Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(kniaumiau @ 2009 02 09, 15:19)
4u.gif  O tymo kvartale turbut is ryto viskas vyksta? Kaip dirbanciam zmogui issiruost i turgu siokiadieni  doh.gif  Apie tuos Sol turgus pirma karta girdziu, gal yra kokia nuoroda apie ta renginuka?

Tiksliai nezinau, bet Tymo kvartale ~ 15-16 val. prasideda (ziema gal anksciau), rudeni ~18 val. dar spedavau apsipirkti, praeita treciadieni vaziavau pro sali ~19 val., jau tuscia buvo.
Solidarumo turgeliai kas antra sekmadieni vyksta Paryziaus kavineje, nuo Kaledu kitais sekmadieniais pradejo rengti Zveryne, Jaltos kavineje. Galiu i az persiusti info.
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2009 02 09, 16:16)
o tai tikrai vyksta tie turgeliai ekologiški? nes aš internete radau skelbimą, tai praeitą savaitę turėjo vykti Pilaitėje, prie seniūnijos, Vydūno gatvėj, tai man tiesiog po langais. Labai apsidžiaugiau, kad savo kieme galėsiu apsipirkti, bet nieko taip ir neįvyko  verysad.gif  žinau, tik kad šeštadieniais prie "Pupos" būna turgelis.

Na jie nera ekologiski, tiesiog ukininku turgeliai kur ukininkai prekiauja savo produkcija, bet buna ir ekologisku dalyku. Jie prasideda nuo 11 val. ir turetu buti visa diena, bet bent jau Lazdynuose pieno produktai dingsta per valanda, pensininkai musdamiesi viska nusluoja.
O tame kur Tymo kvartale rudeni dar eidavau, bet paskui rode ne viena reportaza kad ekologijos ir ten mazai, kad labai apgaudineja. Be to kainos uzkeltos vien del to kas senamiestis ir kad zvaigzdes eina apsipirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klomba: 09 vasario 2009 - 16:08
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 02 09, 17:43)
Tiksliai nezinau, bet Tymo kvartale ~ 15-16 val. prasideda (ziema gal anksciau), rudeni ~18 val. dar spedavau apsipirkti, praeita treciadieni vaziavau pro sali ~19 val., jau tuscia buvo.
Solidarumo turgeliai kas antra sekmadieni vyksta Paryziaus kavineje, nuo Kaledu kitais sekmadieniais pradejo rengti Zveryne, Jaltos kavineje. Galiu i az persiusti info.

Paryžiaus kavinėje??? toje, kur Vilniuje, Didžiojoj gatvėj (ar Pilies gatvės pabaigoj g.gif ) bigsmile.gif blink.gif kur ten telpa turgelis????
Atsakyti
Siūlau prieš perkant Tatulos turgeliuose ką nors pasimatuot su nitratų testais. Viena pažįstama (gal ji čia parašys) ten nusipirko morkų, kuriose nitratų dvigubai daugiau nei maximinėse morkose... Ir ką apie tai manot?
Atsakyti
Vedama sveikos gyvensenos šukiu, noredama , kiek galima sveikiau auginti vaikus apsilankiau Tatulos programos turguje, Mindaugo mokykloje. Pirkau obuolių, moliugų, morkų. Besišypsanti moterelė man parinko mažesnių, sultingesnių, kad leliukui skanesnė košė butų. Taigi, padariau nitratų testą. Negalejau patiketi , skalė rodė jog bruduų yra virs 250mg. Laimei moliugas švarus. Net nepagalvojau paskaityti ir įsiminti iš kokio ūkio perku. Va ka daro naivus tikėjimas, kad tokiame turguje aš gausiu aukščiausios kokybės prekes.
Kątik padariau testą Maximoje pirktoms olandiškoms morkoms, švarioms gražioms. Užterštumas tik 50mg. smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JAZZ: 09 vasario 2009 - 18:23
QUOTE(JAZZ @ 2009 02 09, 18:20)
Vedama sveikos gyvensenos šukiu, noredama , kiek galima sveikiau auginti vaikus apsilankiau Tatulos programos turguje, Mindaugo mokykloje. Pirkau obuolių, moliugų, morkų. Besišypsanti moterelė man parinko mažesnių, sultingesnių, kad leliukui skanesnė košė butų. Taigi, padariau nitratų testą. Negalejau patiketi , skalė rodė jog bruduų yra virs 250mg. Laimei  moliugas švarus. Net nepagalvojau paskaityti ir įsiminti iš kokio ūkio perku. Va ka daro naivus tikėjimas, kad tokiame turguje aš gausiu aukščiausios kokybės prekes.
Kątik padariau testą Maximoje pirktoms olandiškoms morkoms, švarioms gražioms. Užterštumas tik 50mg.  smile.gif .

