Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(rytorasa @ 2009 02 19, 21:34)
kuo toliau, tuo labiau man atrodo, kad su tai tik žmonių mulkinimas...  rolleyes.gif

kirba abejones ir manyje... g.gif Kai atvaziavo antradieni ukininkai i turgeli fabijoniskese, tai buvau sumascius prisipirkti darzoviu. Pastovejau, pastovejau as prie ju ir apsisukus nuejau. Nu nekelia man jie pasitikejimo, tooks grozis, tooks dydis... bigsmile.gif , drauge kaime sau auginanti be trasu gerybes sake, kad nors sedetu diena nakti ir glostytu tas darzoves, niekada tokios neisaugtu, nebent pavieniai egzemplioriai. O cia tokie kiekiai... Gal tu ekologisku ukininkai ir turi kiek, bet kas juos sukontroliuos, kai per pora valandu zmones viska issluoja. Labai mada uzejo ekologijos ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(more more @ 2009 02 23, 11:52)
kirba abejones ir manyje... g.gif  Kai atvaziavo antradieni ukininkai i turgeli fabijoniskese, tai buvau sumascius prisipirkti darzoviu.

Nieko negirdejau apie ekologisku produktu turgeli fabijoniskese. Kodel Jus nusprednete, kad Jusu mineti ukininkai prekiauja ekologiska produkcija?
Atsakyti
Jei kalba eina apie ZUM inicijuotus mobilius ukininku turgelius (vienas is ju Fabijoniskese antradieniais prie Maximos) tai nieko bendro su ekologija jie neturi.
Atsakyti
greiciausiai kalba apie tuos turgelius, buvau uzsukusi i toki kuris vyksta prie minsko iki, pirkau obuoliu, kalakutienos, suri noreciau pirktis tik ekologiska maista, bet pritrukstu laiko tai apsiriboju maziau apdorotu produktu pirkimu ir jei pasitaiko pasirinkimas tai renkuosi eko produkta
o tame turgelyje nemaloniausia tai pensininku sturmas as neturiu nieko pries juos, bet amziuje zmones turetu turet siek tiek daugiau kulturos...
Atsakyti
QUOTE(more more @ 2009 02 23, 11:52)
kirba abejones ir manyje... g.gif  Kai atvaziavo antradieni ukininkai i turgeli fabijoniskese, tai buvau sumascius prisipirkti darzoviu. Pastovejau, pastovejau as prie ju ir apsisukus nuejau. Nu nekelia man jie pasitikejimo, tooks grozis, tooks dydis... bigsmile.gif , drauge kaime sau auginanti  be trasu gerybes sake, kad nors sedetu diena nakti ir glostytu tas darzoves, niekada tokios neisaugtu, nebent pavieniai egzemplioriai. O cia tokie kiekiai... Gal tu ekologisku ukininkai ir turi kiek, bet kas juos sukontroliuos, kai per pora valandu zmones viska issluoja. Labai mada uzejo ekologijos ir tiek.

Bet juk ekologiniuose ūkiuose galima naudoti trąšas, tik gal ne chemines, o kitokias, augalinės kilmės g.gif Manau, kad sumanus ūkininkas gali išauginti dideles ir gražias ekologiškas daržoves. Biodinaminiuose ūkiuose jokių trąšų naudoti negalima. Bet nežinau ar pas mus tokių yra? Užsienyje labai aiškiai skiriasi vaisių/daržovių iš ekologiško ir biodinaminio ūkio išvaizda, o tuo tarpu tarp paprastos ir ekologiškos produkcijos išvaizdos skirtumo niekada nepastebėjau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuke: 23 vasario 2009 - 15:01
Na, kiek aš žinau... tai produktus su eko sertifikatais pardavinėja tik Tatulos programos turgeliuose, kurie vyksta Gedimino-Vienuolio kampas ir Mindaugo mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 02 23, 14:51)
Jei kalba eina apie ZUM inicijuotus mobilius ukininku turgelius (vienas is ju Fabijoniskese antradieniais prie Maximos) tai nieko bendro su ekologija jie neturi.

