Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(katutis @ 2008 09 23, 08:48)
kitos deda natūralaus jogurto indelį iš parduotuvės  4u.gif

aš irgi dėdavau nat jogurtą,nes net neįsivaizduoju,kur gauti "šaldytų bakterijų" g.gif
dėkui
Atsakyti
QUOTE(Azali @ 2008 09 23, 20:35)
aš irgi dėdavau nat jogurtą,nes net neįsivaizduoju,kur gauti "šaldytų bakterijų" g.gif
dėkui

Vilniuje jomis prekiauja įmonė Baltvita, bet gal ir daugiau yra "taškų" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 23 rugsėjo 2008 - 19:59
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 23, 18:25)
aš užsisakau emaistas.lt, bet jie turi tiktai jautienos.

4u.gif o čia gera mėsytė? kaip viskas skaniai atrodo ax.gif
Papildyta:
na va, pristato tik vilniuje sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doufyl: 23 rugsėjo 2008 - 20:19
QUOTE(doufyl @ 2008 09 23, 15:09)
------------------------------------------------
Kaunietės, pasidalinkint info kur rasti ekologiško maisto (apart visokių IKI, Rimi ir pan.)? Senamtiestį nebėra tos krautuvėlės? 4u.gif

Gaila tos krautuveles, nors suriu buvo kur nusipirkt.
O daugiau kaip ir nera didelio pasirinkimo.
Pentadieniais Daukanto g. turgelis (dazniausiai prekiauja medumi, duona)
Sveiki produktai pries Hypermaxima, bet ten pasirinkimas irgi skurdus - duona, aliejus, kruopu gal biski ir Hipp produkcija
Dar Girstupio turgelyje sako buna, bet pati nebuvau, tai negaliu komentuot.
Cia mano zinios ir baigiasi smile.gif
Buvo kilus mintis paieskot kokio eko ukelio aplink Kauna ir tiesiai ten pirkt.
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 08 12, 21:51)
Na man bent jau Lietuvoje tai kvailokai skamba ekologiški ūkiai, nes teko girdėt, kad augina tam pačiam lauke, o po to tik supilsto į skirtingus gardus daržoves ir jau ekologiškom tampa. Pagalvokim  g.gif  kokia aplinka ir kokie lietūs lyja, o dar dirvožemis  doh.gif

As irgi tikejau, kad imanomi tokie ukiai Lietuvoje, kol mano anyta suzinojusi nepradejo saipytis is mano naivumo. Ji Pasvalyje gyvena, o ten tokiu ukiu pilna. Tai sake, kad tie "ekologiski" ukininkai juokiasi i kumsteli hah.gif ir sekmingai tresia savo auginama produkcija, po to veza sitas "ekologiskas" darzoves i Vilniu parduoti, kur jas gerai perka ekologija susizaveje didmiesciu gyventojai. Juokai cia menki, kai perkame tokias darzoves kudikiams, o is tikruju nezinome, ka duodame.
Sakau, pasakykit konkreciai, kas taip daro, paskusiu EkoAgros, o ji - visi taip daro (pasikalba ten tarpusavyje, visi vieni kitus pazista), tik tresia subalansuotai, kad po to tersalai nevirsytu leidziamos normos. O kaip irodysi, nesedesi juk po krumais su kamera?
Normalioje salyje tokie dalykai butu nesuvokiami, o musu kaimieciu mentalitetas toli grazu ne toks, kokio noretumeme (vis dar tikiu, kad ne visu toks).
Tai kaip, sakykite, jie gauna Eko Agros sertifikata, tai koks cia tikrinimas? Bijau, kad cia kiekvieno sazines reikalas, o sazine kartais tyli, kai lituku labai reikia. Ir juk dar ne vieno nepagavo.
Tai va tokie pastebejimai is musu realaus gyvenimo. Ka daryti, kaip su tuo kovoti, kur pirkti.... g.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evilte: 24 rugsėjo 2008 - 07:33
QUOTE(dilditele @ 2008 09 23, 22:36)
Sveiki produktai pries Hypermaxima, bet ten pasirinkimas irgi skurdus - duona, aliejus, kruopu gal biski ir Hipp produkcija

Neseniai ruden gerybiu mugeje prekiavao ekologiskomis drzovemis, tai paemiau ukininko kontaktus del visa ko. Sake, kad kazkur Kelmes rajone (vis arciau Kauno) yra tas ukis. Ant vizitkes parasyta, kad pristato ir i namus. Dar sake, kad jis penktadieniais Girstupio turgelyje prekiauja ekologiskomis darzovemis. Jei kam idomu, galiu parasyti tel.
Bet ar is tiesu jos ekologiskos g.gif ? Kazkur skaiciau, kad jeigu produkcija pardavinejama neipokuota i ekoagros zenklu pazymeta pakuote, tai ji negali buti parduodama kaip ekologiska. O kur jus matete turgelyje darzoves supakuotas, tiesiog ima is dezes ir sveria, ir sako, kad jos ekologiskos.
Atsakyti
o siaubeli... O aš taip mėgstu žuvį... Tai kur jos pirkt? Na, ekologiškos? Pačiai žvejot?... Tai kad iš manęs labai prasta žvejė... verysad.gif
Dabar esu Vokietijoje, tai čia tikrai ekologiško maisto vajus, bet kad jis toookkks brangus... verysad.gif Kartais ką nors nusiperku, nesinori visai nuodytis, bet ką daryt su žuvimi? Nemačiau ekologiškos... g.gif

