Įkraunama...
Įkraunama...

Metroseksualai

Ai, nu nesukit taip dėl to galvos biggrin.gif Gėjai jie ar ne - who cares? smile.gif Atrodo gražiai, puoselėja save tai ir gerai. Čia jų reikalas. Kažkam tai patinka, kažkam ne, bet tai nieko nepakeis.
Atsakyti
O aš manau, kad tai labai pagirtinas reiškinys- nes požiūris, kad vyrui nesvarbu išvaizda ir estetika, odos būklė ir vaizdas, ir kad jam užtenka higienos- man nepatinka, yra pasenęs, ir sudaro vyrams klaidingą įspūdį, kad moterims nuolat stropiai prisižiūrėti visada labai paprasta, bei atsiranda klaidingas suvokimas, kad tik moterys turi atiduoti visą savo energiją, kad būtų graži vyrui- o jis jau sau leidžia rūpintis savimi mažiau- maaaan taip neeeteisinga doh.gif Vyriško prakaito kvapas, anei gaurai ant kojų ar krūtinės manęs nei kiek nejaudina- veikiau atvirkščiai, yra nestetiška (bet žinau tokių, kurioms būtent tai labai patinka- įskaitant ir prakeito kvapą smile.gif ). O atsainumas ir nesirūpinimas savo išvaizda, tam tikrais atvejais, gali reikšti nepagarbą moteriai (ypač jei ji labai stengiasi ir pati labai prisižiūri).

Galiausiai jau seniai gyvename ne agrarinėje kultūroje, o urbanistinėje- tai reiškia, kad dauguma vyrų ir dirba ne su žagre ar kastuvu, o baltą darbą, kur aptarnaujami klientai, biure ar reklamoje, vadybininkais ar šou versle- todėl vyriškumas jau nebūtinai siejamas su prakaitu ir susivėlusiais plaukais, todėl natūralu, kad išvaizda tampa rafinuotesnė, dekoratyvesnė, ir reikšmingesnė.

Aš už lyčių lygybę -ne už vienodumą, bet už žmonių visišką individualumą- kai nėra visuotinai priimtų griežtų taisyklių, kaip turi atrodyti vyras ir kaip moteris- ir kiekvienas asmuo sprendžia grynai individualiai, kaip JIS nori atrodyti, nebandant atotikti kokių tai taisyklių- tada ir atsiskleidžia tikrieji, gerieji, gražieji skirtumai- nes visuomenė neprimetinėja nieko žmonėms, leidžia būti natūraliai savimi.

Be to, aš asmeniškai netikiu, kad lytys kada nors visiškai susiniveliuos- net ir gyvenant vyrams ir moterims panašų gyvenimo būdą , nes tai, kas iš tikro svarbu- visada išlieka.

Juk dar tarybmečiu vien vaiknuką, šelmiškai sruogelėmis nusišviesinusį plaukus, būtume palaikę trenktu arba gėjumi- o dabar tai gali būti labai gražu, stilinga, visiškai nemoteriška ir seksualu, derėti prie raumeningo įdegusio kūno ir t.t.

Tai, manau, ir čia panašiai- juk vyras, galiausiai pabrėš kitus savo bruožus tuo minimaliu makijažu, nei moteris- o šiaip, man ryškus dažymasis nenatūraliom spalvom- nei vyrams nei moterims nepatinka- pripažįstu tik natūralias spallvas- lūpų, blakstienų, antakių- t.y. kad pažiūrėjus nesimatytų, jog dažyta- o atrodytų, kad iš prigimties sveikai rausvos lūpos, kad natūraliai ryškūs veido bruožai .

Pažiūrėkit į tamsios prigimties vyrus- visokius arabus, armėnus- jie žavi mūsų moteris, nes jų ryškūs juodbruvi bruožai- blakstienos jų kaip dažytos- ir dėl to jie neatrodo nevyriški- atvirkščiai..