supratau drinks_cheers.gif , o tikrai galvojau, kad bent kazkiek ekologiski... tiktai kam tada tokias kainas uzlauzia?
Atsakyti
Man kazkada teko skaityti straipsni, kad tie ekologiski produktai tik zmoniu mulkinimas... nezinau ar cia tiesa...
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 02 23, 18:08)
Man kazkada teko skaityti straipsni, kad tie ekologiski produktai tik zmoniu mulkinimas... nezinau ar cia tiesa...

butu gerai, jei rašytumėt konkrečius faktus, o ne tuščius kaltinimus ...
Papildyta:
QUOTE(Ramaskyte @ 2009 02 23, 17:25)
Na, kiek aš žinau... tai produktus su eko sertifikatais pardavinėja tik Tatulos programos turgeliuose, kurie vyksta Gedimino-Vienuolio kampas ir Mindaugo mokykloje.

Produktus su eko sertifikatais galima gauti ne tik Tatulos turgeliuose smile.gif ju yra ir kitose Vilniaus vietose smile.gif

Papildyta:
QUOTE(more more @ 2009 02 23, 17:31)
supratau drinks_cheers.gif , o tikrai galvojau, kad bent kazkiek ekologiski... tiktai kam tada tokias kainas uzlauzia?

Jei yra paklausa, tai kodel ir neuzlauzti smile.gif pati maciau kokios eiles prie "Minsko" parduotuves turgelio. Kita vertus, jei tie produktai nera eko sertifikuoti, savaime nereiskia, kad jie yra blogi. Nezinau kaip del kitu produktu, bet pvz. obuoliai tikrai pigesni nei ekologiski Tatulos mugeje.
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 02 23, 19:27)
Jei yra paklausa, tai kodel ir neuzlauzti smile.gif pati maciau kokios eiles prie "Minsko" parduotuves turgelio. Kita vertus, jei tie produktai nera eko sertifikuoti, savaime nereiskia, kad jie yra blogi. Nezinau kaip del kitu produktu, bet pvz. obuoliai tikrai pigesni nei ekologiski Tatulos mugeje.

As tai kartais nusiteikiu ir einu i tuos ukininku turgelius su pensininkais pasistumdyti ir eilese atstoveti. Kad ir neekologiski, bet pvz grietine suriai tikri kaimiski, yra duonos be mieliu kuri tikrai skani ir manau ganetinai sveika, daujenu naturalios giros be jokiu konservantu, dar nusipirkau sviezio semenu aliejaus - taip skaniai svieziais linais kvepia. Tikrai nemanau kad tuose ekologiskuose turgeliuose ko nors labai geresnio yra, ir dar tiek permoki, o ypac po tu istoriju su nitratais morkose. Na cia tik mano nuomone, nes pamenu kaip uzupio eko turgelyje mokedavau 10 lt uz apdegusios duonos gabaliuka, ir visas ekologiskumas jos buvo tas kad deklaravo ta "be mieliu", o cia tokia pat ir neapdegus be mieliu galima uz 4 lt nusipirkt.
Beje visai neseniai atradau kad ekologisku produktu yra "M&S". Niekad ten neuzsukdavau nes atrode kazkokie prabangus egzotiski produktai, bet dabar po musu kainu suoliu parduotuvese ziuriu kad kainos ten pasidare panasios i kitur, o tokiu idomiu dalykeliu yra ir siaip kokiu retenybiu tiems kas megsta idomiau gaminti. Tai va. smile.gif
Atsakyti
Gal zinot,kur galima nusipirkti termiskai neapdorotu grikiu kruopu??? Jos turi buti zalios spalvos..
Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 03 03, 23:28)
Gal zinot,kur galima nusipirkti termiskai neapdorotu grikiu kruopu??? Jos turi buti zalios spalvos..

O toj pvz Miseviciaus imonej kur viska is grikiu gamina, nera? Bent jau ekologisku ten yra, o del zaliu tai nezinau...
Atsakyti