Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 13, 10:23)
As irgi maniau, kad organizmas turi gauti ivairiu rusiu alieju  g.gif Rapsu aliejus gal neprilygsta alyvuogiu, bet jis tiek pat reikalingas. Negalima juk visa laika vartoti to paties. As nuolatos virtuveje turiu kokiu 5-6 rusiu alieju, ir juos nuolatos kaitalioju  ax.gif
Nereikia taip nuvertint tu rapsu ir saulegrazu alieju, svarbu, kad ekologiski ir nerafinuoti butu  g.gif

Na, rapsų aliejus irgi turi daug reikalingų organizmui riebalų rūgščių, aišku, skirtingų nei alyvuogių aliejus.
Aš irgi turiu visada kelių rūšių aliejų, kaip kad alyvuogių (pagrindinis naudojamas), rapsų, graikinių riešutų, migdolų, lsezamo sėklų, linų sėmenų. Visus šiuos šiuo metu turiu, o būna kartais ir dar daugiau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 12, 22:25)
tai galvojate nuo jo skiepija?

Nuo tam tikru atmainu, manau, skiepija.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 13, 10:29)
Na, rapsų aliejus irgi turi daug reikalingų organizmui riebalų rūgščių, aišku, skirtingų nei alyvuogių aliejus.
Aš irgi turiu visada kelių rūšių aliejų, kaip kad alyvuogių (pagrindinis naudojamas), rapsų, graikinių riešutų, migdolų, lsezamo sėklų, linų sėmenų. Visus šiuos šiuo metu turiu, o būna kartais ir dar daugiau.. ax.gif


O kiek laiko atidarius tokius aliejus galima laikyti? Kažkur skaičiau, lyg ir trumpai g.gif Ar šaldytuve laikot?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2008 11 13, 11:52)
O kiek laiko atidarius tokius aliejus galima laikyti? Kažkur skaičiau, lyg ir trumpai g.gif  Ar šaldytuve laikot?


man atrodo, kad 6 mėn. Ilgiau tikrai nepalaikysi, nes apkarsta.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2008 11 13, 11:52)
O kiek laiko atidarius tokius aliejus galima laikyti? Kažkur skaičiau, lyg ir trumpai g.gif  Ar šaldytuve laikot?

4u.gif
čia dažnai lankaus, bet nepasisakau , bet čia galiu įsiterpt ax.gif , nes pati neseniai tuo domėjaus. Atidarius laikyt dažniausiai rekomenduoja 2 mėn. Mažiau apdorotas, t.y. šaltai spaustas, aliejus, dažniausiai alyvuogių ir linų sėmenų, išlaiko daugiau naudingųjų medžiagų, tačiau jo vartojimo laikas daug trumpesnis

ax.gif laikau ne šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2008 11 13, 10:52)
O kiek laiko atidarius tokius aliejus galima laikyti? Kažkur skaičiau, lyg ir trumpai g.gif  Ar šaldytuve laikot?

Tai priklauso nuo aliejaus. Alyvuogių aliejus gali laisvai 2 metus būt, ir daugiau, svarbu tamsoj laikyt ir geriausia tamsaus stiklo butely. Laikau spintelėj. Linų sėmenų reik gan greit suvartot, laikau šaldytuve. Tas pats su migdolų ir graikinių riešutų aliejais. Pirmąjį naudoju kepiniams paskaninti, antrąjį - salotoms ir egzotiškesniems patiekalams (bet jo negalima kaitint aukštoj temperatūroj). Sezamo sėklų stovi ilgiau, bet laikau irgi šaldytuve, naudoju azijietiškiems patiekalams. Ant visų būna parašyta kiek galima laikyt atidarius. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 13, 12:18)
Tai priklauso nuo aliejaus. Alyvuogių aliejus gali laisvai 2 metus būt, ir daugiau, svarbu tamsoj laikyt ir geriausia tamsaus stiklo butely. Laikau spintelėj. Linų sėmenų reik gan greit suvartot, laikau šaldytuve. Tas pats su migdolų ir graikinių riešutų aliejais. Pirmąjį naudoju kepiniams paskaninti, antrąjį - salotoms ir egzotiškesniems patiekalams (bet jo negalima kaitint aukštoj temperatūroj). Sezamo sėklų stovi ilgiau, bet laikau irgi šaldytuve, naudoju azijietiškiems patiekalams. Ant visų būna parašyta kiek galima laikyt atidarius. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 13, 11:18)
Tai priklauso nuo aliejaus. Alyvuogių aliejus gali laisvai 2 metus būt, ir daugiau, svarbu tamsoj laikyt ir geriausia tamsaus stiklo butely. Laikau spintelėj. Linų sėmenų reik gan greit suvartot, laikau šaldytuve. Tas pats su migdolų ir graikinių riešutų aliejais. Pirmąjį naudoju kepiniams paskaninti, antrąjį - salotoms ir egzotiškesniems patiekalams (bet jo negalima kaitint aukštoj temperatūroj). Sezamo sėklų stovi ilgiau, bet laikau irgi šaldytuve, naudoju azijietiškiems patiekalams. Ant visų būna parašyta kiek galima laikyt atidarius. mirksiukas.gif


Nu nuejau i virtuve ir paziurejau kiek gi galioja atidarytas alyvuogiu aliejus - viso labo 8 savaites. Na as per tiek laiko nesuvartoju. Paprastai laikau ne saldytuve.
Turbut esu prasta kulinare ale tokia galybe alieju nezinau kada suvartociau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 11 13, 14:53)
Nu nuejau i virtuve ir paziurejau kiek gi galioja atidarytas alyvuogiu aliejus - viso labo 8 savaites. Na as per tiek laiko nesuvartoju. Paprastai laikau ne saldytuve.
Turbut esu prasta kulinare ale tokia galybe alieju nezinau kada suvartociau  mirksiukas.gif

Matai, aš alyvuogių aliejų naudoju absoliučiai viskam, t.y. ir kepimui, ir salotoms ir bet kam kitam. Ir semiuosi jį teisiai iš bačkos ax.gif , neperku, pačio pirmo šalto spaudimo, ir patį geriausią pasauly (pagal apdovanojimus ir tyrimus). (prisigyriau blush2.gif ). Tai ir nežinau kiek jis galioja, nes jis šviežias, ir tinkamai laikomas šitaip išbūna porą metų.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 13, 15:44)
Matai, aš alyvuogių aliejų naudoju absoliučiai viskam, t.y. ir kepimui, ir salotoms ir bet kam kitam. Ir semiuosi jį teisiai iš bačkos  ax.gif , neperku, pačio pirmo šalto spaudimo, ir patį geriausią pasauly (pagal apdovanojimus ir tyrimus). (prisigyriau  blush2.gif ). Tai ir nežinau kiek jis galioja, nes jis šviežias, ir tinkamai laikomas šitaip išbūna porą metų.


Nu pas mane irgi salto spaudimo ir raso, kad pirmo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 11 13, 20:17)
Nu pas mane irgi salto spaudimo ir raso, kad pirmo  ax.gif

tada arba jis labai seniai supilstytas į butelius, arba šviesaus stiklo butely (kas yra negerai ir tokio niekada nepirkčiau), arba dar kažkas ko nesuprantu. Bet normaliai laikau po kelis mėnesius patamsy ir puikiausio skonio ir kvapo išlieka.
Atsakyti
Rašot, kad kepat ant pirmo šalto spaudimo aliejaus, ar taip galima unsure.gif Aš kažkaip susidariusi nuomonę, kad kepti galima tik tuos aliejus, kurie yra rafinuoti g.gif
Atsakyti