Iš emaistas pirkau jautienos befstrogenui. Labai patiko. Bent jau man pasitaikė puikūs, smulkūs gabaliukai be jokių gyslų ir plėvių. Gaila, kad jų asortimentas siaurokas. Aš jautieną moku gaminti tik vienu būdu - ilgai troškinti, o žuvies irgi nelabai moku ruošti. labai smagu būtų, jei turėtų eko vištienos,kiaušinių...
O kaip darot jautienos troškinį? Man kažkoks neskanus gaunas Nors va kotletukai iš ekologiškos jautienos, tai skanūs gavos Tik va keptas maistas tai sakyčiau ne prie sveikatos....
iš ekoparduotuvių, tai radau, kad baroca šv. Stepono 10 popolini daugkartinėm sauskelnėm prekiauja, tik radau tai ekomamoj
iš ekoparduotuvių, tai radau, kad baroca šv. Stepono 10 popolini daugkartinėm sauskelnėm prekiauja, tik radau tai ekomamoj
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 21, 13:02)
Patikslinsiu - ne tik rugsejo 20-21, o ir 27-28, po to spalio 4-5, zodziu 3 savaitgalius is eiles
buvau siandien... uch kaip man ten patiko - ne tik del ekologisku prekiu bet ir del bendros atmosferos tik neradau ko ieskojau o ekologiski obuoliai daug pigesni uz chemikalu prifarsiruotus maksiminius
QUOTE(Karolytė @ 2008 09 20, 18:01)
O kaip darot jautienos troškinį? Man kažkoks neskanus gaunas Nors va kotletukai iš ekologiškos jautienos, tai skanūs gavos Tik va keptas maistas tai sakyčiau ne prie sveikatos....
Aš pakepinu mėsą su svogūnais ir šiek tiek česnako, įdedu šaukštą miltų, išmaišau, tada pilu vandens, dedu porą šaukštų grietinės ir pomidorų padažo, Naturata daržovių sultinio, juodų maltų pipirų ir karts nuo karto pamaišydama troškinu daugiau nei valandą. Tada įdedu daug pjaustytų daržovių (paprikos, bulvių, pomidorų būtinai, o toliau - ką turiu: šparaginių pupelių, morkų, cukinijų) ir troškinu dar 30-40 minučių. jei lieka daug skysčio, padidinu ungį ir maišydama išgarinu. Gaunasi kažkas panašaus į vengrišką guliašą.
Tymo turgelyje ir aš buvau, bet man gaila,kad juos iš Vingio parko perkėlė. Ten kažkaip daugiau vietos būdavo, ir vaikai palakstyti galėdavo. Na, bet kaip yra, taip yra,
Stai pasirodo kodel LT vykdoma Tatulos programa: kiekvienais metais Europoje vyksta organinio maisto svente Organic Fortnight, apie tai galite pasiskaityti cia:
http://www.soilassoc...rganicfortnight
http://www.soilassoc...rganicfortnight
QUOTE(katutis @ 2008 08 19, 12:19)
7-8 dienos Aš kaip tik vakar pasigaminau Bet jis man rūgštokas, gal perlaikiau tiesiog?
kažkada ,kai nebuvo tokios jogurto pasiūlos -pati gamindavau,dabar reikia gamint,kad būtų ekologiškas jogurtukas-tik nebepamenu proceso .'
Priminkit prašau,kaip pasigaminti jogurto namie
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 22, 09:15)
Gaunasi kažkas panašaus į vengrišką guliašą.
ačiū, pasisėmiau idėjų
QUOTE(katutis @ 2008 09 20, 16:18)
pakaitinu pieną - 1,5-2 litro iki tol, kol galiu išlaikyti jame pirštą skaičiuodama iki 15-os. Ant arbatinio šaukštelio galo pakabinu šaldytų bakterijų, išmaišau, kartais įdedu porą šaukštų cukraus ir įsukusi į užklotą palaikau 4-5,5 val. Ir viskas ir aš maniau, kad čia labai sudėtinga, bet iš tikrųjų - ne
kitos deda natūralaus jogurto indelį iš parduotuvės
Nu aš vėl laišką gavau, bet kažkur jį buvau skaičius
LAŠIŠA
Ryškiai rožiniai lašišos gabaliukai viliote
vilioja akį, ko pasėkoje prasidėjęs seilėtekis sustabdomas tik žvilgsniu į kainą, kurios
tendencija yra tik viena - augti. Augti kaip tos lašišos,
besitaškančios narve Norvegijos jūrinėje fermoje.
