Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 19, 08:05)
Klausimas toms, kurios gamina naturalu jogurta pacios. KOKS JO GALIOJIMO LAIKAS?  g.gif

Ir dar klausimas: per kiek laiko surugsta tik ka pamelztas karves pienas? Per para?

7-8 dienos smile.gif Aš kaip tik vakar pasigaminau rolleyes.gif Bet jis man rūgštokas, gal perlaikiau tiesiog?

bet šiaip visoms rekomenduoju pasiryžti thumbup.gif Visai kitaip skrandis reaguoja į tokį produktą, net nemoku nupasakoti wink.gif

per kelias manyčiau, ir tai dar reikia laikyti šiltai ant pečiaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 12:00)
Cinside, jei darai taip, kaip tu sakai, tuomet tikrai gana artima ekologiškai produkcijai. Tačiau kiek man teko susidurti, žmonės kad ir netrešia, tačiau laisto užterštu vandeniu patys to neįtardami. Nitratų testo rezultatai.

Be to, tręšia žmonės kaip yra įpratę, ir tręšia cheminėmis trašomis, tačiau kažkodėl būna įsitikinę, kad vien todėl, kad jų rankomis tręšta, tai nieko nereiškia, ir vistiek produkcija "ekologiška"  blink.gif Konkretus pavyzdys.

Na, o tavo atveju tai aišku visai kitas sąmoningumo lygis. Tik šiaip kad produkcija būtų tikrai ekologiška, turi būti aplink ūkį ir neapdirbamos žemės ruožas.

Norėjau paklausti kodėl taip užsiciklinta ant tų nitratų.Juk tiek daug kitų kenksmingų medžiagų galima rasti daržovėse.Nekalbant,kad vieną dieną purkšti,o kitą parduoti........Pati auginu daržoves,bet jokių testų nedarau,svarbu,kad vaikų neberia.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 08 19, 12:50)
Norėjau paklausti kodėl taip užsiciklinta ant tų nitratų.Juk tiek daug kitų kenksmingų medžiagų galima rasti daržovėse.Nekalbant,kad vieną dieną purkšti,o kitą parduoti........Pati auginu daržoves,bet jokių testų nedarau,svarbu,kad vaikų neberia.

Nes nitratų testai pasidarė prieinami kiekvienam pasitestuot ką nori. Be to, juk nitratai yra nuo tręšimo / purškimo nuo kenkėjų, tai kaip ir pagrindinis dalykas, kuo būna užterštas vanduo ir maisto produktai.

Įdomu, ar yra daugiau kokių nors panašių testų nuo kitų negerovių, kurių gali būti maiste? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 20, 17:55)
Nes nitratų testai pasidarė prieinami kiekvienam pasitestuot ką nori. Be to, juk nitratai yra nuo tręšimo / purškimo nuo kenkėjų, tai kaip ir pagrindinis dalykas, kuo būna užterštas vanduo ir maisto produktai.

Įdomu, ar yra daugiau kokių nors panašių testų nuo kitų negerovių, kurių gali būti maiste?  g.gif

šiap straipsniukas
http://www.technolog...photo_news_view
Atsakyti
anksciau teko padirbeti kepykloje ,pjausciau duona ir batonus,viskas svaru.peiliu netepa tikrai.kaip kitur as nezinau.dirbau mazeikiu duona.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 20, 17:55)

Įdomu, ar yra daugiau kokių nors panašių testų nuo kitų negerovių, kurių gali būti maiste?  g.gif

Visai neseniai suzinojau, kad mano vyro mociute purskia bulves nuo kenkeju, idomu kaip kiti ekologijos megejai bulves augina? g.gif O dar prie pat darzo yra tualetas, aisku, viskas sueina i kubila, bet vis tiek... blink.gif Ir dar - indus plauna su Fairy, o vanduo velgi patenka i soda, turbut ir darza siekia verysad.gif O kaimas toli nuo miesto, mazoje gyvenvieteje...Nusivyliau.
Atsakyti
na visu pirma nemanau kad "Tuoletas" lb kenkia tam darzui. tai nera toksinai ir kitos chemines medziagos.
Atsakyti
sūriai iš ekologiško turgelio Užupyje tikrai nuostabūs (nusipirkom dviejų po gabalėlį), bet kainos irgi nuostabios g.gif
Atsakyti
Gal kas matėt kur nors pirkti ekologiškų avižinių dribsnių? Mūsų šeima labai juos valgo, bet niekur neužtinku ekologiškų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 08 24, 09:59)
Gal kas matėt kur nors pirkti ekologiškų avižinių dribsnių? Mūsų šeima labai juos valgo, bet niekur neužtinku ekologiškų  verysad.gif

Neseniai pirkau aviziniu dribsniu kosei virti Stepono 6, vieno kg kaina-17Lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 08 24, 09:59)
Gal kas matėt kur nors pirkti ekologiškų avižinių dribsnių? Mūsų šeima labai juos valgo, bet niekur neužtinku ekologiškų  verysad.gif

Turetu buti ir lietuvisku, pazymetu Eko-Agros zenkliuku, neseniai pirkau zirneliu ir kt kruopu kazkuriame prekybos centre, tik dabar nepamenu gamintojo pavadinimo g.gif Manau ir aviziniu dribsniu jie turetu tureti g.gif
Papildyta:
Radau viena gamintoja - Ustukiu malunas. Bet mano pirkti man rodos kito gamintojo, tad gal yra ir daugiau g.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/65
Papildyta:
Idomu - pasirodo yra atestuotu vitamintu-mineraliniu papildu galvijams, naminiams pauksciams ir t.t. g.gif Tad kam tais antibiotikais girdo, jei yra tokiu papildu? g.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/66
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 24, 09:39)
Neseniai pirkau aviziniu dribsniu kosei virti Stepono 6, vieno kg kaina-17Lt  doh.gif

Prieš porą mėnesių buvau tai nemačiau. Retai Vilniuje būnu verysad.gif O ar jie priimta užsakymus paštu? Gal žinot?
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 08 24, 09:55)
Turetu buti ir lietuvisku, pazymetu Eko-Agros zenkliuku, neseniai pirkau zirneliu ir kt kruopu kazkuriame prekybos centre, tik dabar nepamenu gamintojo pavadinimo  g.gif Manau ir aviziniu dribsniu jie turetu tureti  g.gif
Papildyta:
Radau viena gamintoja - Ustukiu malunas. Bet mano pirkti man rodos kito gamintojo, tad gal yra ir daugiau g.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/65
Papildyta:
Idomu - pasirodo yra atestuotu vitamintu-mineraliniu papildu galvijams, naminiams pauksciams ir t.t. g.gif Tad kam tais antibiotikais girdo, jei yra tokiu papildu? g.gif
http://www.ekoagros.lt/?q=lt/node/66

O kur tu juos pirkai? Kažkaip nei Maximoje nei IKI nemačiau. Avižų kruopų tai yra, bet dribsnių niekur nerandu doh.gif
Atsakyti