Gal kas žino, užsinorėjau nusipirkti sulčiaspaudę, išsispausti šviežių ekologiškų sultikių, tačiau klausimas iškilo man, o kai sulčiaspaudė išspaudžia sultis, vitaminai nedingsta?
QUOTE(GinMintė @ 2008 09 28, 19:51)
Gal kas žino, užsinorėjau nusipirkti sulčiaspaudę, išsispausti šviežių ekologiškų sultikių, tačiau klausimas iškilo man, o kai sulčiaspaudė išspaudžia sultis, vitaminai nedingsta?
nedingsta, bet geriausia isgerti per 15 min nuo isspaudimo
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 21:11)
nedingsta, bet geriausia isgerti per 15 min nuo isspaudimo
Dėkui
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 21:11)
nedingsta, bet geriausia isgerti per 15 min nuo isspaudimo
Įdomu iš tiesų kaip su tais vitaminais. Girdėjau, kad nuo sąlyčio su metalu, vitaminai žūsta Todėl stengiuosi ką galima nepjaustyt, o plėšyt (pvz.:salotas).
Jei taip yra iš tiesų, tai logiškai mąstant, su sulčiaspaude išvis nieko tų vitaminų turėtų nelikti Įdomu kaip yra iš tiesų
QUOTE(chemistry @ 2008 09 28, 22:11)
nedingsta, bet geriausia isgerti per 15 min nuo isspaudimo
As apskritai skaiciau straipsni, kad tuose vaisiuose, kur ilgai guli parduotuviu lentynuose seniai jau vitaminu nebelike. Jie per ilgai laikomi.
QUOTE(Cinside @ 2008 09 28, 21:17)
Įdomu iš tiesų kaip su tais vitaminais. Girdėjau, kad nuo sąlyčio su metalu, vitaminai žūsta Todėl stengiuosi ką galima nepjaustyt, o plėšyt (pvz.:salotas).
Jei taip yra iš tiesų, tai logiškai mąstant, su sulčiaspaude išvis nieko tų vitaminų turėtų nelikti Įdomu kaip yra iš tiesų
Jei taip yra iš tiesų, tai logiškai mąstant, su sulčiaspaude išvis nieko tų vitaminų turėtų nelikti Įdomu kaip yra iš tiesų
Man atrodo, ne visi, o tik kaikurie
O aš skaičiau, kad Olandijoje kur chemikalais labai stipriai apdorojamos augančios daržovės, vaisiai, jau auga vaisiai ir daržovės, kuriuos nerandama vitaminų Tai turint omeny, kad prisivalgai dar visokių nitratų su jais, tai kokia nauda iš jų
Sako, kad bulvėse šiais laikais yra ~82% vitaminų mažiau, nei kad prieš 100 metų
QUOTE(Guanyin @ 2008 09 29, 00:17)
As apskritai skaiciau straipsni, kad tuose vaisiuose, kur ilgai guli parduotuviu lentynuose seniai jau vitaminu nebelike. Jie per ilgai laikomi.
O as kalbu apie savo obuoliukus ir morkytes, o ne is parduotuviu
QUOTE(GinMintė @ 2008 09 29, 13:01)
O as kalbu apie savo obuoliukus ir morkytes, o ne is parduotuviu
tai daugiausia vitaminų būna, kai stovi darže, nusiskini, patrini į rankovę ir valgai. visi kiti apdorojimo procesai mažina vitaminų kiekį
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 29, 10:17)
Man atrodo, ne visi, o tik kaikurie
O aš skaičiau, kad Olandijoje kur chemikalais labai stipriai apdorojamos augančios daržovės, vaisiai, jau auga vaisiai ir daržovės, kuriuos nerandama vitaminų Tai turint omeny, kad prisivalgai dar visokių nitratų su jais, tai kokia nauda iš jų
Sako, kad bulvėse šiais laikais yra ~82% vitaminų mažiau, nei kad prieš 100 metų
O aš skaičiau, kad Olandijoje kur chemikalais labai stipriai apdorojamos augančios daržovės, vaisiai, jau auga vaisiai ir daržovės, kuriuos nerandama vitaminų Tai turint omeny, kad prisivalgai dar visokių nitratų su jais, tai kokia nauda iš jų
Sako, kad bulvėse šiais laikais yra ~82% vitaminų mažiau, nei kad prieš 100 metų
Tikrai daug mažiau vitaminų tokiuose "pramoniniuose" vaisiuose ir daržovėse... Žiūrėjau vieną laidą per TV (čia Vokietijoj), kur atliko tyrimą, tikrai mažiau... Kai kuriuose išvis mažai...
Išeitis: sovietinių laikų daržiukai... Nors darbo ir yra, bet už tai žinai, ką valgai...
Nors... dėl dirvožemio eikvojimo jame irgi likę mažiau naudingų medžiagų..
Gal kas žinote, ar labai stipriai pritręšti yra mūsų parduotuvėse parduodami arbūzai ?
klausykit, kazkurioj SM temoj skaiciau ,kad maziukams varske galima pagamint piena+ CaCl2 (10% tirpala) kaitinant. kas cia per tirpalas? nieko apie tai neismanau
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 30, 20:27)
Gal kas žinote, ar labai stipriai pritręšti yra mūsų parduotuvėse parduodami arbūzai ?
Galima garantuoti tik už tai kas auga savame darže, o visa kita, tai kaip Dievulis duos