Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(supersvocia @ 2009 02 06, 19:09)
Prie kavines Zemyn upe. Prekiauja darzovem, pienu, mesa, duona. Tiesa reikia butinai klausti ar su sertifikatu, nes yra ukininku, kurie prekiauja lietuviskom darzovem ar duona, bet ne ekologiskom. Link pavasario darzoviu jau maziau, nepalyginsi su Vilniaus eko turgeliais.

O kokios mesos yra? rukytos? sviezios?? Ir net pieno yra g.gif O galima taip tiesiog ant gatves pienu, mesa prekiaut?
Nes as kai buvau tai vaizdelis nykus, plius ne vien eko produkcija.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 02 06, 22:09)
O kokios mesos yra? rukytos? sviezios?? Ir net pieno yra g.gif O galima taip tiesiog ant gatves pienu, mesa prekiaut?

Aš irgi vieną kartą buvau. Tai pagrinde obuoliais ir bulvėm prekiauja. Gal per vėlai jau buvau g.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 02 06, 22:09)

Taip, ūkininkai gali, jiems išduodami tokie leidimai. Mano tėvai užsiima ekologiniu ūkininkavimu ( pagrinde pienininkystė) tai žinau, kad gali, tik pieno produktai turi būti supakuoti, nesiliesti tiesiogiai su oru.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 02 03, 21:32)
o kur rasti nitratų testų? žinau, kad anytos bulvės tikrai ekologiškos, labai įdomu pasidarė, ką ten rodytų.

Yra pirkti Pasidaryk pats, santechnikos skyriuj prie kasos po stiklu padėta. Labai naudingas daiktas.

QUOTE(Spirgis @ 2009 02 06, 16:51)
Aš irgi labai norėčiau rasti kokį ūkininką Kauno rajone, kd būtų galima ir mėsytės, ir daržovių nusipirkti.
Dabar lakstau savaitgaliais į turgus, bet iš tikro nežinau, ar tikrai nusiperku sveiką produkciją. Nors tikiuosi, kad sveikesnę nei pirkčiau maximoj.

Paprastuose turguose, tai kiek suprantu, mėsa iš Lenkijos būna.
Atsakyti
gal kas žinote, kur Vilniuje rasti avienos ar šernienos? Ar yra kažkokios vietos, kur pastoviai prekiautų šia mėsa?
Atsakyti
Sveikos, ar vyksta be tatulos dar kokie turgeliai vilniuje? Pvz., tymo turguje? Pažiūrėjau,. kad į tatulą kaip tik pavėlavau, bus tik po 2 savaičių doh.gif

Taip pat klausimas - ar perkat žiemą pomidorus, agurkus, vaisius (neskaitant ekologiškų obuolių). Jei taip- kur, jei ne, kuo keičiat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 02 09, 10:25)
Sveikos, ar vyksta be tatulos dar kokie turgeliai vilniuje? Pvz., tymo turguje? Pažiūrėjau,. kad į tatulą kaip tik pavėlavau, bus tik po 2 savaičių  doh.gif

Taip pat klausimas - ar perkat žiemą pomidorus, agurkus, vaisius (neskaitant ekologiškų obuolių). Jei taip- kur, jei ne, kuo keičiat?  4u.gif

Treciadieni nuo 11 val. prie zemes ukio ministerijos Tatulos mini turgelis.
Ketvirtadieni turgelis Tymo kvartale.
Si sekmadieni Sol turgelis Jaltos kavineje (Zveryne).

Deja, bet ziema tenka isgyventi be pomidoru, agurku ir vaisiu ivairoves smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenzo26: 09 vasario 2009 - 11:43
Mes tai ėmėm pirkti tą duoną, kurią per Tymo turgelius atveža priekaboj toj, kur saldumynai. Nu taip mums patiko, kad nebegalim iš maximos pirkt duonos, baigės duona - laukiam ketvirtadienio smile.gif TIkrai fantastiškai skani duonytė.
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2009 02 08, 15:41)
gal kas žinote, kur Vilniuje rasti avienos ar šernienos? Ar yra kažkokios vietos, kur pastoviai prekiautų šia mėsa?

