Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 18, 23:07)
Ir suku dabar galvą, ar verta dalintis tokia informacija ir rašyti šitą savo nuomonę apie kenksmingą/sveiką mėsą ir sukti žmonėms galvas ar leisti ramiai gyventi. Juk alternatyvos pasiūlyti kaip ir negaliu...  verysad.gif .

na pasidalinti informaciaj visada verta mirksiukas.gif vištiena išties nevykęs pasirinkimas... veršiena, ar bent jau kalakutiena...
aš bandysiu pas bobutę triušį pirkt.... fainai kad atradom čia tokią vietinę.. tai ir pieno produktus pas ją perkam ir kiaušinius.. vištos laisvai vaikšto.. pati mačiau rolleyes.gif užmačiau kad ir triušius augina.. kelis kart užsiminiau kad norėčiau tai kažką numykė... bet kai jau reit tai čiupsiu ją už atlapų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 19, 00:07)

Ne už kalnų tas laikas, kai savo pupytei turėsiu pradėti duoti mėsytę. Bendraamžių mamos diskutuoja, kokią mėsą duoti. Kai kurios pataria pradėti nuo vištienos. O aš gi prisiskaičius, kad vištiena persisunkusi hormonais, antibiotikais, kad kūdikiams jos duoti nerekomenduojama... Ir suku dabar galvą, ar verta dalintis tokia informacija ir rašyti šitą savo nuomonę apie kenksmingą/sveiką mėsą ir sukti žmonėms galvas ar leisti ramiai gyventi. Juk alternatyvos pasiūlyti kaip ir negaliu...  verysad.gif .

Manau, kad geriausia kūdikiams duoti veršieną. Manyčiau ir parduotuvėse ji nera labai užteršta.
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 19, 15:20)
Nepažįstu nei vieno kaimiečio  ax.gif .

problema, sutinku sad.gif

QUOTE(Viola fiola @ 2008 10 19, 20:36)
Manau dar ir nuo veisles priklauso kokio dydzio padaras uzaugs, tad gali ir dydziu prilygti parduotuvinei.

pasisakei tu čia lotuliukas.gif Na gal ir nėra čia labai daug, kaip valgiui auginamai vištai? g.gif

QUOTE(Mistika_21 @ 2008 10 19, 20:52)
Tai ta inka, atsiet ekologiska? nepirkau  schmoll.gif  blush2.gif

apie tai net kalbos nebuvo, kad ekologiška blink.gif Aš iškėliau klausimą dėl Inkos, nes tirpi kava iš tų pačių grūdų yra pardavinėjama ekologiškose parduotuvėse auksine kaina doh.gif Tai klausimas ir buvo - ar ta Inka viena chemija ar normaliai wink.gif

QUOTE(akvilyte @ 2008 10 20, 10:16)
na pasidalinti informaciaj visada verta  mirksiukas.gif  vištiena išties nevykęs pasirinkimas... veršiena, ar bent jau kalakutiena...

užmačiau kad ir triušius augina.. kelis kart užsiminiau kad norėčiau tai kažką numykė... bet kai jau reit tai čiupsiu ją už atlapų  lotuliukas.gif

o ką mes žinom apie kalakutieną? Fermose auginamus paukščius? Ar tikrai jų pašarai aukščiausios kokybės? g.gif

jei pasakytum adresą, kentetų tavo bobutė tikrą apgultį lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(laurima @ 2008 10 20, 10:23)
Manau, kad geriausia kūdikiams duoti veršieną. Manyčiau ir parduotuvėse ji nera labai užteršta.

Esu skaičiusi, kad kaip mėsa yra auginama jautiena, o kai mažiukai suserga juos ir skerdžia, kad visa veršiena yra iš sergančių gyvuliukų, o sveikų neva nieks nepjauna ax.gif
Nepamenu kur, bet taip skaičiau kažkur prieš metus, kai ieškojau info kokią mėsytę duot savo kūdikiui.
Atsakyti
Cafe de Pari mačiau, kad ožkieną pardavinėjo. Gal ir tiktų vaikams? g.gif
Iš narvelinės vištos vistiek jokios naudos. Tos vištos net neturi galimybės normaliai pavaikščiot, užsiaugina masės, bet nauda iš jos abejotina. Vien jau kiaušinius palyginus - kaimiškų trynys ryškiai geltonas, o iš paukštyno kiaušiniai pabalę, maži - kaip mano vras vadina - kiaušiniai su depresija.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 20, 12:09)
Esu skaičiusi, kad kaip mėsa yra auginama jautiena, o kai mažiukai suserga juos ir skerdžia, kad visa veršiena yra iš sergančių gyvuliukų, o sveikų neva nieks nepjauna ax.gif
Nepamenu kur, bet taip skaičiau kažkur prieš metus, kai ieškojau info kokią mėsytę duot savo kūdikiui.