jei prisimeni kurioje vietoje pirkai (foje, koridoriuje po desne ar pacioje galineje atkarpoje), galima butu suzinoti ukininkes varda. Visi ten turi savo vietas ir kiek pastebejau jos nesukeicia. As perku darzoves tik Tatulos turgeliuose, tiesa nei karto nesugalvojau patikrinti juos nitratu testu (pasirodo be reikalo). Bet manau, kad sita situacija butinai reikia pasiaiskinti.
Atsakyti
Mergaites o tai dar vyksta ketvirtadieniais turgeliai Tymo kvartale? As kazkaip maniau kad tik vasara.
Pilaiteje sestadieniais raso kad vyksta ekologiskas turgus o nera nieko tik suriai vegerariski valgiai ir zvakes. Skaitau kad giriate duona na man nepasiseke nusipirkt skanios kazkaip labai rugsti mum vis papuldavo neskani man. Mesos irgi tos rukytos nekelia man pasitikejimo ir labai surios. Aisku manau valgyt rukytus gaminius nera sveika bet kelis kartus i metus manau galima paragaut ir tie keli kartai mum labai nepavyke. Mindaugo maximoj esam pirke morku bulviu kopusta obuoliu, ketinu isigyti nitratu testa ir ziuret ka perkuosi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukselio mama @ 2009 02 09, 22:08)
Mergaites o tai dar vyksta  ketvirtadieniais turgeliai Tymo kvartale? As kazkaip maniau kad tik vasara.
Pilaiteje sestadieniais raso kad vyksta ekologiskas turgus o nera nieko tik suriai vegerariski valgiai ir zvakes. Skaitau kad giriate duona na man nepasiseke nusipirkt skanios kazkaip labai rugsti mum vis papuldavo  neskani man. Mesos irgi tos rukytos nekelia man pasitikejimo ir labai surios. Aisku manau valgyt rukytus gaminius nera sveika bet kelis kartus i metus manau galima paragaut ir tie keli kartai mum labai nepavyke. Mindaugo maximoj esam pirke morku bulviu kopusta obuoliu, ketinu isigyti nitratu testa ir ziuret ka perkuosi. mirksiukas.gif

Būna ketvirtadieniais nuo 15 val. Duoną patariu pirkti iš tos priekabos, kurioje saldumynais prekiaujama, kokia tais vokiškų duonos gaminių kepykla. Visai nerūgšti, labai gardi ir labai ilgai lieka skani (tiesa, nespėja pasent, suvalgom). Skaniausia man buvo juoda Kazachų ir šviesi su saulėgrąžom, dar tokia faina juoda su sezamo sėklom nereali smile.gif Iš mėsos gaminių tik antroj nuo gatvės priekaboj perku vytintą, tikrai gardi, jau tris kartus ėmiau, su EkoAgros ženklu. Ir, beje, nebrangesnė nei vytinta paprastoj parduotuvėj (30 Lt/kg).
Atsakyti
mano draugė perka ekologišką avieną Biržų rajone. jeigu kas norėtų, sužinočiau, kur, nes sakė, kad tie žmonės vežioja mėsą ir į didmiesčius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 02 09, 12:42)
Treciadieni nuo 11 val. prie zemes ukio ministerijos Tatulos mini turgelis.
Ketvirtadieni turgelis Tymo kvartale.
Si sekmadieni Sol turgelis Jaltos kavineje (Zveryne).

Bukit geros parasykit bent apytikslius adresus , dienas ir laika 4u.gif
arba bent nuoruodas imeskit
juodai nera laiko ieskot...svis niekam laiko nera apart vaika  smile.gif

Deja, bet ziema tenka isgyventi be pomidoru, agurku ir vaisiu ivairoves smile.gif

mes ir gyvenam be darzoviu, bandziau pirkt olandiskus pomidorus organik, bet sintetinio skonio, vaikas isvis atsisako valgyt juos. nesunoke supuna. keisti. tokie vat organic smile.gif

QUOTE(Junda @ 2009 02 09, 13:19)
Mes tai ėmėm pirkti tą duoną, kurią per Tymo turgelius atveža priekaboj toj, kur saldumynai. Nu taip mums patiko, kad nebegalim iš maximos pirkt duonos, baigės duona - laukiam ketvirtadienio smile.gif TIkrai fantastiškai skani duonytė.

nezinau kur tas turgus, bet maximoj perku ekologiska ajeru duona, man skani 4u.gif

QUOTE(kusachius @ 2009 02 09, 16:16)
o tai tikrai vyksta tie turgeliai ekologiški? nes aš internete radau skelbimą, tai praeitą savaitę turėjo vykti Pilaitėje, prie seniūnijos, Vydūno gatvėj, tai man tiesiog po langais. Labai apsidžiaugiau, kad savo kieme galėsiu apsipirkti, bet nieko taip ir neįvyko  verysad.gif  žinau, tik kad šeštadieniais prie "Pupos" būna turgelis.

i ta prie Pupos niekaip neprisiruosiu smile.gif

QUOTE(žemuogienė @ 2009 02 10, 01:11)
mano draugė perka ekologišką avieną Biržų rajone. jeigu kas norėtų, sužinočiau, kur, nes sakė, kad tie žmonės vežioja mėsą ir į didmiesčius smile.gif

imeskit telefonus, jei drauge duos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 02 05, 09:43)
Nuo tarybiniu metu praejo kiek laiko? Tuoj 20 metu bus, ir tikite, kad kibiras salietros dar neissigarini per tiek laiko? biggrin.gif

O kaip visokie DDT ir kt. kur ant misku ir lauku barstydavo. Jie per 70 metu "nenuseda". Taip kad savoka ekologiskas man atrodo labai salygine.
Atsakyti
Merginos,noriu paklausti ( atsiprasau,jei anksciau buvo rasyta) o kur gaunat tu nitratu testu? Pati auginu darzoves,butu idomu pasitikrinti,ka rodo.Naudoju tik naturalia trasa ( kiaulpieniu ir dilgeliu rauga).
Atsakyti