QUOTE(beata_abc @ 2009 01 20, 17:02)
Man irgi skanios ir neiskenciau nusipirkau Drakoniuko desreliu, gal ir nusidejau. Gamina Estijoj. Skonis geras-jaucias mesos.
Sudetis:Jautiena 34%, kiauliena 31%, vanduo (2%), kialienos riebalai (2%), kiausinis, lieso pieno milteliai, druska, prieskoniai (garstycios, salierai), stabilizatoriai: E1422, E450, antioksidatorius E300, aromato ir skonio stipriklis E621, konservantas E250.
Ar labai blogi sie E?
Mamos žurnale buvo tyrimas dešrelių, tai kuo vaikiškesnis pavadinimas, tuo daugiau nesveikų E ten buvo prikišta, o mažiausiai jų buvo visai ne vaikiškose dešrelėse (aišku pagal sudėtį geriausios tos 'Be E', bet jos tikrai neskanios).
QUOTE(kusachius @ 2009 01 21, 12:18)
Mamos draugė bandė atidaryti Vilniuje kavinę, kur būtų vien ekologiškas vegetariškas maistas. Rado ir puikius virėjus, labai skaniai gaminančius, bet deja greičiausiai neatsidarys, nes ekologiški produktai brangesni, tad ir maistas kavinėje brangesnis, o žmonių tiek neateina, kad atsipirktų.
Dabar kai mus labai mylintys seimūnai dar pakėlė PVM ekologiškam maistuo nuo 5 iki 19 proc., tai tikrai tokiai kavinei būtų sunku...
Beje, praėjusią savaitę visai šaunus eko turgelis buvo Užupyje, kažkaip toks nemažas visko pasirinkimas buvo, daržovių ir obuolių tai tikrai daug kas turėjo. O man smagiausia, kad vėl atsirado tie skanieji ožkos sūriai, atstovėjau eilutę ir vėl namie šventė