Labai gaila, kad nėra atskiros temos namie gamintiems patiekalams. Noriu pasidalinti naminės varškės receptu. Iš anksto susiraugint naminį pieną, tarkim litrą, supilti į dubenį ir užvirinus litrą šviežio pieno supilti ir išmaišyti. Po to aišku per sietą nuvarvinti. Nu žinokit, rezultatas pranoko lūkesčius. Visų pirma nemaniau, kad taip paprasta, o antra-skonis nepakartojamas.
Geriausia mėsa vaikučiams - žvėriena, ypač jeigu vaikelis dar ir alergiškas (arba yra tikimybe, kad bus alergiškas). Kas turi pažįstamų medžiotojų, naudokitės proga. Be abejo mėsa turi būti patikrinta.
Lietuvos ūkininkų išauginta kiauliena, aviena, ožkiena taip pat puikios kokybės. Jautiena ir veršiena netinka pieno baltymui alergiškiems vaikams.
Vaikų maistui vištiena ruošiama pašalinus visas odeles (odoje sukaupti visi toksinai), labiausiai tinka krūtinėlė, jokiu būdu ne sparneliai.
Ne visi vaikai gerai toleruoja ir sviestą, todėl galima pasiruošti lydyto sviesto (ghi). Apie tai pilna straipsniu internete. Lydant sviesta pašalinami pieno baltymai, lieka grynas ir sveikas riebalas.
Lietuvos ūkininkų išauginta kiauliena, aviena, ožkiena taip pat puikios kokybės. Jautiena ir veršiena netinka pieno baltymui alergiškiems vaikams.
Vaikų maistui vištiena ruošiama pašalinus visas odeles (odoje sukaupti visi toksinai), labiausiai tinka krūtinėlė, jokiu būdu ne sparneliai.
Ne visi vaikai gerai toleruoja ir sviestą, todėl galima pasiruošti lydyto sviesto (ghi). Apie tai pilna straipsniu internete. Lydant sviesta pašalinami pieno baltymai, lieka grynas ir sveikas riebalas.
labukas mergaites
gal jau buvot kalbeje, bet noriu paklaust:kur kaune galima ekologisku darzoviu nusipirkti?
gal jau buvot kalbeje, bet noriu paklaust:kur kaune galima ekologisku darzoviu nusipirkti?
QUOTE(liberty666 @ 2008 10 27, 09:53)
labukas mergaites
Kiek zinau Girstupio turgelyje (pati nebuvau ten), gal dar buna Daukanto g. turgelyje penktadieniais. O daugiau kaip ir nezinau
QUOTE(rutulux @ 2008 10 27, 07:49)
Labai gaila, kad nėra atskiros temos namie gamintiems patiekalams. Noriu pasidalinti naminės varškės receptu.
kiek laiko rauginai ir kiek varskės gavosi iš to?
QUOTE(katutis @ 2008 10 27, 14:06)
kiek laiko rauginai ir kiek varskės gavosi iš to?
Aš dėjau po 1.5 litro, gavosi nelabai dug, gaila, kad nepasvėriau. Vaikam užteko. O rauginau kol surūgo pienas . Pas mus labai šilta, tai ilgai laukt nereikia.
dar klausimas, iš kur patikimo kaimiško pieno gauti Vilniuje
Del mesos ,tai vienintelis kelias ieskoti kas dar siais laikais augina savo vista,kiaule ar pan...nes Lietuvoje uzauginta kiaule reiskia: (cia kalbu apie Danu fermose auginamas kiaules,kurios uzauga per 4 men,bet faktas,kad auginamos Lietuvoje ) zodziu,kiaule stovi garde,kuriame apsisukti neimanoma...ji gali tik stoveti arba guleti.Nustatytomis val jei ipilamas maistas (viskas kompiuterizuota,zmoniu siam darbui nereikia) zodziu,is priekio ji eda,o is galo viskas pasisalina ir taip ji kankinasi 4 men kol issipucia .Tada patiekiama prekybai zmones pastebejo,kad tokia mesa virdama taip pat puciasi...o kas jei pilama i lovi,kad kuo greiciau pasiektu reikiama svori ???
Kaime užauginta kiaulė dar nereiškia, kad ji ekologiška, kartais šeriama bet kuom, o svorį užauginti kuo didesnį ir kuo greičiau nori visi, kad kiaulėm prekiauja...
Man atrodo , kad Lietuvoje jau galvojama, jeigu užauginta kaime, tai jau ekologiška ir baisiai gerai. Važiavau neseniai pro karves besiganančias šalia kelio... O karvės pririštos, reiškia auginamos "kaimiškai"....
Man atrodo , kad Lietuvoje jau galvojama, jeigu užauginta kaime, tai jau ekologiška ir baisiai gerai. Važiavau neseniai pro karves besiganančias šalia kelio... O karvės pririštos, reiškia auginamos "kaimiškai"....
Rimi parduotuvėj aptikau ekologišką pieną bet ne Dobilą, man rodos PROF vadinasi, supilta į tetrapaką, lyg pusantro litro kainuoja pigiau nei litras Dobilo, ar kas bandėt
Man įdomiai pasirodė užrašas pagamintas iš ekologiško pieno
Nors yra ekoagros ženklas, o gamina tai Rokiškio pieninė
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 28, 21:04)
Rimi parduotuvėj aptikau ekologišką pieną bet ne Dobilą, man rodos PROF vadinasi, supilta į tetrapaką, lyg pusantro litro kainuoja pigiau nei litras Dobilo, ar kas bandėt
Aš jau prieš kurį laiką aptikau šį pieną ir kai tik būnu IKI arba Rimi visada jį perku, tik Maximose jo nebūna. Na, pienas kaip pienas, vienas Dievas žino, ar jis kažkuo geresnis už paprastą, belieka pasikliauti ekoagros sertifikatu.
Beje, turbūt pastebėjot, kad jau yra ir ekologiškos grietinės Bios .