Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(dilditele @ 2009 01 07, 01:29)

Norejau paklaust apie Dobilo suri. Ar cia man skonio receptoriai atsipo ar kas, bet paskutiniu metu jis kazkoks neskanus pasidare ir dar pabrango sad.gif

senokai pirkau, gal prieš kelis mėnesius, bet labai skanus buvo... unsure.gif

Atsakyti
paskaičiau aš jūsų įdomias diskusijas. mano uošviai turi ekologinį ūkį ir pridavinėja ekologinį pieną. bet tas pienas pilamas į tas pačias talpas, kaip ir kitų ūkininkų, turinčių visai neekologiškus ūkius unsure.gif atrodo tiek vargo įdėta, o viskas nueina velniop šiuo atveju sad.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 01 07, 18:27)
paskaičiau aš jūsų įdomias diskusijas. mano uošviai turi ekologinį ūkį ir pridavinėja ekologinį pieną. bet tas pienas pilamas į tas pačias talpas, kaip ir kitų ūkininkų, turinčių visai neekologiškus ūkius unsure.gif atrodo tiek vargo įdėta, o viskas nueina velniop šiuo atveju sad.gif

ar nemeluoji? bigsmile.gif jeigu tikrai, tai labai pikta gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 07, 17:33)
ar nemeluoji?  bigsmile.gif  jeigu tikrai, tai labai pikta  gun_bandana.gif

ne,specialiai ima ir meluoja doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 01 07, 19:27)

doh.gif o varge, vargeli... Nu kodėl visur tooookia betvarkė... Įtariu , kad visi ekologiški sūriai ir kiti pieno produktai gaminami iš to pačio pieno, tik kaina kita... g.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 01 07, 18:27)

Tai gal tavo uošviai savo ekologišką pieną pridavinėja, kaip paprastą pieną į paprastą pieninę, kuri neturi ekologiškų pieno produktų perdirbėjų statuso, todėl ir pilamas ekologiškas pienas į bendras taras. g.gif
Atsakyti
Nestebina dėl eko pieno schmoll.gif
Čia matyt kaip ir šiukšles - surūšiuoji, o išveža vis tiek viską bendram konteinery blink.gif

O nepastebėjot eko grietinė tokia yra, nelabai net brangi (na bent jau iki naujų metų buvo), aš vis nusiperku ir mane pritrenkė tai, kad ji labai ilgai nesugenda g.gif paprastą kai nusiperki, greičiau genda....

Dar norėčiau paklaust: gal žinote kas ką nors apie Jalta turgelius?
Rašiau jiems e-mail'ą, bet nieko neatsako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lunar @ 2009 01 08, 14:32)
Nestebina dėl eko pieno  schmoll.gif
Čia matyt kaip ir šiukšles - surūšiuoji, o išveža vis tiek viską bendram konteinery  blink.gif

O nepastebėjot eko grietinė tokia yra, nelabai net brangi (na bent jau iki naujų metų buvo), aš vis nusiperku ir mane pritrenkė tai, kad ji labai ilgai nesugenda  g.gif paprastą kai nusiperki, greičiau genda....

Rašiau jiems e-mail'ą, bet nieko neatsako  doh.gif

nagi buvo straipsnis,ekologiska ar ne,betnera produktu be priedu,kitaip neissilaikytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lunar @ 2009 01 08, 16:32)

Buvo netoli musu pries pora savaiciu, tai uzsukom pasizvalgyti... Na ka as zinau... paskutiniu metu tai esu ziauriai nusivylusi tom tipo ekologiskom prekem. Jeigu konkreciai apie ta turgeli, kuris buvo pas mus Zveryne:

1. pardaveju labai mazai
2. nei pas viena kokiu popieriu ar sertifikatu nepastebeta (gal, jei prasyciau, tai ir parodytu, bet siaip nieko nemaciau, turi tiketi tongue.gif )
3. is prekiu: bulves, svogunai, karves pieno suriai (buvo ir neiprastu), varske, zoleliu arbatos, duona (jeigu neklystu irgi buvo), ozkiena
4. pirkau svogunus (3 Lt uz 1 kg, kokybe doh.gif svarbiausia, kad is isores tai visai nieko, bet vidus atsiprasau), karves pieno suri (neblogas, taciau kitur pirkau ozkos pieno tokios pat konsistencijos, ir man tas labiau patiko), bulves (kokybe kaip ir svogunu, uz 1.5 Lt galetu buti ir geresne g.gif )

O bendras pastebejimas toks: Kalvariju turguje, jeigu zinai kur eiti ir pas ka klausti, gali isigyti gerokai kokybiskesni maista ir uz labiau priimtina kaina.

Ai, dar del kainu> ozkos suriai buvo po 40-45 Lt uz kg., uz ozkiena prase 42 Lt uz kg. Nuvyle, kad visiskai nebuvo obuolu, nemaciau ir norinciu parduoti aviena arba vistiena.

Papildyta:
Tiesa, dar pora komentaru del surio Dobilas.

Pirkom pries savaite ir laikem vienodom salygom (!) Dobilo gabaliuka ir Rokisko gabaliuka (tas, kurio zieve apdoruota konservantais). Tai po 5 dienu laikymo sladytuve (dar karta pabrieziu IDENTISKOM salygom) Dobile atsirado pelesiu, o Rokiskio kaip ka tik is parduotuves atnestas atrode. Darykime isvadas, gerbemieji lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liora: 08 sausio 2009 - 16:04
Buvau pirmame Jaltos turgelyje (jie vyks kas antra sekmadieni).
Taip, pardeveju labai mazai, is ju sertifikuotu nebuvo (kiek zinau tik Sakalausku seima augina sertifikuotas ekologiskas avietes ir serbentus).
Pirkau:
1. medu - skanus smile.gif
2. karves pieno suri - neblogas, bet Petroniu kaino man daug skanesni
3. pelesini suri Zan-Zakas - valgomas, bet jau smarve nuo jo doh.gif
4. saldytus braskes ir avietes - labai skanu, as jas dedu i jogurta
5. keksiukus - skanu, bet siaip ir paciai galima issikepti smile.gif
6. del darzoviu nieko negaliu pasakyti, nes jomis apsirupinu Tatulos mugese ir problemu su ju kokybe neturiu.
Atsakyti
Retai pas ka siuo metu grazios isvaizdos ekologiskos darzoves. Nereikia pamirsti, kokias darzoves perkat .
Atsakyti
QUOTE(supersvocia @ 2009 01 08, 17:09)
Retai pas ka siuo metu grazios isvaizdos ekologiskos darzoves. Nereikia pamirsti, kokias darzoves perkat .

drinks_cheers.gif butent,kad ekologisku be jokiu nupurskimu darzoves ir vaisiai,tikrai gera isvaizda nepasizymi ax.gif as turiu obuoliu is drauges sodybos,...isvaizda baisi biggrin.gif pasirauksleje tokie,bet.......uztat zinau,kad ekologiski.Praeita vasara buvau Kretoje,valgeme ka tik skintu apelsinu...palaikius tuos skintus apelsinus pora dienu,jie...paprasciausiai susitrauke,susiraukslejo biggrin.gif konepasakysi,apie Maximinius apelsinus ir kitus citrusinius vaisius doh.gif
Atsakyti