Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės

QUOTE(Daringa @ 2007 12 17, 13:06)
Na, aš irgi įsiterpsiu į mažų erdvių turėtojų būrį. Bent jau pamėginsiu, nes gal nenorėsit priimti biggrin.gif : pas mus dviejų kambarių butas, tik 46 m2 ax.gif . Bet jis man mažas atrodo, ypač kai du taifūnai juose siaučia... Taigi noriu papasakot, kas pas mumi įrengta po kapitalinio remonto.

1) Kadangi gyvenam senam name, lubos aukštos, tai įsirengėm antresolę miegui. Joje telpa čiužinys 140x200 cm ir dar reiketų kelias spinteles patalynei padaryti, bet vis neprisiruošiam...
2) Antresolė virš virtuvės, tad virtuvės aukštis 2,10 m. Tokio sočiai užtenka. Virtuvės lubas išdažėm pilka spalva (šiek tiek mėlyno atspalvio), todėl jos turi tokį aukščio efektą. Beje, apie lubų spalvas: lubos virš antresolės irgi pilkos, tik gerokai tamsesnės, tad atrodo daug aukštesnės, turi tokį gylio efektą. Beje, kai darėm remontą, tai teko su dažytoju gerokai pasiginčyti: jis nenorėjo dažyti lubų pilkai, nes tipo bus negražu. O aš jam aiškinu, kad čia mano namai ir man gražu, žodžiu, teko ilgai su juo ginčytis, bet čia jau atskira tema.
3) Kadangi lubos aukštos, svetainėje padarėm tokią 40 cm aukščio ir 120 cm pločio pakylą palei visą kambario galinę sieną. Ant jos sumontuota sieninė spinta stumdomomis durimis. Už vienų durų įrengta darbo vieta su kompu, kitos trejos durys slepia rūbus. Po pakyla įrengti stalčiai, kur irgi daug įvairių daiktelių ir rūbų sukišta.
3) Vaikų kambarys pas mus super didelis- net 6,7 m2  lotuliukas.gif . Na, toks miniatiūrinis, bet į jį sukišom dviauštę lovytę ir žaislų lentyną. Dar po lova dvi žaislų dėžės. Ateity, kai vaikai straksės į mokyklą,  jame bus du stalai. Daugiau nieko ten įkišti tiesiog neįmanoma.
4) Kadangi vonios kambario nėra, yra tik atskiros dušo ir tualeto patalpos, nebuvo kur statyti skalbimo mašinos. Virtuvė ir taip nedidelė, tad į ją kišti skalbyklės nenorėjau. Todėl įtaisėm ją virš unitazo, kažkur 1 m aukštyje, ant padėklo iš OSB ir ją laikančių metalinių vazdukų. Tiesa, unitazas nuo galinės sienos atitrauktas ~ 70 cm (na tiek, kad bakelis dar yra po lentyna, o visa sėdima dalis jau laisva), kad po skalbyklės lentyna nereikėtų lysti susirietus lotuliukas.gif . Žinokit, esu labai patenkinta tokia skalbyklės buvimo vieta. Išimti ir įdėti skalbinius galima normaliai stovint, nesusilenkus- labai patogu. O įberti miltelius galiu kiek pasistiebus (ačiū mano 1,76 cm ūgiui smile.gif ).

Tai va tiek apie mūsų mažus namučius.

O kaip tada su skalbyklės stovėjimo stabilumu, kai ant lentynos pakabinta g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Daringa @ 2007 12 17, 12:06)
Kadangi lubos aukštos, svetainėje padarėm tokią 40 cm aukščio ir 120 cm pločio pakylą palei visą kambario galinę sieną. Ant jos sumontuota sieninė spinta stumdomomis durimis. Už vienų durų įrengta darbo vieta su kompu, kitos trejos durys slepia rūbus. Po pakyla įrengti stalčiai, kur irgi daug įvairių daiktelių ir rūbų sukišta.

kompas pas jus nešiojamas ar telpat tokioj erdvėj su stacionariu?
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 12 17, 16:38)
O kaip tada su skalbyklės stovėjimo stabilumu, kai ant lentynos pakabinta  g.gif ?
A, pamiršau paminėti, kad toji lentyna stabiliai įbetonuota į sienas, nes WC patalpa siaura, tai laikantys vamzdukai skersai patalpos ir įbetonuoti. Kad nebūtų vibracijos, į vamzdukų dėjimo angas dar makroflekso pripurkšta, kad kaip pagalvėlės veiktų. Šiaip ant paprastos lentynos skalbenkės turbūt nepakabintum, nes svoris tai ohoho koks.

