Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Monica @ 2008 08 13, 14:14)
O aš vakar Iki pard. užmačiau ekol. alyvuogių aliejų (Gurmanų)500 ml gal tik 18 Lt g.gif  .Bet kas įdomu, neparašyta, kad extra virgin ar dar kas nors.Tiesiog aprašyta, kad ekol, spaustas mechan priemonėm, dar kažkas.jei kuri žiūrinėsit, gal daugiau ką galėsit pasakyt? Nes aš taip ir nepirkau jo, kai toks neaiškus...


Extra virgin reiškia pirmo spaudimo.

O tu pažiūrėk, ar yra ekologiškas sertifikatas nors vienas. Jei pamatysi nors vieną iš šių ženkliukų, tai bus ekologiškas.

Parašyk daugiau, kurioj IKI, kas gamintojas, kaip vadinasi. Jei ekologiškas, kad žinotume, kur ieškot pirkt. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Skaiciau, kad Vaizdele keiti plastikinius virtuves irankius i medinius. Kazkada as tik ir naudojaus mediniais, bet prisiskaiciau, kad ypac medinese lentelesi veisiasi daug bakteriju ir grybeliu tai ismeciau. Zaliai mesai pjaustyti reikia tureti atskira medine lentele, kitai mesai vel atskira darzovem g.gif
Na idomi jusu nuomone siuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 08 13, 17:58)
Skaiciau, kad Vaizdele keiti plastikinius virtuves irankius i medinius. Kazkada as tik ir naudojaus mediniais, bet prisiskaiciau, kad ypac medinese lentelesi veisiasi daug bakteriju ir grybeliu tai ismeciau. Zaliai mesai pjaustyti reikia tureti atskira medine lentele, kitai mesai vel atskira darzovem  g.gif
Na idomi jusu nuomone siuo klausimu  4u.gif


Ką aš žinau, anksčiau neturėjo žmonės tų plastikinių lentelių, naudojo medines ir tikrai ne nuo to išmirė biggrin.gif O jei rimtai, galima juk stiklines naudot, ekologijos prasme - puiku. Tik peilius atšipina, dažnai galąst reikia.

Aš darau taip - jeigu pjaustau žalią mėsą, tai tuomet ta lentelė keliauja į indaplovę, kur plaunama aukštoj temperatūroj. Jei pjaustau daržoves, tik po čiaupu nuplaunu ir viskas.

O kas dėl bakterijų, tai iš pradžių visi puolė naudot antibakterinį muilą. O po to gydytojai pradėjo sakyt, kad blogai, nes jis užmuša bakterijas ir organizmas nebemoka nuo jų gintis, ir po to suserga nuo bet ko blink.gif Tai aš už tai, kad negyvent per daug steriliai, pvz. vaiko buteliukų nuo gimimo nesterilizuoju schmoll.gif Aišku taip elgiuosi todėl, kad maitinu savo pienu, kuris perduoda imunitetą. Sveikas kaip ridikas thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus tai daug medinukų:
daržovėm ir vaisiams
duonai
žaliai mėsai
tešlai
Reikia keisti kas keletą metų, taip pat prižiūrėti, kad greitai išdžiūtų. Dar lygtais citrinų sultim galima pravalyt.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 12, 20:41)
O kad savo darže užauginta nelygu ekologiška, sutinku 100% !

Įdomi pozicija. Kodėl? Jei augini savo darže, paisai sėjomainos principų, netręši trąšomis, naudoji tik ekologiškiems ūkiams leidžiamas priemones, aišku, mėšlu irgi netręši laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 08 14, 17:17)
Įdomi pozicija. Kodėl? Jei augini savo darže, paisai sėjomainos principų, netręši trąšomis, naudoji tik ekologiškiems ūkiams leidžiamas priemones, aišku, mėšlu irgi netręši laugh.gif


Cinside, jei darai taip, kaip tu sakai, tuomet tikrai gana artima ekologiškai produkcijai. Tačiau kiek man teko susidurti, žmonės kad ir netrešia, tačiau laisto užterštu vandeniu patys to neįtardami. Nitratų testo rezultatai.

Be to, tręšia žmonės kaip yra įpratę, ir tręšia cheminėmis trašomis, tačiau kažkodėl būna įsitikinę, kad vien todėl, kad jų rankomis tręšta, tai nieko nereiškia, ir vistiek produkcija "ekologiška" blink.gif Konkretus pavyzdys.

Na, o tavo atveju tai aišku visai kitas sąmoningumo lygis. Tik šiaip kad produkcija būtų tikrai ekologiška, turi būti aplink ūkį ir neapdirbamos žemės ruožas.
Atsakyti
Beje, įsidrąsinau ir patikrinau su tuo nitratų testu agurkus iš eko turgelio (pirkau pas tuos ūkininkus, kur kartais prie Jeruzalės IKI prekiauja). Tai viskas ok, buvo trečias langelis pagal gerumą (ta prasme yra baltas, vos rausvas ir šiek tiek rausvesnis, tai pastarasis). Bet dar netikrinau agurkų iš paprasto turgelio prie namų. Jei agurkai iš ten pasirodys tokie pat, tai kam permokėt? smile.gif

Beje, esu galvą pametus dėl sūrių iš Užupio eko turgelio. Perkam iš tos moters, prie kurios visada eilės be proto būna. Jau beviek visus išragavom, pasakysiu, pasaka, ne sūriai. Užsirašėm telefonus, ji gyvena prie Maišiagalos, siūlė užvažiuot, tai ir eilėj nereiks po valandą stovėt smile.gif Visoms rekomenduoju.
Atsakyti
Klausimas toms, kurios gamina naturalu jogurta pacios. KOKS JO GALIOJIMO LAIKAS? g.gif Nusipirkau Antakalnio parduotuvej jogurto ir mastau ko jis taip ilgai galioja. Ar gali buti sviezias savaite? g.gif Pirkau vakar, o galioja iki 25d., tai cia savaite blink.gif

Ir dar klausimas: per kiek laiko surugsta tik ka pamelztas karves pienas? Per para?
Atsakyti
Nu daug kur rašo, kad naminis galioja 7-8 dienas. Man tiek laikyt neteko-suvartojam smile.gif
Karvės pienas surūgsta per parą.


Aš vis mastau, kad reiktų atskiros temos apie maisto gamyba namie, nes tie geri receptai išmetyti po visas temas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 19 rugpjūčio 2008 - 08:42
QUOTE(rutulux @ 2008 08 19, 08:38)
Karvės pienas surūgsta per parą.

Jei laikomas šaltai, per parą karvės pienas nesurūgsta. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2008 08 19, 11:06)
Jei laikomas šaltai, per parą karvės pienas nesurūgsta. schmoll.gif


Net ir kambario temperaturoj, jei nera labai karsta diena, per para nesurugsta iki tokios konsistensijos, kad galima butu daryti saltibarscius. Toks dar niekam tikes buna - nei pienas, nei rugpienis bigsmile.gif
Atsakyti

Pas mus namie šilta, tai surūgsta
Atsakyti