Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Mano vyras turi reikalų su Vilniaus vandenimis, dar kitais žmonėm, kurie atsakingi už švarų vandenį, atlieka jo tyrimus ir pan. tai jie visi turi bendrą nuomonę, kad geriausia vandenį gerti tiesiog iš krano. Jie iš tokių pačių grežinių kaip Žalia giria ir kt. fasuoti vandenys. Tiesiog vanduo parduotuvėje jau būna pastovėjęs ir jeigu iki pirkimo jį paveikia saulės spinduliai pradeda daugintis bakterijos. Jei pirkti vandenį, tai nebent gazuotą, nes CO2 veikia kaip konservantas. Bet pastoviai gerti gazuotą tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 10 08, 10:50)
ar jūs tikrai geriat vandenį tiesiai iš krano? ypač Vilniuj? blink.gif  nes ten jo ir spalvelė ir kvapas ne koks.


prieš kiek metų ir kur Vilniuje? biggrin.gif

taip, geriu - nei spalva man, nei kvapas kliūna. Skanus skaidrus vanduo. Nepatikimesnis yra iš plastmasinių "bambalių"...
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 08, 21:37)
prieš kiek metų ir kur Vilniuje? biggrin.gif

taip, geriu - nei spalva man, nei kvapas kliūna. Skanus skaidrus vanduo. Nepatikimesnis yra iš plastmasinių "bambalių"...


Kiek atsimenu, kai dar mokykloj mokiausi, tai prieš kiekvieną rugsėjo pirmąją vakare rudas vanduo bėgdavo, mokinukai prieš mokyklą vasaros purvus gremždavosi lotuliukas.gif Bet tos problemos jau gana ilgai nėra, o vandens kokybė tikrai gera, nors norėtųsi, kad minkštesnis būtų - kad ne taip virdulys kalkintųsi ir mažiau reikėtų šampūnų, indų ploviklių ir pan.
Atsakyti
ok, ačiū už komentarus visoms.. 4u.gif
tiesiog mano prisiminimai ne kokie tada... g.gif vat ir iš praeitos vasaros, Fabijoniškėse, atsimenu, kad neskanus vanduo vanduo iš krano buvo, ir balzganas.. žodžiu, svarbu man ta 'prekinė išvaizda' blush2.gif o gal tiesiog priprast reikia...
Panevėžy geriu vandenį iš krano be problemų...

QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 10 08, 13:23)
Spalva, kvapas, bent iš mūsų kranų normalūs  smile.gif Bet prieš gerdami vandenį perfiltruojam ir užvirinam  ax.gif  4u.gif
Šveicarijoj tiesiai iš miesto fontanų vandenį pildavomės, primokyti buvom, kad jis ten - švarutėlis  rolleyes.gif Ir iš tiesų taip  ax.gif

na matai, filtruot ir virint reikia... taigi, vistik ne visi geria tiesiog iš krano į stiklinę įsipilę..

QUOTE(katutis @ 2008 10 08, 21:37)
prieš kiek metų ir kur Vilniuje? biggrin.gif


na, senokai tas buvo, kai mačiau rudą vandenį, ir tokį su kvapeliu... biggrin.gif ax.gif čia studijų metais, Saulėtekio barakuose, kur vamzdynai neaišku kokio senumo.. doh.gif
Atsakyti
As nenusistaciusi kategoriskai pries vandeni is butelio schmoll.gif Karsta vasaros diena, kai atrodo, kad tuoj krisi is troskulio as tikrai nusipirkciau buteliuko gaivinancio vandenelio ax.gif aisku, galima pasiimti is namu vandens isipylus, bet jei nenumatytai kur islekei ir neturi to H2O tai ka daryt? g.gif
Musu bute daznokai isjungiamas vanduo be perspejimo. kazkas kazka remontuojasi ir ziurek atsikelusi ryte pamatai, kad is krano anei jokio vandens nebega, o vaikui nera kaip nei koses isvirt nei atsigert duot blink.gif is pat ryto! tokie sposai mums karts nuo karto pasikartoja, o as turiu dideli bambali vandens ir issiverciu su juo. kitokiu atveju tektu lekti i parduotuve (pvz. ziema) is pat ryto, su alkanu vaiku...del vandens. doh.gif
Bet gi tikrai nesmagu...nei ranku issiplaut, nei, atsiprasant, vandeni nuleisti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 10 09, 17:24)
na, senokai tas buvo, kai mačiau rudą vandenį, ir tokį su kvapeliu... biggrin.gif  ax.gif


dabar normaliai viskas smile.gif Aš geriu iš krano Vilniuje, Alytuje , tik man kaime vanduo iš šulinio neskanus, balzganas ax.gif Darbe jei verduosi arbatą, tai irgi piluosi iš krano vandenį, ne iš "bambalio" - nenoriu prisidėti prie plastmasių gamybos skatinimo biggrin.gif
Atsakyti
pirmiausiai - rekomendacijos dėl makaronų biggrin.gif

