Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

O Kaune kurnors gal būna eko turgeliai? g.gif Nes kiek skaitau, vis Vilniuj..
Atsakyti
QUOTE(Lilyy @ 2009 01 26, 17:24)
Kazkada turejau laiko galvoju paskaitysiu pienisku desreliu ir daktarisku desru sudeti, emiau ir brangiausias ir pigiausias ir visokias kitokais ir nei vienos neradau be E  doh.gif

sveikos (-i), o as pieniskas bandau isgrusti is vaiku raciono, keisti bandau manau siek tiek tikresnem medziotoju... na jas irgi renkuosi . siaip gal egriausia svizios naminio darymo...
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 02 02, 10:22)
sveikos (-i), o as pieniskas bandau isgrusti is vaiku raciono, keisti bandau manau siek tiek tikresnem medziotoju... na jas irgi renkuosi . siaip gal egriausia svizios naminio darymo...

Neapsigauk su tom "tikresnėm" medžiotojų. Skaityk sudėtį ir žiūrėk, kad nebūtų dažiklių, kvapiklių, konservantų ir skonių stipriklių visokių doh.gif

Mes jau valgom ekologiškas dešreles. Tai vaikystės skonis biggrin.gif Atrodo, nufotkinau, tai galėsiu įdėti foto kaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 02 02, 13:06)
Neapsigauk su tom "tikresnėm" medžiotojų. Skaityk sudėtį ir žiūrėk, kad nebūtų dažiklių, kvapiklių, konservantų ir skonių stipriklių visokių  doh.gif

Mes jau valgom ekologiškas dešreles. Tai vaikystės skonis  biggrin.gif  Atrodo, nufotkinau, tai galėsiu įdėti foto kaip atrodo.

O kokios cia desreles? Kur perki?
Atsakyti
QUOTE(gugagggg @ 2008 08 12, 19:37)
Ekologisku maisto produktu Lietuvoje yra per maza pasiula, taciau ju yra. Deja, ekologisku ledu kol kas tikrai neparduodama. Ekologiski produktai turi buti pazenklinti specialiais zenklais, turi tureti uzrasa, kad tai ekologiskas produktas. Daug kas labai neteisingai mano, kad, jeigu uzsiauginai savo darze darzove ar vaisiu - tai jau galima laikyti ekologisku. Anaiptol, ne. Apie ekologiskus maisto produktus galima daugiau suzinoti: http://www_vartotojai_lt/lt/13; o taip pat www.organic.lt.

Ekologiski ne maisto produktai taip pat zymimi specialiais ekologiskais zenklais. Tai gali buti ES gele (ES ekologinis zenklas), Siaures gulbe (Siaures saliu ekologinis zenklas), Melynasis angelas (vokieciu ekologinis zenklas) ir pan. Ekologisku ne maisto produktu yra labai mazai. Siek tiek informacijos apie ekologiskus ne maisto produktus: http://www_vartotoja.../13/pbl123.html

Aš čia gal ne visai į temą, bet skaičiau pradžia temelės ir užkliuvo šis pasisakymas. Tai paaiškinkit man tokiai nemokšai kodėl mano darže išaigintos salotos yra neekologiškos? Jei aš jas norėčiau pardavinėti tada taip, nes aš neturiu nei sertifikatų nei kitų rekvizitų, bet jei aš jas naudoju savo šeimai tai kas juose neekologiško? schmoll.gif
Papildyta:
Dar viena klausimukas:) Apie ekologinį turgų: o kaip žinoti, kad ten tikrai ekologiški produktai, o ne kokia mociute atveze pritręštų bulvių už didesnę kainą... Ar ten leidžia prekiauti tik žmonėms turintiems sertifikatus? Kas juos tikrina? Iš anksto ačiū už atsakymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(almukass @ 2009 02 03, 11:51)
Jei aš jas norėčiau pardavinėti tada taip, nes aš neturiu nei sertifikatų nei kitų rekvizitų, bet jei aš jas naudoju savo šeimai tai kas juose neekologiško? schmoll.gif

Na tu pati sau gali naudoti ir dziaugtis zinodama kad jokiu trasu nedejai ir pan. Ekologiskas tai tiesiog pavadinimas kuris turi standartus. Niekad negali zinot kas tavo zemej buvo pries tai, gal koks kolukis pildavo kibirais salietra. Be to kiek girdejau, ekologiskai auginant net meslo negalima deti. Tai cia esme tik pavadinime ir cheminiuose skaiciukuose. O kai tu jauti kad augini sveikai ir sau, tai kokios problemos kaip tai vadinasi, jeigu zinai kad darzoves sveikos.
Atsakyti
sita eko akcija tai grynas reklaminis triukas. Mados reikalas. Ekologisko nieko nerasi, ypac prekycentriuose!!! Per kazkokia laida rode, kaip tyre bulves kurios yra ekologiskos, paprastos ir is bobulytes. Tos ekologisko turejo daugiau nitratu, negu paprastos, kur parduotuvese po 0.60 ct,
Atsakyti
o kur rasti nitratų testų? žinau, kad anytos bulvės tikrai ekologiškos, labai įdomu pasidarė, ką ten rodytų.
Atsakyti
O kur randasi parduotuve Stepono 6 lig uzupi bet kaip ja rast gal kas smulkiau papasakos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukselio mama @ 2009 02 04, 18:42)
O kur randasi parduotuve Stepono 6 lig uzupi bet kaip ja rast gal kas smulkiau papasakos? 4u.gif

geriausia yra išlipti Vingrių stotelėje (galima ir Gėlių) ir eiti Pylimo gatve link stoties. už kelių šimtų metrų bus kiaušinis pervežtas iš Užupio, suki link kiaušinio, praeini "Gramutę", "Rasakilą" ir bus ta žymioji parduotuvė mirksiukas.gif .
aš ten ekologišką druską pirkau ir baisiai skanius duonos "čipsus" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(almukass @ 2009 02 03, 10:56)
Papildyta:
Dar viena klausimukas:) Apie ekologinį turgų: o kaip žinoti, kad ten tikrai ekologiški produktai, o ne kokia mociute atveze pritręštų bulvių už didesnę kainą... Ar ten leidžia prekiauti tik žmonėms turintiems sertifikatus? Kas juos tikrina? Iš anksto ačiū už atsakymą  mirksiukas.gif

Galite paprašyti parodyti sertifikatą ekologinio ūkio.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 02 03, 10:56)
Na tu pati sau gali naudoti ir dziaugtis zinodama kad jokiu trasu nedejai ir pan. Ekologiskas tai tiesiog pavadinimas kuris turi standartus. Niekad negali zinot kas tavo zemej buvo pries tai, gal koks kolukis pildavo kibirais salietra. Be to kiek girdejau, ekologiskai auginant net meslo negalima deti. Tai cia esme tik pavadinime ir cheminiuose skaiciukuose. O kai tu jauti kad augini sveikai ir sau, tai kokios problemos kaip tai vadinasi, jeigu zinai kad darzoves sveikos.

mėšlą dėti galima, bet tik iš ekologiškų ūkių, t.y. iš ten kur gyvuliukai irgi šeriami ekologikšai, negydomi cheminiais vaistais ir pan.
Atsakyti