Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(san @ 2008 10 15, 16:24)
geriausios pasirodė šiaip iš turgaus pirktos.
blogiausios - iš prekybcentrio.
ekologiškos - antros nuo galo, bet tas nitratų kiekis sąlyginai nedidelis.

As viena akim maciau tik ta momenta, kai tyrimo atsakymus rode, tai ekologiskos antros nuo pradzios is 4. be to tas juostelinis testas buvo netikslus tiriant vienas bulves, rode, kad mazai nitratu, nors ju ten b uvo nemazai
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 10 15, 20:37)
As viena akim maciau tik ta momenta, kai tyrimo atsakymus rode, tai ekologiskos antros nuo pradzios is 4. be to tas juostelinis testas buvo netikslus tiriant vienas bulves, rode, kad mazai nitratu, nors ju ten b uvo nemazai

Mačiau tą tyrimą. Kaip ir tikėjausi, prekybcentrio bulvės nuodingiausios, bobutės iš daržo pačios geriausios (nitratų ir nitritų prasme). O kad netiksliai juostelė parodė vieną rezultatą, gal ji tiesiog per silpnai buvo sudrėkinta bulvės sultimis g.gif , nes kitus tai juk gerai parodė. g.gif
Na o ekologiškos tik per viduri verysad.gif labai panašūs rezultatai ir su agurkais buvo, nu nori nenori peršasi mintis, kad gal vistik, geriau iš turgaus pirkti daržoves ir žymiai p i g i a u.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimira: 16 spalio 2008 - 09:52
QUOTE(katutis @ 2008 10 15, 16:58)
su tirpiom kavom stebuklų neišrasta - man tip top Inkos sudėtis čia biggrin.gif Idomu, kieno ta įmonė Klingai  g.gif

Tai ir skonis man viens prie vieno smile.gif
Kieno įmonė tai nežinau, bet jie tik importuoja, vasarą pirkdavau jų girą pakeliuose, sudėtis irgi neprifarširuota nieko, kitos produkcijos jų nebandžiau ax.gif

QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 15, 20:25)
O kaip jos skonis, ar pakenčiamas  blush2.gif ? O ją perkat dėl to, kad nemėgstat paprastos kavos, ar dėl to, kad kažkuo sveikesnė  g.gif ? Juk paprastos plikomos tai ir Maximose kelios rūšys ekologiškų yra.

Aš tai ryte geriu paprastą ekologišką, o popiet man dar noris ir geriu tą Mano, ji be kofeino, tai dėlto, galima ir vakarop išgert ir naktį miegot smile.gif Dabar nestuke.gif tai su kofeinu biški atsargiau noriu, šiaip girdėjau kad ją su pienu ir mažiems vaikams mamos duoda rolleyes.gif

QUOTE(Deimira @ 2008 10 16, 10:49)
Mačiau tą tyrimą. Kaip ir tikėjausi, prekybcentrio bulvės nuodingiausios, bobutės iš daržo pačios geriausios (nitratų ir nitritų prasme). O kad netiksliai juostelė parodė vieną rezultatą, gal ji tiesiog per silpnai buvo sudrėkinta bulvės sultimis g.gif , nes kitus tai juk gerai parodė. g.gif
Na o ekologiškos tik per viduri verysad.gif labai panašūs rezultatai ir su agurkais buvo, nu nori nenori peršasi mintis, kad gal vistik, geriau iš turgaus pirkti daržoves ir žymiai p i g i a u.

Aš esu tikrinus bulvytes ekologiškas iš turgaus, tai nitratų buvo, bet nedaug, saugiai smile.gif Vaizele bloge yra nufotkinus bulvių iš prekybcentrio rezultatus, tai buvo daugiausia kiek gali rodyt tos juosteles.
Atsakyti
As cia vel pasikartosiu, bet negi taip ir imt ir tiket vieno vienintelio testo rezultatais? doh.gif Net nesciosios ju daugiau pasidaro lotuliukas.gif Taigi paeme is bile kokio ekologisko ukio meginuka ir jau ka, skaityt kad visa ekologija tik antroj vietoj po, velgi, bile kokio paimto prekeivio is turgaus? doh.gif o gal salia jo prekiavo koks diedas ir pardavinejo itin nitratais prisotintus agurkus, bet leme lemtis kad ne jo, o salia esancio zmogaus agurkus nupirko. ir ka? tai jau visas turgus ekologiskas? lotuliukas.gif
ai, zodziu... as irgi pirkciau ar is turgaus ar kur kitur, kad tik zinociau ar tikrai jau ten geresni nei sertifikuoti unsure.gif o dabar visa turgu issniukstinet kol rasiu doh.gif

