Aš ne ūkininkė, tik esu atklausius vieną paskaitą iš žemės ūkio. Kur specialistai šnekėjo, o ne firmų pardavėjai. Iš specialiai sėkloms augintų bulvių išauga bulvės be išsigimimų, t.y. akučių. Juk akutės nėra kažkoks išpuvimas ar kirminų išgraužimas, ar ne? Tai nuo ko jos atsiranda, jūsų manymu?
QUOTE(Vaizele @ 2009 01 11, 11:39)
Nežinau, kodėl visi sako, kad Dobilas sūris pabrangęs. Mums arčiausiai namų maxima, ten kaina jo lygiai tokia pati, kaip ir buvo visus pernai metus (kai beje labai daug kas stipriai brango) - 5,99 Lt...
Tai kad anksčiau ar ne 4,99 buvo?
Papildyta:
Beje, Vaizele, kaip ten su ekologiška jautiena? Ar pirkai iš to ūkininko?
Aš Užupio turguje nusipirkau ekologišką viščiuką ketvirtadienį, suvalgėm tą pačią dieną. Bet truputį nusivyliau, nes blogai buvo nupeštas, palikti visi vidaus organai (turbūt kas nors juos valgo, bet mes, deja, ne, tai tiesiog papildomas svoris, už kurį reikia mokėti), o ir ganėtinai liesas, tai mėsytės mažai buvo. Sumokėjau 17 Lt, o likoms tryse nelabai pavalgę.
Papildyta:
QUOTE(lunar @ 2009 01 08, 15:32)
O nepastebėjot eko grietinė tokia yra, nelabai net brangi (na bent jau iki naujų metų buvo), aš vis nusiperku ir mane pritrenkė tai, kad ji labai ilgai nesugenda
paprastą kai nusiperki, greičiau genda....
O kaip ji vadinas? Neteko matyti...
QUOTE(Liora @ 2009 01 08, 16:08)
Nuvyle, kad visiskai nebuvo obuolu, nemaciau ir norinciu parduoti aviena arba vistiena.
Papildyta:
Tiesa, dar pora komentaru del surio Dobilas.
Pirkom pries savaite ir laikem vienodom salygom (!) Dobilo gabaliuka ir Rokisko gabaliuka (tas, kurio zieve apdoruota konservantais). Tai po 5 dienu laikymo sladytuve (dar karta pabrieziu IDENTISKOM salygom) Dobile atsirado pelesiu, o Rokiskio kaip ka tik is parduotuves atnestas atrode. Darykime isvadas, gerbemieji
Obuolių ketvirtadienį buvo Užupyje, po 3 ir 4 Lt. Pirkau brangesnius, tokie raudoni, skanūs, pyragai superiniai išeina. Girdėjau žmogelis skundės, kad sekmadienį (tai turbūt per tatulą) pardavė vos 2 kg. Mums jo obuoliai fantastiški pasirodė, būtinai ketvirtadienį paimsiu daugiau.
Mes irgi visada turim Rokiškio (tarkavimui) ir Dobilo (sumuštiniams). Tai vasarą Dobilas šaldytuve greitai supelydavo, o paskutiniu metu stovi ilgai atidarytam pakelyje ir nepelyja. O Rokiškio kaip tik man per 2 dienas visas gabalas pabalo...
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 01 08, 17:53)
3. pelesini suri Zan-Zakas - valgomas, bet jau smarve nuo jo
Šito irgi ketvirtad nusipirkau, labai patiko, nu visai kaip prancūziškas, per greitai suvalgėm, kvapas šaldytuve neįsigalėjo
Bet man labiau patiko keptas karvės pieno sūris, vos parnešiau vyras kaip įniko, tai vos spėjau riekę paragaut, kitąsyk visą imsim, nes tik pusę paėmiau...