Hales turguj avienos labai nedaug, bet pas kelis prekiautojus buna sestadieniais tai tikrai, raso kad lietuviska.
O siaip ar kiauliena lenkiska visuose turguose, neaisku, nors tam paciam Hales visur sako kad lietuviska, net pateikia atseit ukininko registracijos duomenis, bet niekas negali garantuoti. Dar kazkas kazkada pasakojo kad atskirt lietuviska kiauliena galima nes ji buna su subproduktais, visokiom galvom, zarnom, lyg tai is Lenkijos galvu neveza.
Ir dar apie turgelius. Tuose ukininku turgeliuose kurie pagal grafika buna kasdien skirtingose Vilniaus vietose, visai neblogu dalyku yra. Bent jau pieno, varskes, darzoviu lietuvisku galima nusipirkti. Dar patiko kad duonos ekologiskos yra daujenu, tikrai skani ir pigiau nei tymo turguj, taip pat lietuviskos kalakutienos daug pigiau nei pardej. Tai va.
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 02 09, 12:25)
Sveikos, ar vyksta be tatulos dar kokie turgeliai vilniuje? Pvz., tymo turguje? Pažiūrėjau,. kad į tatulą kaip tik pavėlavau, bus tik po 2 savaičių  doh.gif

Taip pat klausimas - ar perkat žiemą pomidorus, agurkus, vaisius (neskaitant ekologiškų obuolių). Jei taip- kur, jei ne, kuo keičiat?  4u.gif

Neskis is karto juosteliu nitratu kiekiui nustatyti . Parsinesiau as ekologisku morku is Tatulos turgaus- uzterstumas kaip turi buti, gaila, kad tik namie patikrinau.
Moliuga pirkau- sis- svarut svarutelis smile.gif . Kraujas verda, pagausiu as ta ekologiska ukininke bash.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif , sues man viesai savo morkas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JAZZ: 09 vasario 2009 - 14:21
QUOTE(klomba @ 2009 02 09, 14:26)
Hales turguj avienos labai nedaug, bet pas kelis prekiautojus buna sestadieniais tai tikrai, raso kad lietuviska.
O siaip ar kiauliena lenkiska visuose turguose, neaisku, nors tam paciam Hales visur sako kad lietuviska, net pateikia atseit ukininko registracijos duomenis, bet niekas negali garantuoti. Dar kazkas kazkada pasakojo kad atskirt lietuviska kiauliena galima nes ji buna su subproduktais, visokiom galvom, zarnom, lyg tai is Lenkijos galvu neveza.
Ir dar apie turgelius. Tuose ukininku turgeliuose kurie pagal grafika buna kasdien skirtingose Vilniaus vietose, visai neblogu dalyku yra. Bent jau pieno, varskes, darzoviu lietuvisku galima nusipirkti. Dar patiko kad duonos ekologiskos yra daujenu, tikrai skani ir pigiau nei tymo turguj, taip pat lietuviskos kalakutienos daug pigiau nei pardej. Tai va.

o tai tikrai vyksta tie turgeliai ekologiški? nes aš internete radau skelbimą, tai praeitą savaitę turėjo vykti Pilaitėje, prie seniūnijos, Vydūno gatvėj, tai man tiesiog po langais. Labai apsidžiaugiau, kad savo kieme galėsiu apsipirkti, bet nieko taip ir neįvyko verysad.gif žinau, tik kad šeštadieniais prie "Pupos" būna turgelis.
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 02 09, 12:42)
Treciadieni nuo 11 val. prie zemes ukio ministerijos Tatulos mini turgelis.
Ketvirtadieni turgelis Tymo kvartale.
Si sekmadieni Sol turgelis Jaltos kavineje (Zveryne).

Deja, bet ziema tenka isgyventi be pomidoru, agurku ir vaisiu ivairoves smile.gif

4u.gif O tymo kvartale turbut is ryto viskas vyksta? Kaip dirbanciam zmogui issiruost i turgu siokiadieni doh.gif Apie tuos Sol turgus pirma karta girdziu, gal yra kokia nuoroda apie ta renginuka?
Atsakyti