Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Liora @ 2009 01 11, 18:18)
Taip, vistoje buvo palikti vidaus organai (kepenys, sirdele ir skrandukas),

Norint prekiauti turguje-PRIVALOMA palikti vidaus organus vet tarnybai patikrinti. Jie paima is kai kuriu vistu tuos organus ir matosi, ar kepenys nepazeistos, ar nera ligos kokios, kuria parodo tik vidaus organai. Jei viskas gerai-dedavo bent jau seniau ant vistu tokiu violetinius stampus. Kaip dabar-nezinau.
Vistos svoris priklauso nuo veisles. 6kg visai galejo buti broileriniu veisles vistai 4u.gif
Naminiu(arba raibuju) vistu veislei budingas iki 2kg svoris, leghornu-iki 1kg, net apie 0,8kg.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 12, 11:45)
Jei viskas gerai-dedavo bent jau seniau ant vistu tokiu violetinius stampus. Kaip dabar-nezinau.


Ir dabar butinai deda
Atsakyti
[quote=*GREISI*,2009 01 11, 16:01]
Bulvių sėklas reikia sudaiginti patiems po Naujų parsinešus kur nors šviesiai.Ir tada nežinau bulvės mums be jokių akučių.Ir šiaip mes jų ne tiek jau daug ir vartojome,kai pradėjome daugiau kitokių daržovių valgyti.

Klausykite, nesupratau, kuo jums uzkliuvo bulviu akutes. Jei ju nebutu, bulves ir nesudygtu. Akutes yra busimu daigu vietos. Tik vienu veisliu bulviu akutes issimete po visa bulve, kitu veisliu jos buna daugiau vienam gale. O jeigu bulves sudaiginsi ir paskui jas naudosi maistui, tai nezinau, ka tu tada vadini ekologija? Sudygusios bulves jau nebera tokios sveikos ir maistingos kaip nesudygusios. Jos jau turi nelabai geru medziagu savo sudety.

Atsakyti
Apie bulvių akutes mirksiukas.gif
Priklausomai nuo veislės akučių skaičius gumbe yra įvairus – nuo 4 iki 12. Akutės būna spalvotos ir bespalvės, gilios, vidutinio gilumo ir negilios, kartais net iškilusios. Ankstyvųjų bulvių akutės daugiausia negilios. Tačiau akučių gylis priklauso ir nuo augimo sąlygų.
Kiekvienoje akutėje būna po tris pumpurėlius – lapų ir stiebų užuomazgas – retkarčiais ir daugiau. Gumbo viršūnėje pumpurėliai geriau išsivystę, todėl jie greičiau irdygsta. Akutėje paprastai dygsta tik vienas pumpurėlis, jam žuvus – dygsta kitas.
Atsakyti
[quote=Renatelem,2009 01 12, 17:56]
[quote=*GREISI*,2009 01 11, 16:01]
Bulvių sėklas reikia sudaiginti patiems po Naujų parsinešus kur nors šviesiai.Ir tada nežinau bulvės mums be jokių akučių.Ir šiaip mes jų ne tiek jau daug ir vartojome,kai pradėjome daugiau kitokių daržovių valgyti.

Klausykite, nesupratau, kuo jums uzkliuvo bulviu akutes. Jei ju nebutu, bulves ir nesudygtu. Akutes yra busimu daigu vietos. Tik vienu veisliu bulviu akutes issimete po visa bulve, kitu veisliu jos buna daugiau vienam gale. O jeigu bulves sudaiginsi ir paskui jas naudosi maistui, tai nezinau, ka tu tada vadini ekologija? Sudygusios bulves jau nebera tokios sveikos ir maistingos kaip nesudygusios. Jos jau turi nelabai geru medziagu savo sudety.
[/quote]
Nu man jokios akutės neužkliūva,o nesudygusių bulvių nebūna,jas nebent daug kartų nulaužo per žiemą,o paskui pavasdarį sodina.
O ką tu ekologija vadini?Nueiti ir parduotuvėje nusipirkti?Nesišvaistau aš tuo žodžiu,nes tik sėdus į mašiną,baigiasi visa ekologija.
Papildyta:
Pernai daiginau bulves "teisingu" būdu. Kodėl teisingu? Bulvė- Pietų Amerikos kalnų augalas ir jos gumbų žiemojimo sąlygos visiškai kitokios, negu mūsų rūsiuose. Ten žiema- tai sausasis periodas. Sausa, bet šilta. Tai vadinasi bulvių gumbai turi žiemoti sausai ir šiltai. Na ir padariau eksperimentą: nuo pat bulviakasio sėklines bulves laikiau kambaryje prie lango. Paprastoje kartoninėje dėžutėje. Sudygo jos greitai, dar žiemai neprasidėjus ir iki pavasario susiformavo trumpi tvirti daigeliai su ryškiais lapų ir šaknų pradmenimis. Visiškai nepanašūs į įprastus plonus "sliekus". Daigai neištyso todėl, kad jiems užteko šviesos- bulvės daigas rūsyje tysta šviesos ieškodamas. Gumbai apvyto, apdžiūvo, bet vandens nedaviau nė lašo. Pavasarį pasodintos sudygo labai greitai ir visos kartu- visi daigai vienodai subrendę ir pasiruošę augimui. Grybinių ligų pavojus minimalus- sausa.
Šį metodą galit naudot drąsiai- sėklines bulves laikykite šiltai, šviesiai ir sausai