Apie veršieną parduotuvėse garantuoti negaliu. Pati veršieną dažniausiai perku iš ūkininko ekologinio ūkio (tiksliau tenka pirkti visą veršiuką, nes kitaip neparduoda). Jie verčiasi pienininkyste, tai parduoda veršelius pieniškus, o telyčaites pasilieka.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 20, 11:09)
kad visa veršiena yra iš sergančių gyvuliukų, o sveikų neva nieks nepjauna ax.gif

kai mano močiutė dar laikė karvių, tai pjaudavo veršelius (vyr.giminės), kai neplanuodavo jų toliau auginti. Sergantį gyvulį papjauti ir duoti maistui nebent fabrikuose įmanoma, normalus žmogus to nepadarytų....

QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 20, 11:10)
iš paukštyno kiaušiniai pabalę, maži - kaip mano vras vadina - kiaušiniai su depresija.

dar taip negirdėjau biggrin.gif

QUOTE(laurima @ 2008 10 20, 11:29)
Pati veršieną dažniausiai perku iš ūkininko ekologinio ūkio (tiksliau tenka pirkti visą veršiuką, nes kitaip neparduoda).

o iš emaistas.lt neįmanoma ekologiškos mėsytės užsakyti?
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 20, 10:30)
o ką mes žinom apie kalakutieną? Fermose auginamus paukščius? Ar tikrai jų pašarai aukščiausios kokybės?  g.gif

jei pasakytum adresą, kentetų tavo bobutė tikrą apgultį  lotuliukas.gif  thumbup.gif

na prie6 kelis metus kai tik atsirado lietuvoj daugiau tos kalakutienos tai pasakojo kokia ji super druper mėsa rolleyes.gif aišku kaip ten yra iš tikro niekas nežino rolleyes.gif

tongue.gif nesakysiu cool.gif vistiek ji aplink kauną.. tai jumi netiks tongue.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 20, 11:10)
Vien jau kiaušinius palyginus - kaimiškų trynys ryškiai geltonas, o iš paukštyno kiaušiniai pabalę, maži - kaip mano vras vadina - kiaušiniai su depresija.

vat pas mano bobutę tai tikrai ne geltoni tryniai unsure.gif na geltoni bet ne tokie stipriai geltoni kaip kad pvz pas mano anytą g.gif nežinau nuo ko tai priklauso... nu kad bobute apgaudinėtų tai netikiu.. nes ir vištas esu mačius.. o kai ateinu ir neturi tai nueina į vištidę ir prirenka kiek ten turi... šilti dar būna lotuliukas.gif mokam po 4lt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 10 20, 17:27)
vat pas mano bobutę tai tikrai ne geltoni tryniai  unsure.gif  na geltoni bet ne tokie stipriai geltoni kaip kad pvz pas mano anytą  g.gif  nežinau nuo ko tai priklauso... nu kad bobute apgaudinėtų tai netikiu.. nes ir vištas esu mačius.. o kai ateinu ir neturi tai nueina į vištidę ir prirenka kiek ten turi... šilti dar būna  lotuliukas.gif  mokam po 4lt  tongue.gif

Na gal nuo pašaro priklauso tas geltonumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 20, 17:37)
Na gal nuo pašaro priklauso tas geltonumas g.gif

100% drinks_cheers.gif kiausinio luksto bei trynio spalva priklauso nuo pasaro. Ir spalvos intensyvumas is tikruju visiskai neitakoja kiausinio kokybe.

Del kalakutienos. ji yra laikoma geresne, nei vistiena mesa, nes kalakutas yra labai isrankus paukstis. Kaip pasakoja mano pazistomi ukininkai, kalakutui pvz. neimanoma sulesinti sugedusiu grudu, o vista kaip kiaule, sues bet ka.
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 10 20, 17:27)
na prie6 kelis metus kai tik atsirado lietuvoj daugiau tos kalakutienos tai pasakojo kokia ji super druper mėsa  rolleyes.gif

tongue.gif nesakysiu  cool.gif  vistiek ji aplink kauną.. tai jumi netiks  tongue.gif

tikrai, o kas pasakys, kokia ten tiesa? wink.gif

neišduok neišduok savo medžioklės plotų biggrin.gif

QUOTE(Liora @ 2008 10 20, 17:53)
Del kalakutienos. ji yra laikoma geresne, nei vistiena mesa, nes kalakutas yra labai isrankus paukstis.

taip, ir šalčiui nepakantus smile.gif Bet vėl gi, ar mes žinom, kuo juos prifarširuoja, kad nesirgtų ir penėtųsi? Apie vištas viešai to irgi nepasakojama smile.gif
Atsakyti
Dėl susirgusių gyvulių pjovimo,tai net patys darbuotojai gauna kaip paipildomą atlygį,o į parduotuves tikrai patenka.Vakar kaip tik vyras kalbėjo su fermos darbininku.O va kur kiaulė pjaunama šešių metų,tai niekas nenori.Bet čia neproblema,atvažiuoja sakė tie kas gamina dešras ir superka viską.Dėl mėsos,tai ji visa nebloga,kol neprivaryta harmonų.Mes irgi pirkom ėriuką,bet su visais kaulais paplojau 440lt.
triušiai irgi labai serga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 22 spalio 2008 - 11:06