QUOTE(ciainga @ 2008 08 20, 12:01)
Mums, žinokit tas pats buvo...
Vadovė buvo labai pikta, be nuotaikos. Su mumis kartu buvo du maži berniukai. Jiems sunku buvo išsėdėti vienoje vietoje. Tai jie pradėjo su rugiais žaisti, tai kaip vadovė supyko, net pasakė "kur dingo ta tradicija, kada vaikus švyst pro langą..."
Po to ji tuos vaikus ir jų tėvus akivaizdžiai įgnoravo, tai jie net susinepatoginę išvažiavo
Apeigėlės tai tikrai labai fainos, bet visą atmosferą ir šventinę nuotaiką sugadino jos piktumas ir kandžios pastabos. Šiaip tai labai gaila pinigėlių, nes sumokėjom iš ties nemažai, o šventė tikrai buvo sugadinta. Šiaip tai kai prisimenu krikštynas, tai tokia nuoskauda yra išlikusi.
Mano nuomone, jeigu negali suvaldyti savo nuotaikų, tai nedirbk tokio darbo. O jeigu jau dirbi, tai būk, maloni ir susivaldyk.
Na nusprendžiau ir aš savo įspūdžius papasakoti. Mums su vadovės nuotaikom irgi nenuskilo
Pritariu, kad pajuokavimų nesupranta, vaikų netoleruoja, jei jie nesėdi kaip pelės. Kas labiausiai įstrigo: dar nespėjus prieiti prie trobos ji jau griežtu tonu pareiškė, kad mūsų veidų išraiškos netinkamos krikštynoms, nors visi buvo puikiai nusiteikę, gal kiek dar išsiblaškę, nes teko palaukti, kol kažkas baigsis toj troboj. Na nelabai į tai kreipiau dėmesį, bet paskaitos metu dar buvo keletas nemalonių pastabų. Vienu momentu, kai kažką pasakojo, pritilo, pribėgo prie stalo ir rodydama sako, 'nesuprantu, ko čia visi sėdit, taigi rankas turit imkit, valgykit' atrodo nieko blogo, bet tonas tai labai irzlus buvo, svečiai matėsi, kad suglumo. Paskui, kai reikėjo mesti pinigėlius į vandenį, nervingai pareiškė krikštatėviams 'gi ten prie jūsų padėta buvo, kur sėdėjot, ką nematėt', o kai jie atnešė tik vieną pinigėlį, tai dar supyko, kad ten buvo ir kitas. Toks įspūdis, kad visi turi žinoti tų apeigų eigą, kur, kas ir kokiu tikslu padėta, kada ką paimti. Pabaigoj dar atlėkė važnyčiotojas ir pasakė, kad vežimo nebus, nes arklys koją nusilaužė, mes beje jau buvome sumokėję kasoje 50lt už jį (aišku visokių nelaimių būna, bet kol vėliau atsiėmėm pinigus
, niekam neįdomu buvo, kad ne mes tą koją nulaužėm... ) Na ir galiausiai po apeigėlių, kai atėjo laikas atsiskaityt ir krauti likučius, vadovė paklausė, ar turim laiko, ar nepavėluosim pas kunigą, o aš nieko blogo negalvodama ir pasakiau, kad nieko tokio, nes mes jau buvom bažnyčioj prieš apeigėles. Tai akyse persimainė, iki tol ramiai krovus pradėjo tiesiog mesti dešras ir agurkus į maišelį drebančiom rankom ir apšaukė, kad mes ją apgavom, kad, jei būtų žinojus, būtų mūsų net nepriėmus ir pan..., kad šitos apeigos pravedamos prieš krikštą... Bandėm teisintis, bet... Vienžo, net nesudėjus visų tų likučių numetė maišelį ant stalo, o mes aišku ir negaišavom, norėjos kuo greičiau išeit, po visų kaltinimų.
O dėl bažnyčios, tai mes labai norėjom Rumšiškių, bet deja pas kunigą vietos niekaip nebuvo, taigi teko krištyti savoj parapijoj ir laikas buvo prieš apeigėles, nors žinojau, kad tokia tvarka atvirkštinė, tačiau nemaniau, kad tai tokia blogybė, maniau, kad galiu pati rinktis šventės tvarkaraštį... Gerai, kad dar pačioj pradžioj neprasitarė kas, kad mes jau po bažnyčios, nes tada turbūt visa šventė būtų nuėjus šuniui ant uodegos...
Beje prieš gerą mėnesį dalyvavau draugės vaiko krikštynose pas tą pačią vadovę, ten ji buvo šilkinė, maloni ir tikrai man patiko, taigi nesitikėjau, kad mūsų krištynose bus taip pasikeitus, bet deja...
Ir dar turiu tokią mintį, kad gal ji tada buvo maloni, nes taip sutapo, kad tose krikštynose buvo žurnalistai ir kamera, o mes net nefilmavome.
Na bet iš esmės man patiko ta aplinka, idėja, atmosfera, oras buvo labai geras ir likusi šventės dalis vakare praėjo puikiai.