Ir šiaip gi tos sudaigintos bulvės NEVALGAU!
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 01 12, 18:17)
Bulvė- Pietų Amerikos kalnų augalas ir jos gumbų žiemojimo sąlygos visiškai kitokios, negu mūsų rūsiuose. Ten žiema- tai sausasis periodas. Sausa, bet šilta.


na dėl "šilta" drįsčiau ginčytis...
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 01 11, 21:56)
turbut žinau apie ką eina kalba, as ji "geriečiu" vadinu, nu toks labai teigiamas ūkininkas. Ankščiau ir as pas jį obuolius pirkdavau, bet vėliau pas kitus tatuliečius skanesnius radau. Kita problema, kad zmogus Tatulos mugėje, pačiame gale stovi, tai daug kas iki jo neateina.


Jo, toks geras pagyvenęs žmogelis, su baltu busiku. Įdėjo man 1,5 kg obuolių už kilo kainą, dukrai dar kelis taip padavė. Skanūs man jo obuoliai, jau laukiu ketvirtadienio.


QUOTE(Kenzo26 @ 2009 01 11, 22:29)
Gal kas žino kur Vilniuje galima nusipirkti šiuos (laisvai auginamus) viščiukus?

http://www.zum.lt/lt...i-spaudai/6719/


Tai čia tie patys, apie kuriuos rašiau, kad valgiau. Liesi jie labai. Nu skonis tai kaip ir iš parduotuvės, skirtumo nemačiau. Galbūt tik sveikiau. Užupio turgelyje ketvirtadienį nuo 15 val. būna. 1 kg - 13 Lt.


QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 12, 10:45)
Norint prekiauti turguje-PRIVALOMA palikti vidaus organus vet tarnybai patikrinti.


Gali būti, aš šito nežinojau, nesu turguj pirkus vištos.


QUOTE(Renatelem @ 2009 01 12, 16:56)
Klausykite, nesupratau, kuo jums uzkliuvo bulviu akutes. Jei ju nebutu, bulves ir nesudygtu. Akutes yra busimu daigu vietos. Tik vienu veisliu bulviu akutes issimete po visa bulve, kitu veisliu jos buna daugiau vienam gale. O jeigu bulves sudaiginsi ir paskui jas naudosi maistui, tai nezinau, ka tu tada vadini ekologija? Sudygusios bulves jau nebera tokios sveikos ir maistingos kaip nesudygusios. Jos jau turi nelabai geru medziagu savo sudety.


O kodėl ant kai kurių bulvių akučių nebūna?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 07, 18:33)
ar nemeluoji?  bigsmile.gif  jeigu tikrai, tai labai pikta  gun_bandana.gif


deja deja bet taip yra su tuo pienu doh.gif

QUOTE(Deimira @ 2009 01 08, 11:53)
Tai gal tavo uošviai savo ekologišką pieną pridavinėja, kaip paprastą pieną į paprastą pieninę, kuri neturi ekologiškų pieno produktų perdirbėjų statuso, todėl ir pilamas ekologiškas pienas į bendras taras. g.gif


pridavinėja kaip ekologišką, nes gauna už tai priemokas. superka didelė pieninė, nenoriu minėti kokia, gal būtų nelabai etiška, ir jie turi tą statusą, kurį minėjot. nebūtų prasmė tada ekologinio ūkio turėti, ale kad ir šiaip beprasmybė gaunasi doh.gif atlekia tikrinti, tai žiūri kad net pomidorų sėklos nebūtų beicuotos pirktos ir t.t., o vertingas pienas pilamas kaip minėjau sad.gif kaip kalbėjom su MB, tikriausiai tik laaabai dideli ūkiai, kurie priduoda eko pieną, priduoda jį į atskiras taras. dėl mažųjų niekas nevargsta - damoka tuos kelis centus ir tiek. gaila. nes karvės valgo ekologišką žolę ir t.t. viskas perniek.

QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 09, 16:25)
O tai gal jie kur nors apie Vilnių? Gal parduotų ir paprastiems "naminiams" vartotojams?

ne, jie toli - už Biržų smile.gif deja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 01 12, 21:48)
deja deja bet taip yra su tuo pienu doh.gif
pridavinėja kaip ekologišką, nes gauna už tai priemokas. superka didelė pieninė, nenoriu minėti kokia, gal būtų nelabai etiška, ir jie turi tą statusą, kurį minėjot. nebūtų prasmė tada ekologinio ūkio turėti, ale kad ir šiaip beprasmybė gaunasi doh.gif atlekia tikrinti, tai žiūri kad net pomidorų sėklos nebūtų beicuotos pirktos ir t.t., o vertingas pienas pilamas kaip minėjau sad.gif kaip kalbėjom su MB, tikriausiai tik laaabai dideli ūkiai, kurie priduoda eko pieną, priduoda jį į atskiras taras. dėl mažųjų niekas nevargsta - damoka tuos kelis centus ir tiek. gaila. nes


na šitam reikale galima įžvelgti ir šviesiąją pusę: neekologiškas pienas atskiedžiamas ekologišku - pagaminamas produktas, nors ir neturi sertifikatų, bet vis tiek nors šiek tiek yra ekologiškesnis. taigi žmogus pirkdamas paprastą pieną, nusiperka šiek tiek geresnį (kad ir per nago juodymą, bet vis tiek geresnį), sveikesnį pieną - gerėja visos visuomenės sveikata. be to ūkininkaujant ekologiškai mažiau teršiama aplinka.
o, kaip supratau, tai ir ūkininkai šie nuostolio neturi - jiems sumokama kaip už ekologišką.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 01 12, 23:08)
na šitam reikale galima įžvelgti ir šviesiąją pusę.....


lenkiuosi prieš žmones, kurie bet kokioje situacijoje sugeba įžvelgti teigiamus dalykus.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 01 12, 22:08)
na šitam reikale galima įžvelgti ir šviesiąją pusę:


galbūt ir jūsų tiesa smile.gif bet blogiausia tai, kad tie keli papildomi centai neatperka to didelio vargo, kad "pagaminti" tą ekologišką pienuką ar bendrai turėti ekologinį ūkį kaip mano uošvių. todėl jie dar 2 metus turės ūkį ir mažins gyvulius, nes tai atima per daug sveikatos unsure.gif augins tik paršiukus, vištas sau ir mums, kad anūkė valgytų švarią mėsytę smile.gif

beje, kažkuri suabejojot dėl didelių viščiukų - anyta augino tokius, lakstė jie laisvi kaip vėjas ir užaugo be galo dideli ir sunkūs. tokia veislė, taigi pagal tai negalima spręsti, kad jus apgavo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 12 sausio 2009 - 23:00
QUOTE(žemuogienė @ 2009 01 13, 00:00)
galbūt ir jūsų tiesa smile.gif bet blogiausia tai, kad tie keli papildomi centai neatperka to didelio vargo, kad "pagaminti" tą ekologišką pienuką ar bendrai turėti ekologinį ūkį kaip mano uošvių. todėl jie dar 2 metus turės ūkį ir mažins gyvulius, nes tai atima per daug sveikatos  unsure.gif augins tik paršiukus, vištas sau ir mums, kad anūkė valgytų švarią mėsytę smile.gif

O koks tas vargas auginti ekologiska produkcija? mastau.gif Tik lygiai toks pats, kaip neekologiska-jei jau zmones seni, be abejo, jiems sunku apdirbti laukus, nesvarbu, ar ekologiskai ukininkaujant ar neekologiskai. mirksiukas.gif Sakyciau, net lengviau-nei trasu pilti, nei pesticidu, kas isaugo-tas isaugo, gal ir prastesnes kokybes, bet uz tai ES duoda ismoka triskart daugiau nei eiliniam ukininkui.
Tevai buvo ekologinio ukio pradininkai Lietuvoj, dabar keli metai pasitrauke is ukininkavimo. Ir ne todel, kad neapsimoka, o kad jiems, seniems zmonems, jau sunku fiziskai.
Atsakyti