Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 28, 21:20)
o ten 1,5l. Na nebent kokius lietinius daryt arba jogurtą  g.gif

jogurtą iš jo ir darau ax.gif
Atsakyti
Vakar aptikau ,,Žemaitijos pieno" sveriamą ekologišką lydytą sūrį. Čia firminėj Žemaitijos pieno parduotuvėj thumbup.gif
Atsakyti
Peržiūrėjau visą šitą skyrelį. Ir nors man atrodo, kad anksčiau esu mačiusi atskirą temą apie GMO, šiandien jos neradau. Tada nusprendžiau, kad maistas yra arčiausiai susijęs.

Tad noriu pasidalinti, kad vakar Verslo žiniose perskaičiau mane šokiravusį straipsnį. Tas straipsnis

Jau ir taip mane gąsdina, kad GMO paplitimas darosi sunkiai valdomas ir praktiškai kiekviename maiste randama labai nedideli kiekiai GMO. Tai net jau nelaikoma, kad maistas turi GMO. O štai čia va kokį sąmokslą organizuoja mano iki šiol gerbta ES vadovybė.

Kaip manote, ką galime padaryti? Nenoriu valgyti GMO schmoll.gif
Atsakyti
Nežinau, gal kitom mamytėm, tai ir nebus naujiena, bet visgi - šiandien maximoje radau ekologišką Danske sugar cukrų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 10 29, 08:13)
Vakar aptikau ,,Žemaitijos pieno" sveriamą ekologišką lydytą sūrį. Čia firminėj Žemaitijos pieno parduotuvėj  thumbup.gif

Aš jau vasarą mačiau. Bet kai paprašiau sertifikato, tai nieko neturėjo ir siūlė skambint į kokybės skyrių schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 28, 20:20)
Mačiau šitą jau gan seniai, jo ir pakuotė draugiškesnė aplinkai, o kainuoja mažiau net už paprastą (žiūrint į litro kainą). Skonis irgi neblogas, bet nepatiko, kad atidarius reikia suvartoti per parą, o ten 1,5l. Na nebent kokius lietinius daryt arba jogurtą  g.gif

Jau seniai tik šitą pieną perku. O kodėl per parą sunaudoti, kas atsitiks? Naudojam ir ilgiau nei parą, laikom šaldutyve ir nieko neatsitinka.
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 10 28, 16:37)
Važiavau neseniai pro karves besiganančias šalia kelio... O karvės pririštos, reiškia auginamos "kaimiškai"....

pririštas lauke gyvulys yra geriau nei įstatytas i narvą. Man pasakojo, kad JAV karvės mėsai taip auginamos - narvuose, sustatytuose vienas ant kito. Galit įsivaizduoti, kokia ten gyvulių gyvenimo kokybė, kai gali tik atsistoti ir atsigulti. Plius, neaišku kuo šeriamos.

aišku, žiūrint, šalia kokio kelio gyvuliai rišami smile.gif

kita vertus, buvo kažkada ES taisyklės, kuriose nurodoma, kad kiaulės pilnaverčiam gyvenimui turi būti įvairiais žaisliukais aprūpintos. Net girdėti neteko, kas ir kiek žaisliukų nupirko teisingai auginamoms kiaulėms tongue.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 10 29, 10:24)
Kaip manote, ką galime padaryti? Nenoriu valgyti GMO  schmoll.gif

gal kokią peticiją organizuok?
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 28, 21:20)
Mačiau šitą jau gan seniai, jo ir pakuotė draugiškesnė aplinkai, o kainuoja mažiau net už paprastą (žiūrint į litro kainą). Skonis irgi neblogas, bet nepatiko, kad atidarius reikia suvartoti per parą, o ten 1,5l. Na nebent kokius lietinius daryt arba jogurtą  g.gif

O t kokia aš žaba, galvojau naujiena blush2.gif
O ten parašyta, kad per parą sunaudot? g.gif

QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 28, 21:21)
Beje, turbūt pastebėjot, kad jau yra ir ekologiškos grietinės Bios  cool.gif .

Aha, šitą tai senai mačiau, tik retokai teperku, man indelis jos per mažas ax.gif
Atsakyti
bet as pastebejau kad kas ekologiska tas brangiau kainuoj unsure.gif bent kiek teko susidurti...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 29, 18:01)
O ten parašyta, kad per parą sunaudot? g.gif

Dabar jau nebepasakysiu, seniai bepirkau, bet rodos, kad kažkas tokio ir buvo parašyta ant pakelio. Gal nieko ir neatsitiktų, manau, galima ir vėliau suvartot, bet pieną dažniausiai vaikui duodu, įmaišau į daržovių tyrę ar košę, tai po tokio parašymo ir bijau duot ilgiau laikytą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 10 29, 15:38)
Aš jau vasarą mačiau. Bet kai paprašiau sertifikato, tai nieko neturėjo ir siūlė skambint į kokybės skyrių  schmoll.gif

gal reiks pabandyti, o tai tas Dobilas jau pabodo, vis kažkokia įvairovė bus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 29, 21:20)
Dabar jau nebepasakysiu, seniai bepirkau, bet rodos, kad kažkas tokio ir buvo parašyta ant pakelio. Gal nieko ir neatsitiktų, manau, galima ir vėliau suvartot, bet pieną dažniausiai vaikui duodu, įmaišau į daržovių tyrę ar košę, tai po tokio parašymo ir bijau duot ilgiau laikytą  unsure.gif

Jis paprasčiausiai sugyžta t.y. surūgsta ir tiek, nieko blogesnio jam manau neatsitinka smile.gif . O jei visą laiką laikant šaldytuve, po įsipylimo "nepamirštant" pieno ant spintelės, o iškart padedant į šaldytuvą, manau išsilaikytu ir ilgiau nei parą.
Mes šitą pieną "atradome" jau prieš kelis mėnesius ir beveik tik dėl jo nustojome važiuot į visus kitus prekybcentrius ir dabar apsipirkinėjam "Iki" parduotuvėje ax.gif Nes tik joje šio pieno yra, bent mūsų mieste.
Atsakyti