Atsakyti
Šiaip manau lietuviai iš principo turi tokį įprotį šaipytis iš kitų unsure.gif Tai čia šiuo atveju rado anyta galimybę marčią per dantį patraukti.

Šiaip nemanau, kad ekologišką ūkį turintys žmonės šaipysis iš savo klientų, tai būtų nelogiška. Ir tuo labiau visiems pasakos, kiek trašų pripylė. blink.gif

Kiek žinau, ekoagro sertifikatas yra pakankamai griežtas ir tikrinama ne tik prieš gaunant sertifikatą. Be to sertifikato netenkama, jeigu randami pažeidimai... Šiaip iš principo ekologiškai ūkininkauti yra be galo sunku: griežti reikalavimai ir dar neaiškus žmonių požiūris bei apkalbos, ir visa tai atlaikyti, tai.... Kažkaip supermaketų daržovėm taip neabejojama, kaip ekologiškom daržovėm ir nereikalaujama prie kiekvieno pomidoro įrodymų dėl kenksmingų medžiagų, o reikalavimai tai ir jiems yra bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evilte @ 2008 09 24, 08:32)
As irgi tikejau, kad imanomi tokie ukiai Lietuvoje, kol mano anyta suzinojusi nepradejo saipytis is mano naivumo. Ji Pasvalyje gyvena, o ten tokiu ukiu pilna. Tai sake, kad tie "ekologiski" ukininkai juokiasi i kumsteli hah.gif ir sekmingai tresia savo auginama produkcija, po to veza sitas "ekologiskas" darzoves i Vilniu parduoti, kur

o kas jums sakė, kad ekologiniuose ūkiuose niekas nieko netręšia. tręšia. tik reikia žiūrėti, kuo tręšia. kalbos apie ekologinius ūkius man panašios į kalbas apie tai, kad prekybos centruose mišrainės yra "perplaunamos". visi tai "žino", visi kažką kažkur turi pažįstamą tai darantį, bet kai paprašai įvardinti konkrečiai...ir baigiasi visos kalbos.
Atsakyti
QUOTE(Evilte @ 2008 09 24, 07:50)
Neseniai ruden gerybiu mugeje prekiavao ekologiskomis drzovemis, tai paemiau ukininko kontaktus del visa ko. Sake, kad kazkur Kelmes rajone (vis arciau Kauno) yra tas ukis. Ant vizitkes parasyta, kad pristato ir i namus. Dar sake, kad jis penktadieniais Girstupio turgelyje prekiauja ekologiskomis darzovemis. Jei kam idomu, galiu parasyti tel.
Bet  ar is tiesu jos ekologiskos  g.gif ? Kazkur skaiciau, kad jeigu produkcija pardavinejama neipokuota i ekoagros zenklu pazymeta pakuote, tai ji negali buti parduodama kaip ekologiska. O kur jus matete turgelyje darzoves supakuotas, tiesiog ima is dezes ir sveria, ir sako, kad jos ekologiskos.

Ale Kelme tolokai, kazi ar apsimoka vazinet.
Reikes kada aplankyt Girstupio turgeli, tik, kad labai jis man toli
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 09 23, 23:36)

ačiū už išsamų atsakymą. Žadėjau ir aš kada į girstučio turgelį nuvažiuoti. Pažiūrėsim kas ten gero.
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 09 25, 18:58)
o kas jums sakė, kad ekologiniuose ūkiuose niekas nieko netręšia. tręšia. tik reikia žiūrėti, kuo tręšia. kalbos apie ekologinius ūkius man panašios į kalbas apie tai, kad prekybos centruose mišrainės yra "perplaunamos". visi tai "žino", visi kažką kažkur turi pažįstamą tai darantį, bet kai paprašai įvardinti konkrečiai...ir baigiasi visos kalbos.

Ekologiniuose ūkiuose leidžiamos tam tikros trąšos, purškalai nuo kenkėjų. Tad ir tokiose daržovėse yra tam tikras leidžiamas kiekis. Jei norit tikrai ekologiškų daržovių, reikia pačioms augintis... mirksiukas.gif Nors ir tai, dėl užteršto lietaus, dirvožemio, tai nebus visiškai ekologiškas maistas...
smile.gif
Atsakyti