prasom, kur galima isigyti juosteles nitratu kiekiui darzovese tikrinti?

Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 08 24, 12:00)
Prieš porą mėnesių buvau tai nemačiau. Retai Vilniuje būnu  verysad.gif O ar jie priimta užsakymus paštu? Gal žinot?

O kur tu juos pirkai? Kažkaip nei Maximoje nei IKI nemačiau. Avižų kruopų tai yra, bet dribsnių niekur nerandu  doh.gif

Man rodos Rimi pirkau... g.gif
Atsakyti
Vakar žiūrėjau "Gamtos patrulius" per LTV. Testavp agurkus iš turgelio, kiosko, dėdės daržo, sertifikuoto ekologinio ūkio ir prekybos centro. Tai mažiausiai nitratų rado turgelio agurkuose, o daugiausiai - prekybos centro (maždaug 5 kartus daugiau, nei turgelio sad.gif ). Nustebino, kad sertifikuotas ūkis liko 4 vietoj sad.gif Bet vistiek beveik dvigubai mažiau nitratų, nei prekybos centro agurkuose.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 01, 13:41)
Vakar žiūrėjau "Gamtos patrulius" per LTV. Testavp agurkus iš turgelio, kiosko, dėdės daržo, sertifikuoto ekologinio ūkio ir prekybos centro. Tai mažiausiai nitratų rado turgelio agurkuose, o daugiausiai - prekybos centro (maždaug 5 kartus daugiau, nei turgelio sad.gif ). Nustebino, kad sertifikuotas ūkis liko 4 vietoj sad.gif Bet vistiek beveik dvigubai mažiau nitratų, nei prekybos centro agurkuose.

Na ir kodėl aš vis pražiopsau tą laidą doh.gif . Mačiau anonsą, taip norėjau pažiūrėti apie tuos agurkus tongue.gif . Dėkui kad paviešinot rezultatus biggrin.gif . O vadinasi tie ekologiniai ūkiai irgi nevengia chemikalų verysad.gif . O iš prekybos centro lietuviškus agurkus testavo?
Atsakyti
O nekartos tos laidos g.gif

Aš tai prasitestavau bulvytes iš turgaus kur su ekoagros lapu pardavinėja, tai bulvėms leidžiama 250 didžiausias nitratų kiekis, o aš radau apie 100 ax.gif
yra dar berods Vaizele tikrinusi bulves iš Maximos, tai viršijo leistiną normą.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 09 01, 15:05)
O nekartos tos laidos g.gif

Aš tai prasitestavau bulvytes iš turgaus kur su ekoagros lapu pardavinėja, tai bulvėms leidžiama 250 didžiausias nitratų kiekis, o aš radau apie 100 ax.gif
yra dar berods Vaizele tikrinusi bulves iš Maximos, tai viršijo leistiną normą.

O tu su ta juostele testavai ar kaip kitaip? Aš paskutiniu metu vis pas ta patį dieduką turgelyje bulves perku, būtų ir man įdomu pasitikrinti.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 01, 12:45)
O iš prekybos centro lietuviškus agurkus testavo?

Nežinau. Ten net nesakė, iš kokio PC pirko. O turgelyje ne iš perpardavinėtojų, o tiesiai iš ūkininkų. Turgelio agurkuose berods rado 12X, ekologiniuose 3XX, o iš PC 6XX.

Man tos normos tai truputį mistinės. Toje laidoje sakė, kad leistinas nitratų kiekis per parą priklauso nuo žmogaus masės. Kiek pamenu, 60 kg. sveriantis žmogus galėtų suvalgyti 1 kg agurkų, kurie buvo antroje ar trečioje vietoje (jos ten nelabai skyrėsi, tai nepamenu).
Atsakyti
Maciau tos laidos pabaiga, tai irgi buvau apakus, kad ekologiski liko 4 vietoje is 5.

LTV turi laidu archyva
http://www.lrt.lt/ar...lter=2008-08-31
ale as nemoku pati paziuret blush2.gif

Siandie pratestavau turguje pirktus agurkelius, be sertifikato, ale atseit ekologiski, tai rezultatas pirmas uz bruksnio, jau per didelis nitratu kiekis. Nors tas spalvu lyginimas toks subjektuvus dalykas. Idomu kiek laboratorijoje kainuoja istirt??
O siandie pamaciau, kad tas testo juosteles reik laikyt saldytuve g.gif O tai kaip jas parduoda, gi saldytuve.
Atsakyti