Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(beata_abc @ 2009 01 15, 12:56)
O gal kas zinot kur nusipirkti skaniu pienisku desreliu. Na parduotuvej su E ar kaip raso be E tokios neskanios. Labai noreciau tu senuju tarybiniu (kai vaikysteje valgydavom), kaip sakant mociuciu laiku, kur tikra mesa, be koncervantu.

močiutė dirbo mėsos mėsos kombinate,prie dešrelių taip pat ,tarybinių ta prasme.Namo niekada nenešdavo ir niekada jų nepirkdavo.Tai va.
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2009 01 15, 09:57)
O kokius nesažiningus atvejus žinai, gal gali papasakot, papirkinėjimus, ar kai tiesiog yra nusiperkamas sertifikatas.

maždaug tokius - augina žmogus kažką ekologiško, viešai tą deklaruoja, o kažkur tolėliau nuomoja gabalą žemės ir augina tą patį, tik atitinkamai purškia ir tręšia. kažkam matyt pamoka atitinkamai, ir visą produkciją kaip ekologišką pardavinėja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 01 15, 16:57)
močiutė dirbo mėsos mėsos kombinate,prie dešrelių taip pat ,tarybinių ta prasme.Namo niekada nenešdavo ir niekada jų nepirkdavo.Tai va.

Nu tai aisku irgi kokia sudetis budavo (kiauliena, lasiniai, ziurkyte, pelyte ir pan.). Vsio nebevalgau desreliu.
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 15, 17:35)
Nu tai aisku irgi kokia sudetis budavo (kiauliena, lasiniai, ziurkyte, pelyte ir pan.). Vsio nebevalgau desreliu.

lotuliukas.gif oi, tai ne patys baisiausi priedai. Daug baisesni ir kenksmingesni visokie cheminiai priedai... smile.gif

hmm, dabar susimąsčiau, kiek laiko nevalgiau dešros.. rolleyes.gif biggrin.gif Bus gal šešetas metelių... rolleyes.gif
Atsakyti
O gal kas žino, kaip tas pieniškas dešreles būtų galima namie pasigaminti? Gal klausimas ir keistas, bet man jos gan skanios, tik va tų priedų valgyti tai nesinori...
Atsakyti
QUOTE(austekx @ 2009 01 18, 20:27)
O gal kas žino, kaip tas pieniškas dešreles būtų galima namie pasigaminti? Gal klausimas ir keistas, bet man jos gan skanios, tik va tų priedų valgyti tai nesinori...

Man irgi skanios ir neiskenciau nusipirkau Drakoniuko desreliu, gal ir nusidejau. Gamina Estijoj. Skonis geras-jaucias mesos.
Sudetis:Jautiena 34%, kiauliena 31%, vanduo (2%), kialienos riebalai (2%), kiausinis, lieso pieno milteliai, druska, prieskoniai (garstycios, salierai), stabilizatoriai: E1422, E450, antioksidatorius E300, aromato ir skonio stipriklis E621, konservantas E250.

Ar labai blogi sie E?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 20, 17:02)
Man irgi skanios ir neiskenciau nusipirkau Drakoniuko desreliu, gal ir nusidejau. Gamina Estijoj. Skonis geras-jaucias mesos.
Sudetis:Jautiena 34%, kiauliena 31%, vanduo (2%), kialienos riebalai (2%), kiausinis, lieso pieno milteliai, druska, prieskoniai (garstycios, salierai), stabilizatoriai: E1422, E450, antioksidatorius E300, aromato ir skonio stipriklis E621, konservantas E250.

Ar labai blogi sie E?

Šitas pats blogiausias. Dabar gi yra atsiradusios Eko dešrelės, nebandėt?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 20, 17:02)

Ar labai blogi sie E?

Jeigu nerima kelia E , juk yra dešrelių be E, bent Krekenavos visai valgomos. Man pikta, kad ekologiškose dešrelės ir ekologiškoj šlapiankoj pilna E doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 20, 19:13)
Jeigu nerima kelia E , juk yra dešrelių be E, bent Krekenavos visai valgomos. Man pikta, kad ekologiškose dešrelės ir ekologiškoj šlapiankoj pilna E  doh.gif

tai kad man tos be E labai neskanios sad.gif
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 20, 17:26)
tai kad man tos be E labai neskanios sad.gif

Biovelos tai neskanios, o Krekenavos neblogos. Ar ragavot Krekenavos?
Papildyta:
Ir nemateko atrodo neblogos arba maišau aš jau jas, tipo daug labai yra biggrin.gif hihihi.gif
Atsakyti
atsiprašau, jei klausimas skambės kvailai, bet ar jūs renkatės maistą kad visai nebūtų jokių E, ar atsirenkat, kur su nekenksmingais E, o vengiat tik "piktųjų" E?
Ar dar žiūrit ir kiek tų E yra, ir kokį kiekį jos sudaro produkte?

kažkaip pradėjau domėtis šitais dalykais, ir apsižiūrėjau, kad nelabai daug jau lieka produktų, kur tų E nebūtų unsure.gif
Atsakyti
neseniai girdejau toki paaiskinima, kad pienisku desreliu ir slapios desros technologiskai neimanoma pagaminti nededant visokiu priedu, na aisku gal cia neina kalba apie skonio stipriklius tie tikrai nebutini... bet atseit ar jos subyra ar kas joms buna jei priedu neprideda
Atsakyti