Papildyta:
QUOTE(Vijolė @ 2007 12 17, 19:30)
kompas pas jus nešiojamas ar telpat tokioj erdvėj su stacionariu?
Telpam puikiausiai su stacionaru, nors spintos gylis tik 55 cm, o gal dar mažiau. Kol buvo monitorius senas, dėžė, tai visą spintos gylį užimdavo, o kai dabar plokščias, tai jokių problemų, tas pats kas su laptopu. O klaviatūrai ištraukiamas stalčiukas yra kaip ir įprastuose darbo staluose, tad rašyti patogu. Kompo smegenys po stalu - žodžiu, viskas telpa, dar ir popieriukams įvairiems lieka vietos. Pačios darbo vietos-spintos plotis ~90cm. Sočiai užtenka. Minusas tik vienas: kadangi kompas svetainėje, o miego antresolė bendroje ervėje, tai vyras pyksta, kai naktinėju ir su klaviatūra baršku biggrin.gif . Trukdau jam atseit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daringa: 17 gruodžio 2007 - 23:42
O koks pas jus lubų aukštis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daringa @ 2007 12 17, 23:40)
Telpam puikiausiai su stacionaru, nors spintos gylis tik 55 cm, o gal dar mažiau. Kol buvo monitorius senas, dėžė, tai visą spintos gylį užimdavo, o kai dabar plokščias, tai jokių problemų, tas pats kas su laptopu. O klaviatūrai ištraukiamas stalčiukas yra kaip ir įprastuose darbo staluose, tad rašyti patogu. Kompo smegenys po stalu - žodžiu, viskas telpa, dar ir popieriukams įvairiems lieka vietos. Pačios darbo vietos-spintos plotis ~90cm. Sočiai užtenka. Minusas tik vienas: kadangi kompas svetainėje, o miego antresolė bendroje ervėje, tai vyras pyksta, kai naktinėju ir su klaviatūra baršku biggrin.gif . Trukdau jam atseit  blush2.gif

man patiko ši mintis,nes naktinėjantį kompu vyrą visai norėčiau įmūryti už kokios sienos biggrin.gif
bet pas mus 1 kambarys ir tas 12 kvadratų, nelabai jaučiu kas išeis g.gif

GAL YRA GYVENANČIŲ BENDRABUTINIAME BUTE?
norėtųsi pasitarti dėl vaiko kambariuko darymo iš virtuvės g.gif gvildenu, gvildenu šią idėją, bet nelabai randu palaikančių biggrin.gif
kol vaikas mažas dar laukiu, bet į ateitį galvoju jai atskirą erdvę sukurti... norisi kad turėtų langą, tad lieka tik virtuvė g.gif o virtuvę į svetainę kokiu baru atskyrus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daringa @ 2007 12 17, 13:06)
1) Kadangi gyvenam senam name, lubos aukštos, tai įsirengėm antresolę miegui. Joje telpa čiužinys 140x200 cm ir dar reiketų kelias spinteles patalynei padaryti, bet vis neprisiruošiam...

Kokio aukscio lubos? Kaipatrodo antresole? Gal galima butu foto? nes as kurpiu tokia minti, bet pas mus lubos 3.10, tai galvoju kaip sugebetume i koki 90 cm antresole sulisti doh.gif
Atsakyti
Lubų aukštis pas mus įvairus ax.gif : senas namas, tai ir grindų lygis nevienodas, ir lubos buvo gerai išlinkusios. Tad pagrindiniame kambaryje aukštis 3,10 m, o ten, kur antresolė - ~ 3,30 m. Todėl virtuvę darėm normalaus aukščio, 2,10m. Bet galima ir žemesnę patalpą padaryt, jei gyventojai neaukšti ar jei po antresole įkuriama sėdima darbo vieta ar kokia drabužinė. Kai planavau antresolės aukštį, tiesiog matavau savo ir vyro "ūgį" sėdomis, primečiau čiužinio storį ir truputį erdvės, kad viršuje sėdint galva į lubas nesiremtų. Na, dar konstruktyvo storio reikia nepamiršti. Pas mus nemažas, medinis, ~ 19 cm gavosi (OSB plokštė+ 15 cm aukščio medinės sijelės+ gipso plokštė iš apačios). Jei būtų konstruktyvas iš metalo, jis gerokai paplonėtų. Bet ir piniginė paplonėtų šiek tiek... Tai va. O grįžtant prie lubų aukščio, tai pas kaimynus man rodos ~ 3,10 m ir yra. Jų antresolė labai žemutė, gal 1,9 m po ja, bet ten jie darbo stalą su kompu pastatė ir spintą. Be to, ir patys neaukšti.

Beje, foto įdėti nemoku (tiksliau, nebandžiau ir nežinau kaip), tad nebent į el.paštą galėčiau. Tik kad nieko ypatingo nepamatysi, knygose apie mažas erdves daugiau foto yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daringa: 18 gruodžio 2007 - 23:15
QUOTE(Daringa @ 2007 12 19, 00:10)
Lubų aukštis pas mus įvairus ax.gif : senas namas, tai ir grindų lygis nevienodas, ir lubos buvo gerai išlinkusios. Tad pagrindiniame kambaryje aukštis 3,10 m, o ten, kur antresolė - ~ 3,30 m. Todėl virtuvę darėm normalaus aukščio, 2,10m. Bet galima ir žemesnę patalpą padaryt, jei gyventojai neaukšti ar jei po antresole įkuriama sėdima darbo vieta ar kokia drabužinė. Kai planavau antresolės aukštį, tiesiog matavau savo ir vyro "ūgį" sėdomis, primečiau čiužinio storį ir truputį erdvės, kad viršuje sėdint galva į lubas nesiremtų. Na, dar konstruktyvo storio reikia nepamiršti. Pas mus nemažas, medinis, ~ 19 cm gavosi (OSB plokštė+ 15 cm aukščio medinės sijelės+ gipso plokštė iš apačios). Jei būtų konstruktyvas iš metalo, jis gerokai paplonėtų. Bet ir piniginė paplonėtų šiek tiek... Tai va. O grįžtant prie lubų aukščio, tai pas kaimynus man rodos ~ 3,10 m ir yra. Jų antresolė labai žemutė, gal 1,9 m po ja, bet ten jie darbo stalą su kompu pastatė ir spintą. Be to, ir patys neaukšti.

