Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Gal kas žino, užsinorėjau nusipirkti sulčiaspaudę, išsispausti šviežių ekologiškų sultikių, tačiau klausimas iškilo man, o kai sulčiaspaudė išspaudžia sultis, vitaminai nedingsta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2008 09 28, 19:51)
Gal kas žino, užsinorėjau nusipirkti sulčiaspaudę, išsispausti šviežių ekologiškų sultikių, tačiau klausimas iškilo man, o kai sulčiaspaudė išspaudžia sultis, vitaminai nedingsta?  g.gif

nedingsta, bet geriausia isgerti per 15 min nuo isspaudimo
Atsakyti
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 21:11)

Dėkui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 21:11)

Įdomu iš tiesų kaip su tais vitaminais. Girdėjau, kad nuo sąlyčio su metalu, vitaminai žūsta unsure.gif Todėl stengiuosi ką galima nepjaustyt, o plėšyt (pvz.:salotas).
Jei taip yra iš tiesų, tai logiškai mąstant, su sulčiaspaude išvis nieko tų vitaminų turėtų nelikti doh.gif Įdomu kaip yra iš tiesų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 22:11)

As apskritai skaiciau straipsni, kad tuose vaisiuose, kur ilgai guli parduotuviu lentynuose seniai jau vitaminu nebelike. Jie per ilgai laikomi.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 09 28, 21:17)
Įdomu iš tiesų kaip su tais vitaminais. Girdėjau, kad nuo sąlyčio su metalu, vitaminai žūsta  unsure.gif Todėl stengiuosi ką galima nepjaustyt, o plėšyt (pvz.:salotas).
Jei taip yra iš tiesų, tai logiškai mąstant, su sulčiaspaude išvis nieko tų vitaminų turėtų nelikti  doh.gif Įdomu kaip yra iš tiesų smile.gif

Man atrodo, ne visi, o tik kaikurie ax.gif

O aš skaičiau, kad Olandijoje kur chemikalais labai stipriai apdorojamos augančios daržovės, vaisiai, jau auga vaisiai ir daržovės, kuriuos nerandama vitaminų blink.gif Tai turint omeny, kad prisivalgai dar visokių nitratų su jais, tai kokia nauda iš jų doh.gif

Sako, kad bulvėse šiais laikais yra ~82% vitaminų mažiau, nei kad prieš 100 metų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 09 29, 00:17)
As apskritai skaiciau straipsni, kad tuose vaisiuose, kur ilgai guli parduotuviu lentynuose seniai jau vitaminu nebelike. Jie per ilgai laikomi.

O as kalbu apie savo obuoliukus ir morkytes, o ne is parduotuviu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2008 09 29, 13:01)
O as kalbu apie savo obuoliukus ir morkytes, o ne is parduotuviu  ax.gif

tai daugiausia vitaminų būna, kai stovi darže, nusiskini, patrini į rankovę ir valgai. visi kiti apdorojimo procesai mažina vitaminų kiekį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 29, 10:17)
Man atrodo, ne visi, o tik kaikurie  ax.gif

O aš skaičiau, kad Olandijoje kur chemikalais labai stipriai apdorojamos augančios daržovės, vaisiai, jau auga vaisiai ir daržovės, kuriuos nerandama vitaminų  blink.gif Tai turint omeny, kad prisivalgai dar visokių nitratų su jais, tai kokia nauda iš jų  doh.gif

Sako, kad bulvėse šiais laikais yra ~82% vitaminų mažiau, nei kad prieš 100 metų  unsure.gif

Tikrai daug mažiau vitaminų tokiuose "pramoniniuose" vaisiuose ir daržovėse... Žiūrėjau vieną laidą per TV (čia Vokietijoj), kur atliko tyrimą, tikrai mažiau... Kai kuriuose išvis mažai...

Išeitis: sovietinių laikų daržiukai... thumbup.gif Nors darbo ir yra, bet už tai žinai, ką valgai...
Nors... dėl dirvožemio eikvojimo jame irgi likę mažiau naudingų medžiagų..
Atsakyti
Gal kas žinote, ar labai stipriai pritręšti yra mūsų parduotuvėse parduodami arbūzai g.gif ?
Atsakyti
klausykit, kazkurioj SM temoj skaiciau ,kad maziukams varske galima pagamint piena+ CaCl2 (10% tirpala) kaitinant. kas cia per tirpalas? nieko apie tai neismanau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 30, 20:27)
Gal kas žinote, ar labai stipriai pritręšti yra mūsų parduotuvėse parduodami arbūzai  g.gif ?

Galima garantuoti tik už tai kas auga savame darže, o visa kita, tai kaip Dievulis duosuser posted image
Atsakyti