Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Saulužė @ 2008 11 14, 16:02)
Rašot, kad kepat ant pirmo šalto spaudimo aliejaus, ar taip galima unsure.gif Aš kažkaip susidariusi nuomonę, kad kepti galima tik tuos aliejus, kurie yra rafinuoti g.gif

graikai kepa viską tik ant tokio ir tokiame aliejuje, ir yra vieni sveikiausių ir ilgaamžiškiausių žmonių pasauly. aš imu pavyzdį iš jų.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 13, 10:44)
o kuo blogai rapsų aliejus? g.gif
juk jei ekologiškas, tai jis savo savybėm vos ne alyvuogių aliejuj prilygsta. Sveikas labai irgi.

neekologiškas blink.gif O rapsai gali būti genetiškai modifikuoti doh.gif

QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 11:23)
As nuolatos virtuveje turiu kokiu 5-6 rusiu alieju, ir juos nuolatos kaitalioju  ax.gif
Nereikia taip nuvertint tu rapsu ir saulegrazu alieju, svarbu, kad ekologiski ir nerafinuoti butu  g.gif

visiems kitiems man alergija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 11 15, 17:54)
neekologiškas  blink.gif O rapsai gali būti genetiškai modifikuoti  doh.gif
visiems kitiems man alergija  ax.gif

O neekologiškas gali būt nemodifikuotas g.gif

Aš kepimui perku Vilniaus rapsų aliejų, neekologiškas, bet rašo, kad iš genetiškai nepakeistų rapsų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 11 14, 17:02)
Rašot, kad kepat ant pirmo šalto spaudimo aliejaus, ar taip galima unsure.gif Aš kažkaip susidariusi nuomonę, kad kepti galima tik tuos aliejus, kurie yra rafinuoti g.gif

As taip pat kepu tik rafinuotame aliejuje. Esme tame, kad kaistant aliejui tam tikroje temperaturoje keptuveje susidaro visi tie negeri dalykai, kuriu mes kaip tik norim isvengti musu maiste. Kiekvienas aliejus turi savo kaitinimo laipsni, t.y. riba, iki kada aliejuije dar nesusidaro kancerogenu. Ir nerafinuotu alieju riba yra gerokai zemesne, nei rafinuotu. Butent todel ant visu nerafinuotu alijeu ir yra parasyta rekomendacija "salotoms, marinadui", bet nekaip ne "kepimui".

Kazkas cia dar parase, kad graikai viska kepa tik ant nerafinuoto pirmo spaudimo aliejaus blink.gif na, visu graiku virtuvese nebuvau, bet is man pazistomu Graikijos gyventoju, tai ne vienas taip nedaro wink.gif Tiesa, graikai 99,9% atvieju keps alyvuogiu aliejuje, kuris maistine prasme yra geroooooooookai pranasesnis uz rapsu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liora: 15 lapkričio 2008 - 20:10
QUOTE(Liora @ 2008 11 15, 20:04)
Kazkas cia dar parase, kad graikai viska kepa tik ant nerafinuoto pirmo spaudimo aliejaus  blink.gif na, visu graiku virtuvese nebuvau, bet is man pazistomu Graikijos gyventoju, tai ne vienas taip nedaro wink.gif Tiesa, graikai 99,9% atvieju keps alyvuogiu aliejuje, kuris maistine prasme yra geroooooooookai pranasesnis uz rapsu

O man visi žinomi graikai būtent naudoja extra virgin alyvuogių aliejų. kepimui ir viskam kitam. kitokių jie nepripažįsta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 06, 22:24)
Nebekyla ranka pirkti kramtomos gumos, tad prižadėjau vaikui surasti internete ir nupirkti ekologiškos.

Kažkas minėjo praeitoj temoj, kur galima užsakyti, bet aš neišsisaugojau info  unsure.gif Gal kas žinot kur galima užsisakyt?  g.gif

sveikos! 4u.gif skaiciau, skaiciau ir priskaiciau, kad kramtomoji guma nera gerai?! As labai daznai ja kramtau doh.gif gal galima argumentu kuo ji kenkia ir kuri kramtomoji guma yra maziausiai kenksminga? Dekui.
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...php?id=19289354 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 15, 00:34)
graikai kepa viską tik ant tokio ir tokiame aliejuje, ir yra vieni sveikiausių ir ilgaamžiškiausių žmonių pasauly. aš imu pavyzdį iš jų.. ax.gif

Seip pats kepima snera ekologiskas paruosimo buda,nes prie 200 laipsniu temperaturos,pats ekologiskiausias alejus tampa koncerogenu(skatina onkosusergimus)o i salotas nerafinuotas pirmo spaudimo alivogiu ar saulegrazu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Nežinau, ar tiksliai į šitą temą papuoliau (vistiek apie maisto produktus).

Merginos, kurios pirko nitratų testus ir testavo spalvotus vaisius/daržoves.
Įmerkiau juostelę į morkų sultis ir ji tapo ryškiai violetinė unsure.gif Ar gali būti, kad nusidažė tiesiog nuo pigmento ar nitratai? Nes kriaušių sultys nieko nerodo...
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2008 12 01, 16:15)
Merginos, kurios pirko nitratų testus ir testavo spalvotus vaisius/daržoves.
Įmerkiau juostelę į morkų sultis ir ji tapo ryškiai violetinė unsure.gif  Ar gali būti, kad nusidažė tiesiog nuo pigmento ar nitratai? Nes kriaušių sultys nieko nerodo...

Net nežinau unsure.gif o kur pirktos morkos g.gif aš bandyčiau pačią morką tada tikrint su juostele ir žiūrėt kas gausis smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal zinot koki ukininka( i Vilniu veza), kuris ekologine mesa( jautiena ar kiauliena) parduoda?
Arba vistiena...
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2008 12 03, 14:23)
Merginos, gal zinot koki ukininka( i Vilniu veza), kuris ekologine mesa( jautiena  ar kiauliena) parduoda?
Arba vistiena...

Labai norėčiau sužinoti, kur Lietuvoje galima nusipirkti ekologiškos vištienos ir kalakutienos.

O jautieną aš perku Maximose ekologišką.

Dėl pirkimo iš ūkininkų turiu nekokios patirties, viską esu jau aprašiusi anksčiau štai čia.

Dar ekologiškos jautienos galima nusipirkti per emaistas.lt, bet aš asmeniškai nesu bandžiusi.
Atsakyti