Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(glossi @ 2009 02 10, 13:22)
Merginos,noriu paklausti ( atsiprasau,jei anksciau buvo rasyta) o kur gaunat tu nitratu testu? Pati auginu darzoves,butu idomu pasitikrinti,ka rodo.Naudoju tik naturalia trasa ( kiaulpieniu ir dilgeliu rauga).

http://linas.ktv.lt/...kteristikos.htm , siame tinklapyje parasyta, kur galima isigyti.
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2009 02 10, 12:31)
http://linas.ktv.lt/...kteristikos.htm , siame tinklapyje parasyta, kur galima isigyti.

4u.gif Aciukas.Ot prisipirksiu dabar ir tyrinesiu savo darzoves tongue.gif Ir pirktines,aisku.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 02 10, 14:27)
4u.gif Aciukas.Ot prisipirksiu dabar ir tyrinesiu savo darzoves  tongue.gif Ir pirktines,aisku.

tai kad kaina tų testų sakyčiau blink.gif brangiau nei pačios daržovės...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 02 10, 16:45)
tai kad kaina tų testų sakyčiau blink.gif brangiau nei pačios daržovės...

5 testai- 10 lt.- normaliai ax.gif ale bent zinosiu,ar priklauso nitratu kiekis nuo trasu naudojimo,ar nenaudojimo.O tai vis spelioji,gal zemej jau yra kokios zarazos g.gif
Atsakyti
akvariuminiai testai žymiai pigiau išeina. bet reiktų įjungti smegenis, kad apskaičiuoti koncentracijas, nes tirti reiktų sultis smarkaii atskiestas, kad pačių sulčių spalva neįtakotų.
bet ir dėl šitų juostelių - kaip jos atrodytų, jei kokius burokėlius norėtum patirti?

prisiminiau, yra ir akvariuminiai "lakmuso" popierėliai, bet jų tikslumas, tai irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 10 vasario 2009 - 18:03
o kur perkat ekologiškas daržoves? mes kai nusipirkom sulčiaspaudę, labai pradėjom sparčiai morkų atsargas naikinti, todėl visai norėčiau kokį maišą įsigyti. kur nors Kauno apskrityje smile.gif
Papildyta:
na va. radau. tikiuosi nenuskambės kaip reklama, nes pati radau organic.lt puslapyje skelbimą ir paskambinau. tai va ūkininkas Stragis Ukmergės rajone turi ekologiškų daržovių. jie jau daug metų augina, Tatulos programoj dalyvauja. turi burokėlių, morkų, briuselio kopūstų, paprastų kopūstų, mėlynų, griežčių. sakė va šiandien važiuos į Vilnių į Tymo (lygtai gerai nugirdau) turgelį. kažkurią dieną bus Kaune. kadangi man tik morkos aktualu sužinojau kainą - 1,5 lt. tai va, tikiuosi kam nors bus naudinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 02 12, 13:22)
o kur perkat ekologiškas daržoves? mes kai nusipirkom sulčiaspaudę, labai pradėjom sparčiai morkų atsargas naikinti, todėl visai norėčiau kokį maišą įsigyti. kur nors Kauno apskrityje smile.gif
Papildyta:
na va. radau. tikiuosi nenuskambės kaip reklama, nes pati radau organic.lt puslapyje skelbimą ir paskambinau. tai va ūkininkas Stragis Ukmergės rajone turi ekologiškų daržovių. jie jau daug metų augina, Tatulos programoj dalyvauja. turi burokėlių, morkų, briuselio kopūstų, paprastų kopūstų, mėlynų, griežčių. sakė va šiandien važiuos į Vilnių į Tymo (lygtai gerai nugirdau) turgelį. kažkurią dieną bus Kaune. kadangi man tik morkos aktualu sužinojau kainą - 1,5 lt. tai va, tikiuosi kam nors bus naudinga smile.gif

imesk i az nuoroda. aciu
Atsakyti
http://www.organic.lt/lt/pages,id.278

va čia radau tą skelbimą, tik jau pasenusį - praeitų metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 08 06, 21:10)
O sakykit, lengva ta duonkepe naudotis? Nesunku tešlą ruošti? Domina mane, bet bijau su tomis mielėmis dažnai terliotis  g.gif

geriau, natūraliau ir lengivau virškinti yra ne mielinę, o raugintą duoną. Ten paprasta ruošti, tik reikia prižiūrėti, nes rauginama ji ne vieną dieną...
Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 08 04, 12:13)
Gal zinote, kur gauti paprasciausiu alyviniu obuoliu--labai labai noriu. Nors atrodo ir ne nestuke.gif , bet obuoliu noriu jau kelinta diena hihihi.gif

ieškoti močiuičių gatvėse prekiaujančių reikia, arba turgeliuose...
Atsakyti
Alyviniu obuoliu dabar tikrai negausi, nes tai vasariniai obuoliai ir jie netinkami laikymui. g.gif Teks pasiieskot kitokiu smile.gif
Atsakyti
Šiandien buvau eko turgelyje Gedimino-Vienuolio ("Tatulos programa"). Nusipirkau "Senoviškų riestainių" (tokios didelės, minkštos barankos), naminio ragaišio ir kopūstą. Taip pat nuostabiai kvepenčią iš bičiū vaško pagamintą žvakę (gaila, kad tik viena bebuvo) - neseniai sužinojau, kad pasirodo parafininės yra nuodingos unsure.gif (mat pagamintos iš naftos produkto ir skleidžia toksiškus suodžius g.gif ). Iš maisto spėjau išbandyti "Senovinius riestainius" ir... apsivalgiau nerealiai unsure.gif blush2.gif t.y. labai daug jų suvalgiau (o buvau pasiskirščiusi, kad visą savaitę jais gardžiuosius, daba beliko tik vienas ir tai neaišku ar ilgam...) blush2.gif blush2.gif skanūs, šviežūs.

Ai, tik besidžiaugdama užmiršau vieną minusą pažymėti - nors kepiniai ir setifikuoti, tačiau etiketėje pažymėta, kad jie nėra 100proc ekologiški, pvz mano minėti "Senoviniai riestainiai" - 77 proc eko ingredientų (na gerai, kad bent pažymi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaskyte: 18 vasario 2009 - 16:07
sokiravo iki matytos ekologiskos desreles i kuriu sudeti ieina E blink.gif
Papildyta:
[quote=Ramaskyte,2009 02 18, 17:01]
Šiandien buvau eko turgelyje Gedimino-Vienuolio ("Tatulos programa").

radau kad nuo 11.00 kiekv trec. buna..
O ko ten gero apart isgirta ragaisi galima nusipirkt ? g.gif
Atsakyti