Stepono 6 parduoda labai skanius kieto grūdo makaronus su miškinio česnako lapais smile.gif Dar pirkau tokius rudus - kaip man aiškino, pirminio grūdo, iš kurio buvo išvesti dabartiniai grūdai - makaronus. Šitie kažkuo man į grikius pasirodė panašūs smile.gif

įdomu, kad šitie sveikieji makaronai neišsipučia, kaip paprasti parduotuviai, o pirmieji yra ypač skanūs biggrin.gif


klausimą noriu užduoti dėl lenkiško kavos pakaitalo Inka smile.gif

pažiūrėjau Stepono 6, kad tikrai auksine kaina pardavinėja ekologiškus tirpius kavos pakaitalų mišinius - turim kapučino, pagaminta grūdų pagrindu smile.gif

kokios būtų nuomonės dėl Inkos? Kad ekologiška, tai į tai nepretenduoja, bet ar bent jau sveika jūsų nuomone? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 10 14, 15:34)
kokios būtų nuomonės dėl Inkos? Kad ekologiška, tai į tai nepretenduoja, bet ar bent jau sveika jūsų nuomone?  4u.gif

As Inkos neperku tik del to, kad ji lenkiska, geriu lietuviska Mano lyg vadinas, siaip tas pat kas Inka, del sveikumo tai nezinau ar gali but sveika kai tirpi g.gif
Atsakyti
Apie Inka negaliu nieko pasakyti, nebandžiau. Bet tokias kavas kaip kapučino, frappe aš laikau 'pasimėgavimui", jos tikrai brangokos. Perku paprastą grūdų kavą iš Holos. Jos 250 gr. dėžutė kainuoja, berods, 27 Lt., o jei perki ne dėžutę, o tokį pat maišelį - pigiau. Tik nepamenu, kiek pigiau.

Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis"). Man skanu ir rupiai maltos speltos makaronai (tamsiai rudi, tikrai neišsipučia), ir smulkiai maltos speltos (šviesesni, truputį išsipučia).Dar man labai patinka smulkūs makaronai (raidelės, gaideliai) - smagu vaikams virti sriubą smile.gif Jie neišsipučia, todėl jų trūkumas - reikia dėti daug.


Vandenį geriu iš krano ir nevirinu. Virinimas tik sunaikina bakterijas ir viskas. O bakteriologiškai Vilniaus vanduo TIKRAI švarus. Be to, kažkur skaičiau (iš lietuvių mamų) darytą eksperimentą - grūdus daigino ir laistė paprastu, virintu ir mikrobangėje šildytu vandeniu. Prasčiausiai dygo laistyti virintu vandeniu. Nesu chemikė nei fizikė, negaliu paaiškinti, bet man irgi atrodo, kad virinant vanduo suprastėja.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 14, 15:40)
As Inkos neperku tik del to, kad ji lenkiska, geriu lietuviska Mano lyg vadinas,


kur tokią perki? 4u.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 14, 15:47)
Perku paprastą grūdų kavą iš Holos. Jos 250 gr. dėžutė kainuoja, berods, 27 Lt., o jei perki ne dėžutę, o tokį pat maišelį - pigiau.

Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis").

Vandenį geriu iš krano ir nevirinu.


jo, brangokai sad.gif Stepono 6 250 gr. dėžutės kaina ar ne 25 litai g.gif

taip, gali būti, kad mano įsigytieji rudi irgi iš speltos.

o kad daug dėti reikia, tai taip sad.gif Bet su tokiu tirštu savos gamybos daržovių padažu užteks dviems kartams dviems žmonėms pakelio smile.gif Čią tų su česnakais smile.gif

o arbatai? smile.gif Aš verdu vandenį tik karštiems gėrimams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 14, 15:47)
Vandenį geriu iš krano ir nevirinu. Virinimas tik sunaikina bakterijas ir viskas. O bakteriologiškai Vilniaus vanduo TIKRAI švarus. Be to, kažkur skaičiau (iš lietuvių mamų) darytą eksperimentą - grūdus daigino ir laistė paprastu, virintu ir mikrobangėje šildytu vandeniu. Prasčiausiai dygo laistyti virintu vandeniu. Nesu chemikė nei fizikė, negaliu paaiškinti, bet man irgi atrodo, kad virinant vanduo suprastėja.


Vandeny vistiek yra ištirpusių mineralinių medžiagų, deguonies, o pavirinus dalis madžiagų iškrenta nuosėdom (dėl to vanduo tampa minkštesnis ir pan), o deguonis oksiduojasi. Dėl to ir darant arbatą siūlo užpilti vieną šviežiai užvirintu vandeniu, kad atsiskleistų aromatas, nes jei vanduo verdamas pakartotinai, tai jame bus sumažėjęs O2 kiekis.
Dar prastesnis rezultatas būtų laistant distiliuotu vandeniu.
Atsakyti
me gustas tu, ar tu supratai, kodėl ožkos pieną naudoti yra geriau negu karvės? g.gif
Atsakyti