Beje, foto įdėti nemoku (tiksliau, nebandžiau ir nežinau kaip), tad nebent į el.paštą galėčiau. Tik kad nieko ypatingo nepamatysi, knygose apie mažas erdves daugiau foto yra.

Bet būtų labai įdomu pamatyti "lietuviškus" variantus mirksiukas.gif Galėtum atsiųsti į norkute@gmail.com, aš galėčiau patalpinti čia blush2.gif Pas mane lubos 3.20, bet kažkaip pasirodė, kad per žemos antresolei, o va dabar suintrigavai, reikia MB įkalbinėt realiais vaizdais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daringa @ 2007 12 19, 00:10)

Gal galetum foto i ula@post.skynet.lt atsiusti? rolleyes.gif O jums antresole kazkas suprojektavo ar patys? bigsmile.gif
Atsakyti
norim pamatyti antresoles drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas1 @ 2007 12 19, 14:52)
O jums antresole kazkas suprojektavo ar patys? bigsmile.gif
Visą butą projektavom patys, tik įrenginėjo samdyti žmonės, nes tokių darbų nemokam daryti.
Atsakyti
QUOTE(Daringa @ 2007 12 17, 14:06)
Na, aš irgi įsiterpsiu į mažų erdvių turėtojų būrį. Bent jau pamėginsiu, nes gal nenorėsit priimti biggrin.gif : pas mus dviejų kambarių butas, tik 46 m2 ax.gif . Bet jis man mažas atrodo, ypač kai du taifūnai juose siaučia... Taigi noriu papasakot, kas pas mumi įrengta po kapitalinio remonto.

2) Antresolė virš virtuvės, tad virtuvės aukštis 2,10 m. Tokio sočiai užtenka. Virtuvės lubas išdažėm pilka spalva (šiek tiek mėlyno atspalvio), todėl jos turi tokį aukščio efektą. Beje, apie lubų spalvas: lubos virš antresolės irgi pilkos, tik gerokai tamsesnės, tad atrodo daug aukštesnės, turi tokį gylio efektą. Beje, kai darėm remontą, tai teko su dažytoju gerokai pasiginčyti: jis nenorėjo dažyti lubų pilkai, nes tipo bus negražu. O aš jam aiškinu, kad čia mano namai ir man gražu, žodžiu, teko ilgai su juo ginčytis, bet čia jau atskira tema.
3) Kadangi lubos aukštos, svetainėje padarėm tokią 40 cm aukščio ir 120 cm pločio pakylą palei visą kambario galinę sieną. Ant jos sumontuota sieninė spinta stumdomomis durimis. Už vienų durų įrengta darbo vieta su kompu, kitos trejos durys slepia rūbus. Po pakyla įrengti stalčiai, kur irgi daug įvairių daiktelių ir rūbų sukišta.
3) Vaikų kambarys pas mus super didelis- net 6,7 m2  lotuliukas.gif . Na, toks miniatiūrinis, bet į jį sukišom dviauštę lovytę ir žaislų lentyną. Dar po lova dvi žaislų dėžės. Ateity, kai vaikai straksės į mokyklą,  jame bus du stalai. Daugiau nieko ten įkišti tiesiog neįmanoma.
4) Kadangi vonios kambario nėra, yra tik atskiros dušo ir tualeto patalpos, nebuvo kur statyti skalbimo mašinos. Virtuvė ir taip nedidelė, tad į ją kišti skalbyklės nenorėjau. Todėl įtaisėm ją virš unitazo, kažkur 1 m aukštyje, ant padėklo iš OSB ir ją laikančių metalinių vazdukų. Tiesa, unitazas nuo galinės sienos atitrauktas ~ 70 cm (na tiek, kad bakelis dar yra po lentyna, o visa sėdima dalis jau laisva), kad po skalbyklės lentyna nereikėtų lysti susirietus lotuliukas.gif . Žinokit, esu labai patenkinta tokia skalbyklės buvimo vieta. Išimti ir įdėti skalbinius galima normaliai stovint, nesusilenkus- labai patogu. O įberti miltelius galiu kiek pasistiebus (ačiū mano 1,76 cm ūgiui smile.gif ).

Tai va tiek apie mūsų mažus namučius.

Nu ir šaunuoliai bigsmile.gif
Atsakyti