Taigi, aš manau, kad vyro ir moters makiažas nebūtinai turi būti vienodas- jei norisi pabrėžti skirtumus- juk galima tų priemonių pagalba tai ir padaryti- nemanau, kad vyras, bespalviu tušu paryškinęs blakstienas (saikingai, kad nesuliptų ir ne dažytų, o tik nuo drėgmės/bespalvio vaško patamsėtų tarsi drėgnos)- atrodytų šokiruojančiai- jis paprasčiausiai atrodytų natūraliai ryškesnių, tamsesnių veido bruožų, kaip koks indas. Tas pats ir su lūpomis- ne koks sluoksnis, kaip mes tepame, o tik kraujo cirkuliaciją lūpose suaktyvinantis lūpdažis, kad jos būtų natūraliai ryškesnės, šviežesnės spalvos.

Tai čia kaip su tuo plaukų dažymu sruogelėm- kol kas keista, nes neįprasta, bet ateis laikas, ir galimas daiktas, subtiliai pasiryškinę vyrai ir moterys bus nieko nestebinanti norma. Ir nemanau, kad pasaulis išnyks, nes moterų netrauks tokie vyrai lotuliukas.gif

Kiekvienam laikmečiui savo papročiai- o jie keičiasi thumbup.gif
Atsakyti
Is paskutinio posto atrodo, kad jei jau vyras nesidazo, tai jau jis iskart nesusitvarkes, neestetiskas ir pan. Niekas nesako, kad vyrui uztenka vien nusipraust karta per savaite, kad butu grazus lotuliukas.gif - bet persistengt irgi turbut nereikia. Susitvarkes higieniskus reikalus, pasikremaves, pasikvepines ir manau to uztenka, kad atrodytu labai gerai. Man pvz nera grazu gauruota vyro krutine, bet plika irgi netraukia, bet tai nereiskia, kad jau jis prakaitu smirdi. O kad pasidazys blakstienas grazesnis tikrai netaps del to. doh.gif Grazu paziuret i rytiecius, bet lietuviai tokio ryskumo bruozais turbut atrodytu juokingai (juk viska gamta padarius-tamsesne oda, ryskesni bruozai). Nemanau, kad ta vyriska kosmetika tiek daug paryskins bruozus (nors gal ir bus ivairiu atspalviu), bet man kazkaip jokio skirtumo ar vyras bus rausvom ar dar rausvesnem lupom. lotuliukas.gif Man vistiek vyras turi buti vyriskas (ir tai nereiskia, kad smirdet prakaitu) - susitvarkes, bet neisskydes, t.y. neaikciot del savo 'storu' slaunu (nors jos plonesnes uz manekeniu), nekreizet del visokiu shopinimusi ir pan. Man smagu turet savo laika, savo erdve, kazka moterisko, kur vyru isikisimas butu minimalus. Zodziu, reikia jaust saika (ir tai aisku taikytina ne tik vyrams). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2008 08 07, 06:13)
Is paskutinio posto atrodo, kad jei jau vyras nesidazo, tai jau jis iskart nesusitvarkes, neestetiskas ir pan. Niekas nesako, kad vyrui uztenka vien nusipraust karta per savaite, kad butu grazus  lotuliukas.gif - bet persistengt irgi turbut nereikia. Susitvarkes higieniskus reikalus, pasikremaves, pasikvepines ir manau to uztenka, kad atrodytu labai gerai. Man pvz nera grazu gauruota vyro krutine, bet plika irgi netraukia, bet tai nereiskia, kad jau jis prakaitu smirdi. O kad pasidazys blakstienas grazesnis tikrai netaps del to. doh.gif  Grazu paziuret i rytiecius, bet lietuviai tokio ryskumo bruozais turbut atrodytu juokingai (juk viska gamta padarius-tamsesne oda, ryskesni bruozai). Nemanau, kad ta vyriska kosmetika tiek daug paryskins bruozus (nors gal ir bus ivairiu atspalviu), bet man kazkaip jokio skirtumo ar vyras bus rausvom ar dar rausvesnem lupom. lotuliukas.gif Man vistiek vyras turi buti vyriskas (ir tai nereiskia, kad smirdet prakaitu) - susitvarkes, bet neisskydes, t.y. neaikciot del savo 'storu' slaunu (nors jos plonesnes uz manekeniu), nekreizet del visokiu shopinimusi ir pan. Man smagu turet savo laika, savo erdve, kazka moterisko, kur vyru isikisimas butu minimalus. Zodziu, reikia jaust saika (ir tai aisku taikytina ne tik vyrams). smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
man tai vyras, praleidžiantis prie veidrodžio daugiau laiko už mane, būtų atstumiantis. unsure.gif
ko jau ko, bet jau makiažo vyrui reik mažiausiai. užtenka būti švariam ir tvarkingam.
Atsakyti
moterims irgi uztektu buti svariomsir tvarkingoms,bet didesne dauguma tuo nepasiriboja.
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 08 11, 19:14)
moterims irgi uztektu buti svariomsir tvarkingoms,bet didesne dauguma tuo nepasiriboja.
doh.gif