P.S. galejo laidoj ir telefoniuka nurodyt, kad zinociau kur ekologiskiausius agurkus isigyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 15, 20:25)
O kaip jos skonis, ar pakenčiamas  blush2.gif ? O ją perkat dėl to, kad nemėgstat paprastos kavos, ar dėl to, kad kažkuo sveikesnė  g.gif ?

mečiau gerti kavą, nes suvartojami jos kiekiai pasidarė labai jau nenormalūs. Plius - dėl spaudimo. Skonis labai geras - be galo švelnus ir subtilus, plius, grūdai tai nemanau, kad kas blogo wink.gif

aš vistik pritariu versijai, kad žmogui reikia kuo mažiau naudoti visokių energetinių dirgiklių (kava, energetiniai gėrimai), nes jie paprasčiausiai išbalansuoja organizmą, kad ir ką kalbėtų apie kavos naudą, apsaugą nuo infarktų, insultų tongue.gif

šita kava veikia kitu principu - Inkos puslapyje skaičiau. Kadangi ji neturi kofeino, tai kažkiek energijos priduoda dėl angliavandenių smile.gif Man ji paprasčiausiai skani biggrin.gif

QUOTE(Saulužė @ 2008 10 16, 11:27)
Kieno įmonė tai nežinau, bet jie tik importuoja, vasarą pirkdavau jų girą pakeliuose, sudėtis irgi neprifarširuota nieko, kitos produkcijos jų nebandžiau ax.gif

aš išvis apie ją pirmą kartą girdžiu biggrin.gif

kaunietės, savaitgalį "Urme" vyks kažkokia tradicinė tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų mugė. Skelbiama, kad joje bus apie 300 prekybininkų pardavinės ekologiškai užaugintas daržoves, vaisius, pieno ir mėsos gaminius, kaimiškus kulinarijos ir konditerijos gaminius, medų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 16, 11:52)
šita kava veikia kitu principu - Inkos puslapyje skaičiau. Kadangi ji neturi kofeino, tai kažkiek energijos priduoda dėl angliavandenių smile.gif Man ji paprasčiausiai skani biggrin.gif
aš išvis apie ją pirmą kartą girdžiu biggrin.gif

kaunietės, savaitgalį "Urme" vyks kažkokia tradicinė tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų mugė. Skelbiama, kad joje bus apie 300 prekybininkų pardavinės ekologiškai užaugintas daržoves, vaisius, pieno ir mėsos gaminius, kaimiškus kulinarijos ir konditerijos gaminius, medų ir t.t.

O kur tas Inkos puslapis? Man irgi būt įdomu paskaityt bigsmile.gif

Labai ačiū 4u.gif Nežinojau, reiks būtinai nueit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 16 spalio 2008 - 12:11
Inkos puslapis čia 4u.gif Reikia eiti ant pupelės, kur parašyta "Zdrowie" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 16 spalio 2008 - 13:18
QUOTE(katutis @ 2008 10 16, 12:52)

o gal gali tiksliau pasakyti? ar ištisai visą savaitgalį ar būtent vieną dieną? 4u.gif
Atsakyti
Na bet ir makaronu kainos LT blink.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 16, 14:17)
Inkos puslapis čia  4u.gif Reikia eiti ant pupelės, kur parašyta "Zdrowie" smile.gif

Dėkui 4u.gif

QUOTE(doufyl @ 2008 10 16, 18:29)
o gal gali tiksliau pasakyti? ar ištisai visą savaitgalį ar būtent vieną dieną? 4u.gif

Aš tai manau kad šeštadienį ir sekmadienį g.gif
Atsakyti
QUOTE(doufyl @ 2008 10 16, 17:29)

www.urmas.net paziurek
Norejau vilnieciu paklaust apie surius. Jie kieno gamybos? Kiek teko pirkt suriu Kaune, tai is Ukmerges raj moteriske juos daro. Idomu ta pati ir Vilniuj buna?
Atsakyti
QUOTE(doufyl @ 2008 10 16, 18:29)

bus šeštadienį ir sekmadienį 4u.gif

QUOTE(Bremen @ 2008 10 16, 18:42)
Na bet ir makaronu kainos LT  blink.gif

kas konkrečiai pašiurpino? biggrin.gif
Atsakyti