QUOTE(wioletukas @ 2008 08 12, 21:51)
Na man bent jau Lietuvoje tai kvailokai skamba ekologiški ūkiai, nes teko girdėt, kad augina tam pačiam lauke, o po to tik supilsto į skirtingus gardus daržoves ir jau ekologiškom tampa. Pagalvokim
kokia aplinka ir kokie lietūs lyja, o dar dirvožemis
As irgi tikejau, kad imanomi tokie ukiai Lietuvoje, kol mano anyta suzinojusi nepradejo saipytis is mano naivumo. Ji Pasvalyje gyvena, o ten tokiu ukiu pilna. Tai sake, kad tie "ekologiski" ukininkai juokiasi i kumsteli
ir sekmingai tresia savo auginama produkcija, po to veza sitas "ekologiskas" darzoves i Vilniu parduoti, kur jas gerai perka ekologija susizaveje didmiesciu gyventojai. Juokai cia menki, kai perkame tokias darzoves kudikiams, o is tikruju nezinome, ka duodame.
Sakau, pasakykit konkreciai, kas taip daro, paskusiu EkoAgros, o ji - visi taip daro (pasikalba ten tarpusavyje, visi vieni kitus pazista), tik tresia subalansuotai, kad po to tersalai nevirsytu leidziamos normos. O kaip irodysi, nesedesi juk po krumais su kamera?
Normalioje salyje tokie dalykai butu nesuvokiami, o musu kaimieciu mentalitetas toli grazu ne toks, kokio noretumeme
(vis dar tikiu, kad ne visu toks).
Tai kaip, sakykite, jie gauna Eko Agros sertifikata, tai koks cia tikrinimas? Bijau, kad cia kiekvieno sazines reikalas, o sazine kartais tyli, kai lituku labai reikia. Ir juk dar ne vieno nepagavo.
Tai va tokie pastebejimai is musu realaus gyvenimo. Ka daryti, kaip su tuo kovoti, kur pirkti....
?