Nu zinokit jei bunu namuose (o ir kur nors tik iki parduotuves lekiant), tai man pilnai pakanka akiu piestuko ir tuso - kadangi esu sviesiaode, sviesiaplauke, tai norisi bent kiek bruozus paryskint. Manau ne viena taip elgiasi. O ir kasdienai juk dazniausiai pasidazoma tik tiek,kad isrysketu bruozai, vakarui aisku jau viskas kitaip... ax.gif
Atsakyti
va va,net namie paneles ir moteriskes dazosi.
dar girdejau tokiu variantu,kad atsikelia anksciausiai ir maudosi,tepasi,dazosi-neduok die vyras pamatys ja susivelusia ar be makiazo.
nu kraupu.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 08 11, 18:14)
moterims irgi uztektu buti svariomsir tvarkingoms,bet didesne dauguma tuo nepasiriboja.
doh.gif

daznu atveju tikrai uztenka. o kas per daug, tas nesveika. bet moters prigimtis yra puostis ir grazintis, o vyrui tas tikrai nebutina. vyras-fyfa tai jau iskrypimas.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 08 11, 21:12)
va va,net namie paneles ir moteriskes dazosi.
dar girdejau tokiu variantu,kad atsikelia anksciausiai ir maudosi,tepasi,dazosi-neduok die vyras pamatys ja susivelusia ar be makiazo.
nu kraupu.


Nu LT taigi isvis i parduotuve negalima moteriai nepasipuosus nueit biggrin.gif Jo, del dazymosi anksti atsikelus, tai man nelabai suprantama - ypac kai vyras nuosavas yra. Nu jei dar tik draugaujant, tai gal ir reikia savo verte padidint tongue.gif Dabar savo posta pskaiciau, tai truputi netaip parasiau blush2.gif Siaip namuose paprastai nesidazau, bet praeinant pro veidrodi kai sau blanki pasirodau, tai pasidazau - tiesiog piestukas ir 1 sluoksnis tuso atrodo tikrai naturaliai, o ir paciai maloniai su ryskesniais bruozais (nors vyras turbut to isvis nepastebi). lotuliukas.gif O sakydama 'namuose', turiu omeny ne kai siaip sedi visa diena namie ir niekur neiseini, o kai kas nors uzsuka trumpam i svecius (pvz koks vyro draugas ka nors pasiimt/atiduot/pasneket ar mano drauge apie ka nors mazo paplepet). ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busima_mama: 11 rugpjūčio 2008 - 20:28
nu bet cia irgi nesamone, ka tavo drauge nera taves maciusi be makiazo? man tai isvis dazymasis atrodo toks reikalas, kad tik kazkur einant vakare gal reik kazkiek pasidazyti, bet tai as turbut nenormali cia busiu palaikyta biggrin.gif man svarbiau, kad galva butu isplauta, nei kad blakstienos padazytos.
Atsakyti
QUOTE(GūGa @ 2008 08 11, 22:56)
nu bet cia irgi nesamone, ka tavo drauge nera taves maciusi be makiazo?


Matyt tai macius, bet kad man nemalonu kartais buna - pas mane blakstienos praktiskai baltos, tai jei nepadazytos, atrodo, kad ju isvis nera ax.gif Niekam ne problema, bet man toks kompleksas yra but nepadazius ju, nors ir vienu perbraukimu, bet vis ryskiau. 4u.gif
Atsakyti