Norvegai tokios žuvies beveik nevartoja - jie labiau mėgsta> natūralią, ekologišką ir užaugintą motušės gamtos, o ne tėtušio fermerio,
kurio galvelėje kirba mintis "o kaip čia uždirbus daugiau?". Ir ta mintelė toli gražu ne
paskutinėje vietoje, ir ne tokia jau ji pridvėsus,
kad nebūtų įgyvendinama realybėje. O realybė tokia: laukinių
lašišų mėsa raudona dėl ypatingo okeaniškojo meniu, kuriuo laisvėje
mėgaujasi taip visų trokštamos sidabrašonės. Fermų gyventojoms tenka
mėgautis kasdien tuo pačiu racionu, kurį sudaro mišinukas taip vadinamų
kombinuotų pašarų - liaudiškai "kombikormu" vadinamu. Kad
naminukės lašišiukės mėsytė išliktų rausva, fermeriai į pašarą žeria dirbtiną dažiklį,
skambiu pavadinimu KANTAKSANTINAS. Eurokomisijos duomenimis, dažnas
tokios lašišos vartojimas mityboje pasibaigia akies rainelės suirimu
ir visišku apakimu. Deja, "malonumai" tuo nesibaigia.
Dėl "lopšelio-darželio",kuriame žuvytės yra auginamos, mažo gyvenamo ploto
ir gausaus gyventojų skaičiaus, ligų skaičiaus augimas adekvatus fermerio kišenės
pilnėjimui.
Tam, kad derlius neišstiptų, į pagalbą pasikviečiami civilizacijos
galingieji - antibiotikai, kurių galutinė nusėdimo vieta jūsų, taip> > skaniai kertančių šį "delikatesą", organizmai. Ar jums jų reikia? Spręskite patys.
Priminsime tik tiek, kad be visų minėtų nemokamų priedų, kartu su
dirbtinai užauginta lašiša gaunate ir 10 kartų didesnį kiekį
polichloruoto difenilo ir dioksino, negu valgant natūraliai užaugusią
žuvį. "Dirbtinai užaugintos lašišos vartojimas dažniau nei vieną kartą
per mėnesį padidina galimybę susirgti onkologinėmis ligomis" - rašo
autoritetingas mokslo žurnalas "Science". Ne retas atvejis, kai
dirbtinai užaugintoje lašišoje randamas padidintas ir sunkiųjų metalų
kiekis. Narve užauginta lašiša neturi retų aminorūgščių ir baltymų,
dėl kurių taip vertinama laukinė jos sesė.
Tai štai tokios žuvelės ir tokios tokelės.
--
B.Karkliauskienė
Biologinės medicinos kabinetas
tel. 8-386-53418
mob. 8-685-53686
Pasidomėkite,- įdomi informacija:
//http:forumai.coral-club.lt
//http:vanduolt.blogspot.com/
Laimingi žmonės- sveiki žmonės...Padėkime šį pasaulį padaryti geresniu...
QUOTE(rutulux @ 2008 09 23, 16:50)
Nu aš vėl laišką gavau, bet kažkur jį buvau skaičius
LAŠIŠA
LAŠIŠA
o siaubeli
------------------------------------------------
Kaunietės, pasidalinkint info kur rasti ekologiško maisto (apart visokių IKI, Rimi ir pan.)? Senamtiestį nebėra tos krautuvėlės?