leidimus rekonstrukcijai isduoda savivaldybe. jei Jusu butas Vilniuje , tai siulyciau paskubeti, nes su ju tempais, tai ...
Ne mūsų butas Kaune, bet mes norim virtuvę perkelti į kitą kambarį, tai keičiasi ir patalpų paskirtis, ir kanalizacijos vieta.
Kiek girdėjau, reiktų kreiptis ne į savivaldybę, bet į seniūnijos architektą, bet, įtariu, kad blokiniams namams kažkokią rekonstrukciją - ne-a-a
QUOTE(Japoniene @ 2006 03 09, 21:38)
Aš adbar susimąsčiau, nejaugi niekas nedarė projekto buto perplanavimui, nu nesurandu nuo ko pradėti, o pavasaris labai greitai artėja. Norisi kad kai ateis laikas pertvarkymus daryti, jau su popieriukais bus viskas tvarkoj.
Žinoma galima pasisamdyti kokį žmogų (bet nežinau net kokį tą žmogų samdyti, kur kreiptis), bet ir gaila pinigėlius išmėtyti, nes viską sugalvojom patys ir kitaip nelabai norim. Tik su tais leidimas nesusigaudau.
Help jeigu kas turit patirties šiuo klausimu
Žinoma galima pasisamdyti kokį žmogų (bet nežinau net kokį tą žmogų samdyti, kur kreiptis), bet ir gaila pinigėlius išmėtyti, nes viską sugalvojom patys ir kitaip nelabai norim. Tik su tais leidimas nesusigaudau.
Help jeigu kas turit patirties šiuo klausimu
Aš pati nedariau projekto, nors reikėjo. Bet kai sužinojau kiek tas "malonumas"truks, tai nusprendžiau savavališkai daryti
Nežinau ar visuose miestuose taip pat. bet pirmiausia tai reikia kreiptis į savivaldybę, vyr.architektą, ten jau pasakys ko ir kiek reikia. Projektą padaro greit ir nedaug jis kainuoja. Daugiausiai laiko atima visokių popieriukų surankiojimas, t.y. techninių sąlygų išdavimas, leidimai rekonstrukcijai, gyventojų parašų surinkimas, iš visų tarnybų pažymų surinkimas ir t.t., daugumą popierių renka ir ruošia architektai. Tai paskubinti pats nieko negali.
Brangiausiai kainuoja versti sienas, kalbu apie blokinius namus. Nes tą daryti gali tik turinti atestatą įmonė, kuri paskui ir "neša" atsakomybę. Tai šis "malonumas" tikrai daug kainuoja
Musu butas yra plytiniam name, taigi su sienu vertimu neturetu buti problemu, o ir tu sienu nedaug versim, panaikinsim kolidorius ir sienines spintas.
Pagrindine priezastis kodel darom ta projekta, keisim virtuve su kambariu vietomis, tai komunikacijas teks perkelti i kita vieta.
Aciu uz patarimus bandysiu nuo kitos savaites savo "kryziaus" kelius.
Pagrindine priezastis kodel darom ta projekta, keisim virtuve su kambariu vietomis, tai komunikacijas teks perkelti i kita vieta.
QUOTE(boruzhe @ 2006 03 11, 17:55)
Brangiausiai kainuoja versti sienas, kalbu apie blokinius namus. Nes tą daryti gali tik turinti atestatą įmonė, kuri paskui ir "neša" atsakomybę. Tai šis "malonumas" tikrai daug kainuoja
tarkim vonios ir tualeto kabina išverst blokiniame name kainavo 450 Lt. Nepasakyčiau, kad labai daug
QUOTE(Žuvė @ 2006 03 12, 22:34)
tarkim vonios ir tualeto kabina išverst blokiniame name kainavo 450 Lt. Nepasakyčiau, kad labai daug
Tokių sienų aš net nevadinu "vertimu" Pabandykit kapitalinę sieną pajudinti, tada pažiūrėsit kiek kainuoja
pvz. kaimynas pjovė dalį sienos(kapitalinės), tai visi darbai: pjovimas, sąramų sudėjimas, sutvirtinimas statybos inspekcijai pridavimas kainavo 4500 lt.
Vonios ir tualeto vertimui išvis nereiūkalingas nei projektas nei leidimas Blokiniuose namuose jie įleiti kaip "dėžutė". Tai juos išgriauti juokų darbas. O kapitalinė, kuri yra laikanti ir svoris per 16 cm, vien iš betono, be jokių armatūrų, va čia tai yra reikalų ir pinigų.
Papildyta:
QUOTE(Japoniene @ 2006 03 12, 18:46)
Musu butas yra plytiniam name, taigi su sienu vertimu neturetu buti problemu, o ir tu sienu nedaug versim, panaikinsim kolidorius ir sienines spintas.
Pas mane irgi keitėsi komunikacijos Virtuvė atsirado holo vietoj Bet projekto aš nedariau. Tik visus santechninius darbus atliko firma. Tai esu rami dėl kokybės
QUOTE(Žuvė @ 2006 03 13, 15:33)
oj, Boruzke, toji pati "kabina" labai jau daug dulkių prigamina ir dar kai vyras labai ilgai dirba, tai samdėm firmą ( tuo pačiu grūzą išsivežė) - kelios dienos ir ramu
Patikėk manim aš tikrai žinau kas yra "labai daug dulkių" Ir ne tik aš žinau, bet ir mano kaimynai SUŽINOJO P.S. Aišku jiems taip juokinga nebuvo kaip man
Pas mane bute vertė dalį kapitalinių sienų, kur kaip rašiau jų storis daugiau nei 16 cm. Tai su paprastu perforatorium ar vadinamu fleksu nieko nepadarė Tik elektros laiadai užkaito ir tiek
Tada jau atsivežė bezininį pjūklą su deimantiniais diskais 30 cm skersmens, va tada ir pajudėjo reikalai Bet nuo žviegimo tai skeidėsi visas kvartalas, o kaimynai čiaudėjo nuo dulkių
Man ir dabar nuo prisiminimų šiurpas nukrečia
QUOTE(Žuvė @ 2006 03 12, 22:34)
Gal galetum pasakyti sitos firmeles ar darbininku tel?
mes irgi neuzilgo darysime remontuka
Labai dekoju is anksto
QUOTE(krispi_kristi @ 2006 03 13, 16:42)
Gal galetum pasakyti sitos firmeles ar darbininku tel?
Vyras "Kauno dienos" skelbimuose rado firmą. Kontaktų tikrai nepasilikau. Bandyk žiūrėt per skelbimus, kur rašo, kad be įprasto buto remonto darytų dar ir griovimo darbus